Milioane de euro pentru revolutionari impostori. In plina criza financiara, platile retroactive pentru „luptatorii remarcati” ii costa pe contribuabili 400 de milioane de euro. Printre adevaratii eroi si-au facut loc nenumarati „fripturisti”. Sunt cea mai speciala categorie de bugetari din Romania. A le pune reputatia la indoiala e ca si cum ai fluiera in biserica. O blasfemie. In Romania sunt in acest moment peste 20.000 de revolutionari cu certificat si au fost, la un moment dat, peste 30.000. Achitarea drepturilor ce le revin inseamna un efort bugetar de peste 100 de milioane de euro pe an, scrie EvZ.ro

Dublu asasinat: Doi ucraineni, principalii suspecti. Surse din randul anchetatorilor sustin ca cercetarile preliminare s-au incheiat. Executia in stil mafiot a mamei si fiicei din orasul sucevean Siret a fost facuta de profesionisti, dupa cum arata indiciile de pana acum. Politistii au restrans aria cautarilor la doi suspecti, cel mai probabil ucraineni. Valutistul Vasile Hritcu (43 de ani) sustine ca, inainte de a fi ucisa, sotia lui, Carmen (39 de ani), l-a anuntat ca este cautat de doua persoane din Ucraina, scrie Adevarul.

Boc va apela la justitie ca sa-l trimita in somaj, fara despagubiri, pe cumnatul lui Geoana. La numai o zi de la mesajul sfidator al directorului EximBank, care a declarat pentru "Gandul" ca salariul sau de circa 20.000 de euro pe luna este chiar mai mic comparativ cu remuneratiile omologilor sai din bancile private, premierul Emil Boc ii raspunde printr-o noua provocare: trimiterea in justitie. Mai exact, dupa ce tot el a fost de acord in vremea guvernarii in Coalitie cu PSD ca Ionut Costea sa ajunga sef la EximBank (avand in vedere gradul sau de rudenie cu Mircea Geoana), acum Boc sustine ca Guvernul va apela la instanta pentru a inlatura clauzele care ar costa bugetul 500.000 de euro daca l-ar revoca pe acesta din functie.

Cristi Paturca: „Am ajuns un boschetar!” Uitat de cei pe care i-a ajutat prin cantecele sale, bolnav, singur si falit, cantaretul Cristi Paturca, fostul „idol al Pietei Universitatii”, povesteste cat de naiv a fost. „Mai bine haimana, decat tradator/ Mai bine huligan, decat dictator/Mai bine golan, decat activist/Mai bine mort decat comunist”. 28 aprilie 1990, Piata Universitatii. „Am ajuns un boschetar. Chiar asa sa scrieti.” 18 februarie 2010, Spitalul „Victor Babes”, Rezerva 17. Intre imnul celui mai mare manifest anticomunist din Romania, compus in toaleta Facultatii de Geologie, si afirmatia unui om care nu s-a priceput sa-si gestioneze viata, au ars 20 de ani. Autorul lor: Cristian Paturca. La 25 de ani, copilul teribil al Pietei Universitatii - km 0 al zonei libere de comunism - canta inversunat impotriva sistemului condus de Iliescu. A fost vedeta celui mai lung „spectacol” din istoria Romaniei, un fel de „Woodstock“ care, seara de seara, aduna mult peste 30.000 de „generatori de tulburari in societate”, asa cum ii numea fostul presedinte pe cei care il contestau ca mimeaza democratia. Adica niste golani. Integral in EvZ.ro

Iulian Urban: Proiect neconstitutional si comunist. Senatorul de Ilfov Iulian Urban sustine ca proiectul de lege referitor la recalcularea alocatiilor este unul comunist si neconstitutional. „Aceasta masura a mai fost incercata in regimul Ceausescu si pacat ca juristii din Ministerul Muncii nu mai pun mana pe carte, prin celebrele Decrete 246/1977 privind alocatia de stat pentru copii si Decretul 365/1980. Culmea este ca regimul totalitar a renuntat pana la urma la aceasta masura”, a mentionat senatorul. Acesta a adaugat ca dreptul copiilor la alocatie este stabilit in Constitutie. „Articolul 49, aliniatul 2 din Constitutie consacra faptul ca alocatiile sunt un drept al copilului, iar copiii din Romania au dreptul sa primeasca alocatie fara vreo legatura cu veniturile familiilor din care provin”, spune Iulian Urban, citat de Cotidianul.

Vaccin aproape expirat la tot cartierul. Vaccinul contra cancerului de col uterin expira in octombrie. Ministerul Sanatatii il da acum gratis si femeilor care n-au nevoie de el. Ministerul Sanatatii a decis ca si femeile trecute de prima tinerete pot sa-si faca vaccinul anti-hpv, desi ginecologii sustin ca imunizarea nu mai este la fel de eficienta dupa 24 de ani. Ministerul Sanatatii (MS) a hotarat ieri extinderea la toate categoriile de varsta a vaccinarii gratuite impotriva virusului papilloma uman (HPV), responsabil de aparitia cancerului de col uterin, scrie Adevarul.

Elena Udrea a deschis sezonul la taiat de panglici cu un patinoar artificial la Brasov, un centru de informare turistica la Covasna si o partie de schi la Piatra Neamt. Intre doua "protocoale", a adaugat si fagaduieli de bani primarilor portocaliu-rosu-alb-verde, plus o interventie la ministrul Sanatatii pentru 100000 de euro necesari unei tinere pentru o operatie in strainatate. Deschiderea sezonului la taiat de panglici, "oficializarea" unui cuplu de subprefecti portocalii, fagaduieli generoase de bani, facute mai ales primarilor portocalii si rosu-alb-verde, intre doua "protocoale" cu meniuri ca de nunta, o plimbare cu sania trasa de cai si o alta per-pedes, in botine cu tocuri de-o schioapa prin zapada flescaita si noroi de doua palme, plus schimbat garderoba de cel putin doua, trei ori pe zi si cateva lectii de silabisit in ungureste - intr-un cuvant, programul ministerial din acest week-end al Elenei Udrea, scrie Gandul.

Romanii vor fi obligati sa plateasca o taxa pentru fiecare consultatie medicala. In scurt timp, pentru fiecare vizita la medic, pacientul va plati o taxa. Iar medicul, pentru fiecare consultatie, va rupe o chitanta. Toate acestea pentru ca va fi introdusa coplata in sistemul de sanatate. Sumele adunate dupa introducerea coplatii ar putea fi folosite la bugetul Sanatatii, domeniu care risca sa intre in colaps la jumatatea acestui an. Si tocmai acest lucru nu este dorit de pacienti. "In situatia actuala este inacceptabil sa se introduca o coplata. Pentru anumite categorii sociale nu facem altceva decat sa le limitam accesul la medic prin introducerea acestei coplati", a declarat presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu, citat de Romania Libera.

Un roman a pus la punct un test sanguin de identificare a cancerului mai precis ca un tomograf. Pana in prezent, era foarte dificil de detectat si de localizat cu precizie zona in care se produc modificarile genetice la nivelul tumorii. O echipa de cercetatori de la Universitatea John Hopkins din Maryland, din Statele Unite, condusa de prof. Victor Velculescu, medic si cercetator roman, a pus la punct primul test genetic din lume capabil sa identifice, pornind de la o simpla analiza de sange, biomarkerii specifici tumorilor cancerose. Oamenii de stiinta spun ca acesta descoperire va permite imbunatatirea tratamentelor personalizate acordate pacientilor suferind de aceasta maladie, scrie Gandul.