Socant: sectantii ELTA resping apa si mananca doar hrana cruda. ELTA numara 20.000 de membri, o comunitate despre care nu se stie aproape nimic. Ion Dumitrescu, adversar declarat al lui Bivolaru, a impus „turmei” sale valori la fel de stranii. Nu fierb, nu prajesc, nu coc, nu incalzesc niciun fel de mancare. Baga in gura numai alimente crude. Carnea este exclusa. Chiar si ouale le inghit crude. Nu se spala pe dinti, iar igiena corporala e facultativa. Put a transpiratie acra si mahoarca. Amintirea dintilor e pastrata in gaurile din gingiile vestede. Nu iau nici medicamente. In schimb, fumeaza si propovaduiesc sexul fara ejaculare. Sunt peste 20.000 de adepti romani, se imbraca numai in alb si isi spun cultul ELTA, noteaza EvZ.ro

Bilantul Armatei: Militarii romani, insuficient dotati, dar mai buni decat satelitii in culegerea de informatii. Un centru NATO de pregatire se va deschide la Oradea. "Am satisfactii fata de ce a reusit armata in 2009", si-a inceput presedintele Traian Basescu discursul de bilant in fata oficialilor Ministerului Apararii. "Am constatat ca nu a mai existat nicio disputa privind achizitiile. Bilantul de anul acesta ne gaseste cu misiunea din Irak incheiata. Recunostinta mea pentru cei care au cazut la datorie". Traian Basescu a anuntat ca, in urma parteneriatului cu aliatii din NATO, la Oradea se deschide pe 16 martie un centru de pregatire NATO, privind culegerea de informatii prin intermediul resurselor umane. "Se credea ca satelitii fac tot. Culegerea de informatii in teren e importanta, iar armata romana a fost cea mai pregatita din Irak si Afganistan", a spus presedintele Basescu, citat de Gandul.

Trocul dintre PDL si mineri costa tara 620 milioane de dolari. In campania electorala de anul trecut, PDL a incheiat un protocol cu sindicalistii din minerit, condusi de Marian Condescu. Potrivit protocolului, PDL urma sa promoveze o lege prin care minele aflate in conservare sa fie date in exploatare fostilor salariati. In schimb, sindicalistii trebuiau sa-l sustina pe Traian Basescu la Presedintie, scrie Cotidianul.

Calin, prieten la... Catarama cu Crin. Fostul lider liberal Calin Popescu-Tariceanu si-a declarat ieri sustinerea pentru Crin Antonescu, inscris in cursa pentru sefia PNL. Desi un adversar vehement al votului pe motiuni, idee sustinuta de actualul lider al PNL, Tariceanu crede ca Antonescu nu trebuie schimbat din functie. Crin Antonescu a bifat ieri, in prima zi a Congresului, a treia victorie in cursa pentru presedintia partidului. Modificarea statutului in sensul votarii echipei de conducere pe liste a trecut cu 1.089 de voturi pentru si 258 impotriva, scrie Adevarul.

Proiect marca „Udrea - Kelemen”, atac la patrimoniu. Ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, si cel al culturii, Kelemen Hunor, au pregatit un proiect de ordonanta de urgenta care, in cazul in care va fi aprobat in forma actuala, ar face ca numarul de cladiri-monument distruse sa creasca. Asa avertizeaza atat arhitectii, cat si reprezentanti ai autoritatilor locale, informeaza EvZ.ro

Brucan croia o Romanie supusa Moscovei. Proclamatia Revolutiei, redactata de Dumitru Mazilu, a fost modificata brutal de catre Silviu Brucan. Adaugirile si taieturile efectuate pe textul initial prefigurau o noua tara „made in URSS“. Dumitru Mazilu (75 de ani) povesteste pentru „Adevarul“ ce l-a inspirat in scrierea textului si ce schimbari a adus Silviu Brucan, „pe un calorifer din sediul CC“. In noaptea de 16 spre 17 decembrie 1989, aplecat deasupra mesei din sufragerie, cu o ureche la radioul ce emitea in surdina si cealalta spre usa de la intrare, un barbat isi propusese redactarea unui text de extrema importanta pentru tara. Integral in Adevarul.

Cotroceni si victoria: Basescu nu a pledat pentru un nou imprumut. "Va trebui sa intelegem ca nu putem cheltui mai mult decat producem. Efectul ar fi ca la sfarsitul lui 2010 sa facem un nou imprumut ca sa putem plati toate facilitatile de care au beneficiat unele categorii in mod nejustificat". (Traian Basescu, vineri dimineata, la sedinta de bilant a Ministerului Apararii) Presedintele Traian Basescu a sugerat, vineri dimineata, la bilantul Ministerului Apararii, ca Romania ar putea fi nevoita sa ceara un nou imprumut financiar extern, pentru a face fata crizei, scrie Gandul.

Pe cine poate infunda primarul Craiovei din arest. Fiind printre cei mai informati din Craiova, edilul le-ar putea da fiori multora daca, in schimbul unei pedepse mai mici, le va oferi procurorilor informatii pretioase despre afacerile ilegale ale unor interlopi, magistrati si politicieni din zona. Arestarea lui Antonie Solomon, pentru o mita de 50.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru autorizatii legate de infiintarea hipermarketului PIC, le-ar putea da unora insomnii daca primarul craiovean va considera ca are o sansa sa scape mai ieftin daca le da la schimb anchetatorilor informatii despre alte personaje si afaceri controversate de care ar avea cunostinta, noteaza Romania Libera.