Google ar putea parasi China din cauza cenzurii. Un responsabil de varf din cadrul companiei Google a declarat miercuri ca gigantul web este pregatit sa parasesca China daca Beijingul va insista sa cenzureze cautarile online. "Google ramane pe pozitii si nu va mai cenzura rezultatele cautarilor din China", a afirmat Nicole Wong, vicepresedinte al Google, in fata Comitetului pentru Afaceri Externe al Casei Reprezentantilor din SUA. "Daca va fi nevoie, suntem gata sa inchidem domeniul .cn si sa parasim tara", a mai spus Wong. Google a amenintat in luna ianuarie ca va pleca din China, dupa o serie de atacuri cibernetice desfasurate la mijlocul lui decembrie, indreptate spre conul sau sursa si spre conturile de Gmail ale activistilor chinezi pentru drepturile omului.

Lupte grele in capitala Somaliei intre fortele guvernamentale si insurgentii islamisti: 23 de civili ucisi. 23 de civili au murit miercuri la Mogadishu in urma unor lupte dintre fortele guvernamentale somaleze si insurgentii islamisti. Membrii militiilor Al Shabab, grupare asociata cu al Qaeda, au folosit artilerie grea pentru a ataca pozitiile guvernamentale din nordul capitalei, scrie AFP. Trupele guvernului au lansat un contraatac cateva ore mai tarziu, sprijinite de vehicule blindate ale fortelor de mentinere a pacii din partea Uniunii Africane. Ambele parti pretind ca au obtinut victoria.

Secretarul american al apararii, Robert Gates, da indicii ca retragerea din Afganistan ar putea avea loc mai repede decat a fost prevazut. Dupa ce a vizitat mai multe centre de antrenament din estul Afganistanului, secretarul american al apararii, Robert Gates a dat miercuri semne ca trupele americane s-ar putea retrage inaintea termenului anuntat pentru iulie 2011, scrie Reuters. Fara sa dea detalii, Gates a afirmat ca retragerea si predarea controlului catre fortele afgane vor avea loc in functie de anumite conditii date. "Nu vom incepe transferul mai tarziu de iulie 2011, insa ritmul retragerii va depinde de conditiile din teren", a mai declarat oficialul american.

Cazul tinerei activiste americane ucise de un buldozer israelian in 2003 se judeca dupa 7 ani. In anul 2003, americanca Rachel Corrie protesta alaturi de colegii sai din Miscarea Internationala pentru Solidaritate impotriva distrugerii taberelor de refugiati din Gaza. A fost calcata si ucisa de un buldozer in fata caruia se afla in semn de protest. Miercuri a inceput, dupa 7 ani, un proces civil in cazul mortii lui Corrie. Armata israeliana a desfasurat o ancheta proprie in urma careia s-a stabilit ca nici un soldat al sau nu este vinovat. Insa parintii tinerei considera ca echipajul buldozerului le-a ucis fiica fie intentionat, fie din imprudenta. Integral in CNN.

Robotul-jurnalist a fost lansat in Statele Unite. Visul multor angajatori din domeniul presei s-a implinit: a fost creat jurnalistul care munceste neplatit, zi si noapte, si care nu se lamenteaza niciodata. La Infolab, laboratorul de inteligenta artificiala din cadrul Universitatii Northwestern, aflat la Evanston, in apropiere de Chicago, a fost pus la punct un program capabil sa scrie articole sportive, ce-i drept deocamdata doar despre baseball. Programul, denumit Stats Monkey, care-si semneaza articolele cu pseudonimul "The Machine", a fost creat si dezvoltat de doi profesori de inteligenta artificiala, un jurnalist si un inginer specializat in informatica. Integral pe Descopera.ro.