13 morti in urma unui atac sinucigas cu bomba petrecut in orasul pakistanez Lahore. Un atac sinucigas cu bomba a avut loc luni in orasul pakistanez Lahore, avand ca tinta o cladire a politiei federale. Cel putin 13 persoane si-au pierdut vietile in urma atentatului care a fost revendicat de catre talibanii din Pakistan, scrie Reuters. Gruparea extremista sustinuta de al-Qaeda a amenintat cu noi violente in cazul in care atacurile dronelor americane si ofensivele guvernului pakistanez impotriva luptatorilor sai nu vor inceta. Acest atac poate reprezenta o lovitura psihologica data Pakistanului, stat laudat de autoritatile de la Washington pentru retinerea mai multori lideri talibani afgani si pentru progresele realizate in luptele contra militantilor locali. Conform unui oficial, 600 de kilograme de explozibil au fost detonate in atentat.

500 de crestini masacrati in Nigeria. Hillary Clinton le cere autoritatilor sa gaseasca vinovatii. Secretarul american de stat Hillary Clinton a lansat luni un apel la adresa autoritatilor nigeriene, cerandu-le acestora sa ii aduca in fata justitiei pe cei responsabili pentru masacrarea a 500 de crestini in trei sate din nordul tarii, scrie AFP. "Guvernul nigerian ar trebui sa se asigure ca autorii acestor acte de violenta sa fie judecati legal si ca drepturile omului sa fie respectate", a declarat seful diplomatiei americane. Peste 500 de de crestini au fost ucisi cu brutalitate duminica in trei sate nigeriene. Se crede ca ucigasii fac parte din grupul etnic Fulani, preponderent musulman.

Statele Unite afirma ca au inceput noi discutii pentru pace in Orientul Mijlociu. Surse de la Washington sustin ca palestinienii si Israelul au inceput sa poarte "convorbiri indirecte" in vederea reinceperii procesului de pace, inghetat de ofensiva devastatoare a statului evreu in Fasia Gaza, relateaza AFP. Philip Crowley, purtatorul de cuvant al departamentului de stat, s-a declarat "sigur" ca discutiile au inceput, avandu-l ca mediator pe trimisul american in Orientul Mijlociu, George Mitchell. Aceste covorbiri reprezinta primul contact diplomatic dintre palestinieni si israelieni de dupa ofensiva de 22 de zile lansata la sfarsitul anului 2008 de catre Tel-Aviv in Fasia Gaza, controlata de Hamas.

Inca un misionar american retinut in Haiti a fost eliberat. Charisa Coulter, una dintre membrele grupului de misionari retinut in Haiti sub acuzatia de rapire a 33 de copii dupa cutremurul de la 12 ianuarie, a fost eliberata luni. Pana acum, noua dintre cei zece misionari au parasit custodia autoritatilor haitiene. Americanca Susan Silsby este ultima ramasa in detentie. Ea a fost pastrata in arest alaturi de Coulter, desi ceilalti opt misionari au fost eliberati pe 18 februarie, deoarece judecatorul a dorit sa afle mai multe informatii despre motivele actiunilor grupului, scrie CNN.

A fost fotografiat vantul generat de o gaura neagra. Pentru prima oara, a fost fotografiat exceptionalul vant generat de gaura neagra aflata in centrul unei galaxii, cel care “matura” gazul interstelar cu o viteza de peste un milion de kilometri/ora. Spectaculoasa imagine a fost obtinuta combinand fotografiile capturate de trei telescoape. Structura in spirala a galaxiei, cu gazul care este impins de vant, reiese din imaginile cu raze X captate de telescopul spatial Chandra, din cele optice preluate de telescopul spatial Hubble si cele ale radiotelescoapelor din cadrul Very Large Array, din New Mexico. Galaxia maturata de vant se numeste NGC 1068 si este una dintre cele mai stralucitoare si mai apropiate de Terra, de care o despart doar 50 milioane de ani-lumina, iar in centrul ei se afla o gaura neagra de doua ori mai mare decat cea aflata in centrul Caii Lactee. Integral pe Descopera.ro.