Cat costa sa cumperi un pachet de procese la Bacau: 100.000 de euro. Desi nu parea sa anunte nimic spectaculos, recenta arestare a unui director de firma din Bacau ascunde la celalalt capat o mare afacere de coruptie, o miza de cateva milioane de euro si un nume cu greutate, cel al lui Dumitru Sechelariu. Informatiile obtinute de R.l. arata ca, prin intermediul celui arestat, angajat la una dintre firmele familiei Sechelariu, fostul primar al Bacaului ar fi incercat sa cumpere bunavointa mai multor judecatori de la Curtea de Apel din localitate, pentru a pune mana pe un teren in suprafata de 3,3 hectare. Daca judecatorii ar fi dat castig de cauza firmei lui Sechelariu, cel care s-a proclamat in 2005 "cel mai iubit dintre moldoveni", pagubit ar fi fost Consiliul local, parte in litigiu, scrie Romania libera.

Prima televiziune de buzunar din Romania. Prima televiziune de stiri pentru telefonul mobil din Romania, numita Telenews, va fi lansata de jurnalistul francez de origine romana Nicolas Don. Proiectul va fi demarat la jumatatea lunii martie, in parteneriat cu reteaua de telefonie Orange. Abonatii Orange vor putea accesa postul Telenews gratuit, de pe telefonul mobil, pentru a afla informatii din arii ca politica, economie, cultura, sport sau societate, scrie EvZ.

Noul sediu SPP costa mai mult pentru ca asa e „practica frecventa sa mai creasca pretul”. În plină criză economică, valoarea contractului pentru construirea sediului Serviciului de Protecţie şi Pază a fost majorată cu peste 500 de mii RON, printr-un act adiţional, acuză Mugur Ciuvică, prin Grupul de Investigaţii Politice. In replica, seful SPP, generalul Lucian Pahontu, a declarat ca procedurile sunt transparente si legale, iar sumele suplimentare se incadreaza in prevederile legii. SPP a reactionat si printr-un comunicat, in care explica de ce s-a ajuns la cheltuirea unor sume suplimentare. Miza disputei, cele 184 de milioane de RON, banii alocati noului sediu SPP, scrie Gandul.

Spor de xerox pentru primarul "iradiat" la cap. Primarul orasului Tulcea propune ca angajatii din administratia locala sa primeasca un adaos de 12-15% la salariu drept „spor de xerox“. Ideea edilului-sef Constantin Hogea vine la scurt timp dupa ce Guvernul a impus eliminarea sporurilor pentru bugetari ca masura de austeritate. Proiectul cu care primarul din Tulcea, Constantin Hogea, iese maine la rampa in sedinta de Consiliu Local are si o motivatie: angajatii institutiei sufera mult din cauza radiatiilor emise de aparatura din birouri, scrie Adevarul.

Armata a fost gata sa intervina in 13 iunie 1990. Dupa implicarea Armatei in represiunea din decembrie ’89, ai fi zis ca in vecii vecilor noii diriguitori ai tarii n-or sa mai indrazneasca sa foloseasca ostasii in asemenea activitati. Ne-a surprins la vremea respectiva ca in structurile statului au fost promovate personaje gen tanchistul Gimi Carp, cel care la Revolutie urla ca o sa-i calce pe manifestanti "dintr-un trotuar in altul". O pleiada intreaga de tanchisti folositi in represiune de Ceausescu au ajuns repede generali in noul regim democratic, scrie Romania libera.

Bona filipineza, ultima fita. Muncesc mult, imbratiseaza traditia supunerii si se multumesc cu un salariu mic. Asa au ajuns filipinezele la sufletele romanilor „de vita nobila”, ca Victor Ponta sau Silviu Prigoana. Trendul de a aduce bone sau menajere asiatice a aparut in Romania in urma cu aproape trei ani, cand majoritatea parintilor care apelau pentru asta la firmele de recrutare aveau joburi bine platite, dar oferta de bone autohtone era redusa. Acum insa, in ciuda ofertei generoase de pe piata, politicieni, precum presedintele PSD Victor Ponta sau omul de afaceri Silviu Prigoana, au adus in casele lor angajate tocmai din Filipine, scrie EvZ.

DNA a realizat mercurialul spagilor din Justitie pe anul 2009, dar nu a trimis pe nimeni in puscarie. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si-a prezentat ieri bilantul de activitate pe anul 2009. Cifrele seci prezentate de procurorul-sef DNA Daniel Morar indica aceeasi stare a anticoruptiei din Romania: procurorii fac dosare, cer arestari, trimit rechizitorii in judecata, obtin condamnari sau achitari. Nici la bilantul din acest an insa, anchetatorii de la DNA nu au putut raporta condamnarea definitiva a vreunui mare corupt, scrie Gandul.

Achitarea lui Necolaiciuc, "pregatita" de deputatul PSD Ion Dumitru. Achitarea deputatului PSD Ion Dumitru, fost sef al Romsilva, de catre judecatorii Curtii Supreme a deschis poarta achitarii lui Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, care a prejudiciat societatea feroviara cu zeci de milioane de euro. Achitarea lui Dumitru este imputabila judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au confundat Romsilva cu o societate privata ce isi poate risipi banii cum doreste, a declarat ieri Daniel Morar, seful Directiei Nationale Anticoruptie. "Judecatorii nu au tinut cont de faptul ca erau fonduri obtinute din bunuri publice, nu erau banii directorilor societatii", a sustinut Morar, scrie Romania libera.