Un cetatean american, purtator de cuvant al retelei al Qaeda, a fost arestat in Pakistan

Adam Gadahn, un cetatean american purtator de cuvant al retelei teroriste al Qaeda, a fost arestat duminica in orasul Karachi din Pakistan, conform declaratiei unui oficial de rang inalt din cadrul guvernului de la Islamabad. Informatia nu a fost insa confirmata de catre autoritatile americane, scrie CNN.

Vestea arestarii lui Gadahn a venit la cateva ore dupa ce mai multe site-uri islamiste au afisat materiale video in care acesta aproba masacrul din noiembrie de la Fort Hood, Texas. In cadrul acestor materiale, Gadahn afirma ca maiorul acuzat de savarsirea atacului reprezinta un exemplu demn de urmat pentru ceilalti musulmani din cadrul armatelor aliate.

In 2006, Adam Gadahn a fost acuzat oficial de tradare si de colaborare cu teroristii. Guvernul american oferea o recompensa de un milion de dolari pentru orice informatie care ar fi condus la capturarea acestuia.

Un bebelus de trei luni a murit de foame in Coreea de Sud in timp ce parintii sai cresteau un copil intr-un joc online

Autoritatile sud-coreene afirma ca politia a arestat un cuplu care si-a lasat copilul de doar trei luni sa moara de foame. Cei doi isi hraneau fetita doar o data pe zi, in pauzele dintre sesiunile maraton petrecute pe internet, unde cresteau un copil virtual dintr-un joc online, scrie CNN.

Cuplul isi petrecea aproape tot timpul jucandu-se Prius Online, o aplicatie 3D in care jucatorii trebuie sa aiba grija de o fetita virtuala pe nume Anima. Aceasta creste si capata noi puteri pe masura ce jocul avanseaza. Tatal, in varsta de 41 de ani, le-a spus reporterilor ca regreta situatia si spera ca fetita care a murit de foame sa "traiasca bine pentru totdeauna in Rai".

Conform politiei, cei doi parinti iresponsabili isi pierdusera slujbele si foloseau jocul ca sa scape de problemele realitatii, mai ales dupa nasterea prematura a copilului.

Franta realizeaza capturi importante in randurile piratilor somalezi

Responsabili din cadrul armatei franceze au declarat ca fregata Nivose a reusit sa retina 35 de pirati in trei zile petrecute in largul coastelor Somaliei, sustinand ca este cea mai mare captura reusita pana acum pe importantul traseu comercial din zona, noteaza AFP.

In ultima dintre cele patru operatiuni desfasurate in ultimele trei zile, unsprezece pirati au fost interceptati duminica, cu ajutorul altor nave si al unui avion spaniol de patrula care participa in misunea europeana anti-piraterie, denumita Atalanta.

De vineri pana acum, patru nave mari si sase barci de dimensiuni reduse au fost capturate in cadrul celor patru operatiuni. Uniunea Europeana a lansat misiunea Atalanta in luna decembrie a anului 2008, cu scopul de a asigura siguranta uneia dintre cele mai importante rute de tranzit naval din lume, alaturandu-se fortelor conduse de Statele Unite si NATO.

Planul de reconstructie pentru Haiti este asteptat in aceasta saptamana

Guvernul haitian lucreaza intens alaturi de experti internationali pentru a definitiva in aceasta saptamana un program de reconstructie a economiei statului din Caraibe dupa cutremurul devastator din acest an care a produs imense pagube in infrastructura si a ucis 300.000 de oameni. Documentul va fi ulterior analizat in cadrul unei intalniri a expertilor tehnici din mai multe tari care va avea loc pe 16 martie in Republica Dominicana. Integral pe Reuters.

Guru indian haituit de discipoli

Un numar de 9 persoane au fost arestate in Bangalore, India, dupa ce au vandalizat ashramul unui respectat guru din regiune. Scandalul a pornit dupa ce mai multe canale de televiziune indiene au prezentat imagini filmate cu camera ascunsa, in care personajul care se bucura de reputatia unui om sfant, era angajat in relatii sexuale cu mai multe femei. Imaginile care au declansat dezastrul pentru Swami Nithyananda, il aratau pe barbatul de 32 de ani surprins in altarul asharamului in timpul unor relatii sexuale cu doua discipole. In ziua urmatoare, multimea furioasa a atacat si distrus partial asezamantul situat in apropierea orasului Bangalore din statul indian Karnataka. Reprezentantii asezamantului spiritual Nithyananda Mission au declarat ca filmarile sunt nimic altceva decat "un amestec de conspiratii, zvonuri si barfe", scrie Descopera.