Cum reuseste Apple sa-si mentina secretele - "Daca ai vreun obiect metalic asupra ta la plecare, pur si simplu cheama politia". Politicile Apple cu privire la mentinerea secreta a detaliilor despre produsele sale sunt deja bine cunoscute. Foarte multe dintre produsele finite sunt asamblate la un complex industrial din Longhua, in sudul Chinei, detinut de Foxconn International. Reuters a realizat un reportaj care descrie conditiile de lucru din acest complex industrial, care seamana mai degraba cu un mic oras fortificat. In spatele zidurilor, angajatii Foxconn beneficiaza de dormitoare, cantine, centre de recreere, banci, oficii postale si patiserii. Iar securitatea reprezinta un element central la fabrica din apropiere de Hong Kong. "Folosesc detectoare de metal si ne perchizitioneaza. Daca ai vreun obiect metalic asupra ta la plecare, pur si simplu cheama politia", a declarat un angajat pentru jurnalistii de la Reuters. In plus, angajatii suspectati ca ar fi raspandit vreo informatie in exterior sunt investigati de companie, care a dat de inteles ca nu va ezita sa dea in judecata orice angajat care indrazneste sa ii dezvaluie secretele. De asemenea, spre deosebire de alti producatori de electronice, Apple nu se bazeaza pe o singura firma care sa furnizeze toate componentele. "Astfel, se asigura ca nimeni nu detine toate detaliile despre un produs Apple, in afara de Apple insusi", a declarat o sursa de la o divizie a Hon Hai Precision Industry, care detine Foxconn International. In aceasta situatie, persoanele care lucreaza la liniile de asamblare nu au idee despre cum va arata produsul finit pana in ultimul moment. Potrivit unui fost angajat, modul in care opereaza furnizorii este similar cu cel de la sediul companiei din Cupertino.

Bill Gates propune "reciclare radioactiva" pentru energie curata la jumatate de pret. In cadrul unei conferinte TED din Long Beach California, fondatorul Mircrosoft si filantropul Bill Gates a declarat ca ceea ce isi doreste cu adevarat este energia curata la jumatate de pret. Iar pentru acest lucru este necesara o noua tehnologie. In acest sens, Gates a vorbit despre un nou tip de centrala nucleara care sa refoloseasca uraniul procesat de reactoarele nucleare deja rezistente. Cu alte cuvinte, Gates considera ca metoda pentru obtinerea de energie curata si ieftina o reprezinta un proces de "reciclare radioactiva", scrie CNN. Gates a spus ca acest "miracol energetic" ar preveni foametea, saracia, si toate greutatile care vor veni odata cu schimbarile climatice. Unii cercetatori din domeniul energiei nucleare considera ca tehnologia descrisa de fondatorul Microsoft este nechibzuita, naiva si scumpa. Altii insa, precum Craig Smith, inginer nuclear la Lawrence Livermore National Laboratory, considera ca Bill Gates va duce lumea intr-o epoca a "Renasterii nucleare", care va aduce energie ieftina pentru toata lumea. Discursul lui Bill Gates are loc la doar o zi dupa ce presedintele american, Barack Obama, a anuntat ca Departamentul american pentru Energie a aprobat un imprumut destinat construirii a doua noi reactore nucleare in statul Georgia.

Sarkozy, primul presedinte francez in vizita in Haiti. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy a efectuat o vizita in Haiti miercuri, anuntand inca o donatie de 100 de milioane de euro pentru tara devastata de cutremurul de luna trecuta, scrie CNN. Sarkozy este primul presedinte francez care a facut o vizita oficiala in Haiti, tara care in trecut a cerut daune enorme de la Franta pentru a compensa exploatarea franceza din perioada coloniala. De asemenea, Sarkozy este si primul sef de stat european care a vizitat Haiti in ultima luna. Presedintele francez a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca tara sa va dona inca 100 de milioane de euro, contributia totala a Frantei ajungand astfel la 320 de milioane de euro. Biroul prezidential a anuntat ca Sarkozy s-a intalnit cu omologul sau haitian, Rene Preval si cu premierul Jean-Max Bellerive, dupa care a facut un tur cu elicopterul in zonele devastate de cutremur. Joi, Sarkozy va vizita si Guyana Franceza.

Cazurile de coruptie din Italia au crescut cu 229% intr-un an. Potrivit Curtii de Audit de la Roma, coruptia a crscut semnificativ in Peninsula in ultimii ani, iar sanctiunile legale nu mai au nici un efect. Astfel, in 2009 numarul cazurilor de coruptie a crescut cu 229 de procente fata de 2008, scrie Reuters. Premierul Silvio Berlusconi este si el acuzat de coruptie si frauda si ii acuza pe procurori ca duc o campanie politica impotriva sa. "Coruptia face parte din cultura noastra iar codul legal nu mai este suficient. Avem nevoie de o reintoarcere la un comportament moral din partea tuturor si nu cred ca acest lucru se va intampla", a declarat Tullio Lazzaro, presedintele Curtii de Audit. In ultimii ani, in Italia a avut loc o serie de cazuri de coruptie la nivel inalt, atat in domeniul afacerilor si in politica, cat si in fotbal. Multi parlamentari sunt anchetati sau au fost deja pusi sub acuzare pentru diverse infractiuni.

Celebra fotografa Eve Arnold primeste Lifetime Achievement. Eve Arnold va primi distincţia Lifetime Achievement anul acesta în cadrul ceremoniei Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie, la Cannes, pe 22 aprilie, la o zi după cea de-a 98-a aniversare sa. Scott Gray, Managing Director World Photography Organisation comentează: "Este greu să ne imaginăm ce nu a reuşit Ever Arnold să surprindă pe film, de-a lungul unei vieţi şi cariere atât de incredibile; ce a reuşit, însă, reprezintă unele dintre cele mai grăitoare imagini contemporane. Suntem mândri şi onoraţi să îi celebrăm viaţa şi operele anul acesta, la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie." Eve Arnold şi-a început cariera ca fotograf la începutul anilor 1950. Lucrând pentru un studio de producţie de film în New York şi apoi studiind sub tutela lui Alexei Brodovitch, art director al Harper's Bazaar, Eve s-a prezentat la agenţia Magnum cu o serie de lucrări realizate în Long Island, despre muncitorii imigranţi. Fascinată de subiectele sociale încă de la debut, una dintre cele mai timpurii fotografii publicate ale lui Eve înfăţişează modele de culoare la un spectacol de modă în Harlem. Eve s-a implicat în lupta pentru drepturile omului, Malcolm X alegând-o personal să îl acompanieze în turneele sale, scrie Descopera.