Un economist din cadrul Goldman Sachs crede ca statul chinez va reevalua yuanul.

Jim O'Neill, unul dintre principalii economisti ai corporatiei Goldman Sachs crede ca China va permite monedei sale nationale, yuanul, sa se aprecieze cu pana la 5 la suta pentru a incetini rata cresterii economice. "Cred ca vor actiona asupra ratei de schimb in viitorul apropiat", a declarat O'Neill duminica pentru Bloomberg. "Chinezii trebuie sa faca ceva pentru a incetini economia si pentru a tine inflatia sub control in acelasi timp", a mai afirmat economistul american, care estimeaza ca cresterea economica a Chinei se situeaza intre 12 si 14 la suta. Cititi mai mult pe Reuters.

Cea mai ridicata temperatura obtinuta vreodata poate ajuta la explicarea fenomenului Big Bang. Oamenii de stiinta au obtinut in laborator o temperatura de patru trilioane grade Celsius, de aproximativ 250.000 de ori mai mult decat in interiorul Soarelui. Este o temperatura apropiata de cea generata la crearea Universului, scrie The Telegraph. Pentru acest experiment s-a folosit un spargator de atomi urias aflat la laboratorul national Brookhaven din New York. Cu ajutorul acestui instrument, s-au obtinut explozii extrem de fierbinti din ciocnirile ionilor de aur, iar temperatura extrem de ridicata a putut fi mentinuta timp de cateva milisecunde. Totusi, in urma experimentului fizicienii au obtinut date extrem de importante care i-ar putea ajuta sa inteleaga cum s-a format universul. Temperatura obtinuta poate topi protonii si neutronii in "supa" despre care se crede ca a existat la cateva microsecunde dupa Big Bang.

O scoala din Haiti s-a prabusit in urma unor ploi torentiale, 3 copii au fost ucisi. Un oficial al crucii rosii a afirmat ca o scoala din nordul statului Haiti s-a prabusit, iar in urma incidentului trei copii si-au pierdut vietile, conform FoxNews. Purtatorul de cuvant al Crucii Rosii, Pericles Jean-Baptiste a declarat ca cei trei copii se aflau in interiorul cladirii cand un perete s-a prabusit in dupa-amiaza de luni. Cauza accidentului nu a fost inca elucidata, desi autoritatile afirma ca zona a fost afectata de ploi torentiale si de un cutremur de mica magnitudine in noaptea anterioara.

Racheta trasa de aliati care a ucis 12 civili in Afganistan nu si-a gresit tinta. Un important oficial militar NATO a declarat luni ca racheta care a ucis 12 civili in a doua zi a operatiunii Mushtarak si-a atins de fapt tinta propusa, insa soldatii care au tras-o nu stiu ca in cladire se aflau civili. Initial, ISAF afirmase ca cei 12 civili au fost ucisi de o racheta care si-a gresit tinta, insa declaratiile de luni ale oficialului in cauza contrazic acest lucru. Sursa poseda cunostinte directe legate de acest incident, insa nu poate fi numita datorita investigatiei aflate in desfasurare. Oficialul a mai declarat ca fortele coalitiei au tintit cladirea dupa ce au fost supuse la foc constant din cinci locatii din imediata vecinatate a acesteia. Cititi mai mult pe CNN.

Cel mai mare festival religios din lume. Kumbh Mela, cel mai mare festival religios din lume, se desfasoara vreme de 4 luni, o data la 12 ani. Incepand cu 12 februarie a.c., festivalul a intrat in cea de-a doua faza, care a inceput cu Pratham Shahi Snan, Prima Baie Regala. Aproximativ 20 de milioane de indieni sunt asteptati anul acesta sa participe la Kumbh Mela, numarul mare de credinciosi transformand evenimentul in cel mai mare festival religios din lume. Kumbh Mela se desfasoara o data la 12 ani, incepe pe 14 ianuarie si se sfarseste pe 28 aprilie. Integral pe Descopera.ro.