Politist rus condamnat la inchisoare pe viata pentru crima. Un politist in varsta de 32 de ani din Moscova a fost condamnat vineri la inchisoare pe viata dupa ce in 2009 a ucis doua persoane si a ranit alte sapte intr-un supermarket. Acesta se afla in stare de ebrietate la momentul respectiv. Verdictul a fost dat dupa ce joi presedintele rus Dmitri Medvedev a lansat o reforma radicala impotriva Ministerului de Interne si a concediat 15 functionari superiori promitind actiuni dure pentru a eradica coruptia, scrie CNN.

India a confiscat sute de manuale ce contin imagini blasfemiatoare. Sute de exemplare ale unui manual scolar de pe care invatatu elevi ai ciclului elementar au fost confiscate din cauza faptul ca aveau imagini ce il infatisau pe Hristos cu o cutie de bere intr-o mana si o tigara in cealalta. Liderii Bisericii Catolice au denuntat publicarea acestor imagini si au spus ca ele sunt impotriva spiritului indian. Ministrul educatiei al statului a declarat ca exista posibilitatea sa fie luate masuri legale impotriva celor care au publicat aceste materiale, scrie BBC.

Cinci aliati NATO cer presedintelui Obama sa elimine armele nucleare americane din Europa. Aliati europeni din cadrul NATO solicita presedintelui american Obama sa indeparteze armele nucleare de pe pamant european, ca urmare a presiunii crescande locale de a curata solul de bombele aeriene invechite din perioada razboiului rece. Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda si Norvegia vor solicita in saptamanile care urmeaza ca 200 de focoase nucleare americane, stocate in cea mai mare parte in Italia si Turcia, sa fie luate inapoi. Propunerea nu se refera si la arsenalul nuclear mai modern britanic si francez care se afla pe teritoriul propriu, scrie AFP.

Razboiul din Irak se va numi "Operation New Dawn". La solicitarea Gen. Raymond Odierno, seful fortelor americane din Irak, Secretarul de stat al Apararii Robert Gates a aprobat schimbarea numelui misiunii din "Operation Iraqi Freedom" (Libertate Irakienilor) in "Operation New Dawn" (Orizonturi Noi). Conform unui comunicat semnat de Gates acest nou nume corespunde mai bine Acordului de Securitate pe care SUA il are cu Irakul." Corelarea schimbarii de nume cu schimbarea misiunii trimite un semnal clar ca Operatiunea Iraqi Freedom s-a finalizat, si ca fortele noastre opereaza intr-o alta misiune", a consemnat Gates in comunicat. Schimbarea de nume intra in vigoare pe 1 Septembrie 2010, informeaza FoxNews.

Au fost descoperite noi efecte terapeutice ale marijuanei. In urma unui nou studiu, cercetatorii de la Universitatea California - Center for Medicinal Cannabis Research (CMCR), au propus autoritatilor californiene ca marijuana (cannabisul) sa fie utilizata in tratamentul durerii corelate unor boli specifice. Fiind vorba despre o planta considerata un drog, cannnabisul nu a avut chiar o viata usoara in medicina, chiar daca alte substante stupefiante, mult mai periculoase, sunt inca utilizate de medici pentru a tine sub control durerea pacientilor, scrie Descopera.