Karadzic: Sarajevo si Srebrenica nu reprezinta crime de razboi, ci niste mituri perpetuate de musulmani. Fostul lider al sarbilor bosniaci a descris, marti, cele mai mari doua atrocitati din timpul razboiului din Bosnia ca fiind niste mituri perpetuate de bosniacii musulmani si a negat orice implicare in aceste evenimente. Potrivit lui Radovan Karadzic, masacrul de la Sarajevo, in care au murit 10.000 de persoane, nu a fost de fapt un asediu, ci rezultatul crimelor comise de musulmani impotriva altor musulmani. De asemenea, Karadzic a declarat despre uciderea a mai mult de 7.000 de barbati si copii musulmani la Srebrenica in 1995, ca a fost o fantezie nascocita de musulmani, care au adunat cadavre in gropi comune pentru a da vina pe fortele sarbe, scrie Reuters. "Imi va fi usor sa dovedesc ca nu am avut nicio implicare in aceste evenimente", a declarat Karadzic, sustinand ca nu existe probe suficiente care sa demonstreze contrariul. Declaratiile au fost facute in cadrul unei audieri la Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie. Radovan Karadzic este inculpat pentru 11 capete de acuzare pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii si genocid, in legatura cu razboiul din Bosnia, din 1992-1995.

Nevasta fostului lider ruandez, arestata in Franta sub acuzatia de genocid. Agathe Habyarimana, vaduva fostului presedinte ruandez Juvenal Habyarimana, a fost arestata, marti, de autoritatile franceze sub acuzatia de genocid. Aceasta a fost retinuta la resedinta sa din Courcouronnes, de la sud de Paris, in baza unui mandat ruandez, a declarat un oficial din justitie, a carui identitate nu a fost facuta publica, scrie Washington Post. Femeia a fost eliberata cu conditia sa nu paraseasca Franta si sa se prezinte lunar la politie. Potrivit procuraturii, femeia a declarat ca va face tot posibilul pentru a nu fi extradata. Rwanda a salutat arestarea Agathei Habyarimana, care are loc la doar cateva zile de la vizita oficiala a lui Nicolas Sarkozy in tara. In cadrul vizitei, presedintele Sarkozy a declarat ca doreste ca "toti cei responsabili de genocidul din Rwanda sa fie prinsi si pedepsiti", inclusiv cei care traiesc acum in Franta. Genocidul din Rwanda a izbucnit in 1994, dupa ce avionul in care se afla presedintele Habyarimana a fost doborat. In cele 100 de zile care au urmat incidentului, in jur de 500.000 de tutsi si hutu moderati au fost ucisi de radicalii hutu. Conflictul s-a incheiat dupa ce rebelii tutsi condusi de actualul presedinte, Paul Kagame, i-au invins pe extremistii hutu in iulie 1994. Agathe Habyarimana, care facea parte din tribul hutu, a fugit in Zair (actuala Republica Democrata Congo) in aprilie 1994, iar apoi s-a mutat in Franta. In 2004, Franta a refuzat sa ii acorde azil politic, pe motiv ca este, in parte, responsabila pentru genocidul din Rwanda. Femeia a facut apel, afirmand ca nu avea putere politica si se ocupa doar de problemele casei, insa instanta a respins apelul, sustinad ca exista documente care atesta ca Agathe Habyarimana avea de facto autoritate in afacerile statului.

Israelul cere SUA sa impuna Iranului un embrago similar celui impus Cubei. Potrivit ministrului de Externe israelian, Avigdor Lieberman, SUA ar trebui sa impuna Iranului sanctiuni similare celor impuse Cubei in urma cu 50 de ani, scrie Reuters. Astfel, Israelul insista ca SUA sa actioneze unilateral, lasand la o parte sanctiunile Consiliului de Securitate al ONU ca raspuns la activitatea nucleara iraniana. "Suntem ingrijorati de ritmul evenimentelor din sfera internationala. Cred ca de acum incolo Israelul trebuie sa isi schimbe politica fata de Iran si cred ca ar trebui sa cerem SUA aplicarea modelului cubanez. Statele Unite ar putea sa faca singure tot ce este necesar pentru sistarea programului iranian. Modelul cubanez este foarte simplu si si-a dovedit deja eficienta" a declarat Lieberman. Pana acum, atat SUA, cat si alte state dezvoltate au fost reticente cu privire la aplicarea unilaterala de sanctiuni. In acest context, saptamana trecuta, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca tarile ar trebui sa actioneze individual, fara a mai tine cont de Consiliul de Securitate, daca nu reusesc sa se puna de acord in cardul acestui organism.

Coalitia portocalie s-a destramat, urmeaza motiunea de cenzura. Coalitia Portocalie s-a destramat, miercuri, dupa ce aliatii s-au intors impotriva premierului Iulia Timosenko, facand astfel adoptarea motiunii de cenzura iminenta, scrie Kyiv Post. Potrivit presedintelui Radei Supreme, Vladimir Litvin, coalitia Iuliei Timosenko nu a mai reusit sa obtina majoritatea in parlamentul ucrainean - "aceasta coalitie nu a reusit sa obtina voturi suficiente... Prin urmare, anunt incetarea activitatii coalitiei", a declarat Litvin. Rada Suprema urmeaza sa voteze astazi motiunea de cenzura impotriva guvernului Timosenko. "De astazi avem o majoritate capabila sa creeze o coalitie in Parlament si sa aprobe motiunea de cenzura impotriva guvernului", a declarat un parlamentar din partidul lui Ianukovici. Partidele politice ucrainene trebuie sa formeze o noua coalitie si cel mai probabil se vor grupa in jurul Partidului Regiunilor al lui Ianukovici. "Noua coalitie va combina Partidul Regiunilor, Ucraina Noastra si blocul lui Litvin", ultimele doua factiuni fiind desprinse din Coalitia Portocalie, a declarat Iuri Iakimenko, analist politic la un institut de cercetare din Kiev.

Copiii obezi in varsta de 3 ani ar putea fi deja amenintati de boli de inima? Procesele patologice legate de obezitate debuteaza la o varsta mai mica decat se credea: la copilasi de numai trei ani, obezi, cercetatorii americani au identificat semnele unei reactii inflamatorii care, in cazul adultilor, este asociata cu un risc crescut de aparitie a bolilor cardiace. Aproape 30% dintre copiii obezi in varsta de 3-5 ani, care au fost examinati, prezinta niveluri anormal de mari ale proteinei C-reactive (CRP) in sange - indicand prezenta unei reactii inflamatorii - comparativ cu numai 17% dintre copiii cu greutate normala de aceeasi varsta, scrie Descopera.