Un atac aerian NATO ucide 27 de civili in Afganistan. Surse din cadrul guvernului afgan au declarat luni ca 27 de civili au fost ucisi in urma unui atac aerian al fortelor NATO. Acest incident este o lovitura pentru aliati in incercarea acestora de a-si atrage sprijinul populatiei afgane in conflictul cu talibanii, scrie Reuters. O aeronava NATO a tras asupra grupului de civili, confundandu-i pe acestia cu insurgenti talibani. Cabinetul de la Kabul a calificat uciderile drept "nejustificabile". Victimele civile au creat tensiuni intre guvern si fortele straine de pe teritoriul Afganistanului, aflate in mijlocul unei ofensive de amploare impotriva insurgentei talibane.

Generalul american David Petraeus se afla in Pakistan pentru a consolida alianta dintre Islamabad si Washington. Comandantul fortelor armate americane, generalul David Petraeus a sosit in Pakistan cu scopul de a intari alianta Washingtonului cu partenerul sau cheie din regiune. Petraeus s-a intalnit luni cu premierul Yousuf Raza Gilani si cu seful armatei, generalul Ashfaq Kayani, conform unui comunicat oficial, relateaza AFP. In comunicatul respectiv se mai precizeaza faptul ca generalul american a apreciat determinarea si sacrificiile fortelor armate si ale poporului pakistanez in eradicarea terorismului. Premierul pakistanez a insistat pe necesitatea unei colaborari mai stranse intre SUA si tara sa, solicitand o cooperare bazata pe incredere. Vizita oficialului american a coincis cu un atentat sinucigas petrecut in valea Swat, in urma caruia 9 oameni, printre care femei si copii, si-au pierdut vietile.

Iulia Timosenko refuza sa-l recunoasca pe Ianukovici ca presedinte al Ucrainei. Premierul ucrainean Iulia Timosenko, invinsa in alegerile prezidentiale din Ucraina, a afirmat luni ca refuza sa-l recunoasca pe Viktor Ianukovici ca presedinte, aratand-se hotarata sa consolideze o majoritate parlamentara impotriva acestuia, relateaza AFP. Intr-un discurs televizat adresat natiunii, Timosenko a declarat ca "Ianukovici a urcat la putere bazandu-se pe minciuni si nu-si va pastra pozitia pentru mult timp". Comentariile prim-ministului de la Kiev vin cu doar cateva zile inainte de instalarea lui Ianukovici in functia de presedinte, programata pentru joi. Timosenko nu pare dispusa sa renunte la functia sa, afirmand ca nu recunoaste politicile anti-europene si anti-ucrainene ale rivalului sau. Ea insista in continuare ca alegerile din 7 februarie au fost fraudate, desi observatorii internationali nu au depistat nereguli.

Sindicatul companiei aeriene British Airways, hotarat sa intre in in greva. Sindicatul care reprezinta insotitorii de zbor ai companiei British Airways a votat luni in procent covarsitor pentru intrarea in greva, desi data protestului nu a fost inca anuntata, scrie CNN. In total, 80 la suta dintre participantii la vot s-au pronuntat in favoarea grevei. Actiunea sindicala este indreptata impotriva planurilor British Airways de a schimba conditiile de munca pentru insotitorii de zbor prin masuri precum marirea programului si reducerea numarului de angajati.

Razboiul Stelelor in Statele Unite. Un Jumbo 747 al US Air Force a tras o raza laser impotriva unei rachete balistice lansate de la o baza din California, distrugand-o. Testul, dupa decolarea jet-ului Boeing de la baza Edwards din desertul Mojave, a fost efectuat in primele ore ale noptii de joi, saptamana trecuta, fara insa ca despre el sa "transpire" multe informatii. La acest proiect a lucrat din 1996 incoace Strategic Defence Initiative, infiintata de Ronald Reagan in deceniul trecut, dar nu a fost usor sa se ajunga la zborul mult asteptat intrucat dezvoltarea Laser Coil (Chemical Oxygen Iodine Laser), cu o putere ridicata s-a dovedit a fi un lucru foarte dificil. Cititi mai mult pe Descopera.