Haiti comemoreaza victimele cutremurului din ianuarie. La o luna de la seismul devastator care a lovit Haiti toti cetatenii tarii participa la slujbe de comemorare a victimelor ce au murit in urma cutremurului. Ziua de vineri a fost declarata zi de doliu national si a inceput cu o serie de manifestari comemorative si slujbe religioase desfasurate langa gropile comune in care au fost ingropati peste 200.000 de haitieni. In aceasta zi cetatenii au fost invitati sa imbrace haine albe, noteaza CNN.

Soarele ameninta sistemul GPS. Retelele britanice de navigatie prin satelit ar putea experimenta, in scurt timp, probleme si intreruperi cauzate de nivelurile tot mai ridicate de radiatie venind dinspre Soare, avertizeaza oamenii de stiinta. Expertii sunt de parere ca valurile de radiatii cauzate de flacarile solare interfereaza cu semnalele satelitilor de pe orbita Pamantului, cauzand colapsarea receptoarelor de la sol si pierderea informatiilor referitoare la coordonatele pozitiei. Noul maximum solar, ce se prefigureaza pentru 2012, va orbi pentru un timp aparatele de pozitionare globala, provocand ratacirea unor soferi si accidente in trafic. Ar putea afecta, de asemenea, serviciile de urgenta, sistemele de supraveghere de mare precizie, transportul de marfuri si chiar operatiunile militare, scrie Descopera.

Marea Britanie: Printul Andrew a accidentat cu masina un ofiter de politie. Politia din Londra a declarat vineri ca investigheaza un accident de masina in care, conform BBC, printul Andrew al Marii Britanii a lovit un ofiter de politie la intrarea in Palatul Buckingham. Purtatorii de cuvant ai politiei metropolitane au refuzat sa dezvaluie identitatile persoanelor ce au fost implicate in accident, insa, potrivit BBC, este vorba despre printul Andrew. Accidentul a avut loc in momentul in care politistul a incercat sa indeparteze doi turisti japonezi din fata masinii de teren a printului, la intrarea in Palatul Buckingham. In incident ofiterul s-a lovit la mana, noteaza CNN.

Student din Budapesta, arestat pentru ca planuia sa ucida 22 de oameni. Un barbat in varsta de 22 de ani din Ungaria, ce a declarat politiei ca planuise sa ucida 22 de persoane la intamplare pentru cei "22 de ani rai" pe care i-a trait pana acum, a fost arestat vineri de politia din Budapesta. Studentul, identificat ca Abel S., facea parte dintr-un club de tir sportiv unde se antrena frecvent, si detinea un pistol de tip Luger Parabellum. El elaborase un plan pentru a comite un masacru intr-un centru comercial din Budapesta sau in campusul universitar unde invata de peste un an si jumatate, a declarat Zsolt Bodnar, directorul departamentului criminalistic din cadrul politiei. Barbatul a povestit in detaliu planul sau si a declarat ca a simtit dintotdeauna o "atractie foarte puternica" fata de masacrele care s-au produs in scolile din toata lumea, a declarat un purtator de cuvant al politiei. Suspectul a spus ca si-a luat in repetate randuri pistolul cu el la universitatea unde invata si la mall, dar nu si-a pus planul in aplicare. Politistii au confiscat din casa barbatului un pistol, pentru care acesta detinea licenta, si calculatorul personal, a carui poza de fundal era imaginea unui atac armat in masa la o scoala in 1999, a mai declarat Bodnar, informeaza Washingon Post.

Afganistan: patru cadavre legate la maini si la gura, posibile victime ale crimelor pentru onoare. In sud-estul Afganistanului au fost gasite patru persoane ingropate cu mainile legate. Conform unui oficial militar al armatei americane acestea par a fi crime pentru onoare. Cadavrele au fost descoperite in timpul unei operatiuni militare conduse de trupe NATO in provincia Paktia, in apropierea granitei cu Pakistanul. Un purtator de cuvant din cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a declarat ca cei doi barbati si cele doua femei legate la maini si la gura ale caror trupuri au fost gasite par a fi fost ucisi prin executie. Crimele pentru onoare sunt de obicei comise de membrii familiei sau ai unei comunitati impotriva unor persoane despre care se crede ca au dezonorat in vreun fel numele familiei sau comunitatea respectiva. Oficiali ai Statelor Unite au spus ca nu este clar daca la aceste crime este vorba de dezonorare din cauza adulterului sau concubinajului sau chiar din cauza cooperarii cu fortele NATO, scrie CNN.