Soldatii americani se vor antrena cu ajutorul jocurilor video. Armata americana planuieste sa introduca la scara larga in antrenamentul soldatilor jocurile video in speranta ca vor reduce numarul victimelor de pe campul de lupta cu ajutorul acestui tip de simulari. Jocurile au rolul de a-i obisnui pe soldati cu situatiile care pot aparea in timpul luptei. Un plan de investitii in cercetare pentru a determina cum se poate beneficia de pe urma industriei jocurilor video a fost aprobat saptamana aceasta de catre Pentagon, noteaza AFP.

SUA: A castigat 3,5 milioane de dolari pentru ca doctorul i-a facut "patru sani". O femeie din Staten Island, New York, ce l-a dat in judecata pe medicul chirurg care a operat-o pentru ca s-a trezit dupa operatie cu "patru sani", a castigat 3,5 milioane de dolari in urma procesului. "Sper ca initiativa mea sa le dea curaj si altor femei care se afla intr-o situatie asemanatoare sa ia atitudine", a declarat Maria Alaimo. Femeia, acum in varsta de 47 de ani, a hotarat in anul 2003 sa apeleze la un chirurg estetician pentru ca sanii sai sa ajunga la marimea 95C. Insa, interventia chirurgicala nu a decurs asa cum ar fi trebuit, iar femeia s-a trezit cu doua excrescente sub sani. Aceasta "a iesit practic cu patru sani" din operatie, a declarat avocatul femeii, citat de FoxNews. Femeia sustine ca "cea de-a doua pereche de sani" a fost cauza principala care a condus la divortul de sotul sau.

Hamas a eliberat un jurnalist britanic dupa o luna de captivitate. Jurnalistul britanic Paul Martin, arestat acum aproximativ o luna de zile de autoritatile Hamas din Fasia Gaza, a fost eliberat joi, au declarat avocatul barbatului si un oficial din cadrul Ministerului de Externe britanic. Paul Martin a fost retinut pe 14 februarie si este primul cetatean strain arestat in Gaza de la preluarea puterii de catre gruparea Hamas in 2007. Acesta venise sa depuna marturie la procesul unui palestinian, fost colaborator de-al sau pentru un documentar realizat in 2008, acuzat de colaborare cu Israelul. Martin a parasit Fasia Gaza imediat ce a fost eliberat iar autoritatile l-au avertizat sa nu se mai intoarca. "Sunt fericit ca sunt liber", a declarat acesta. Barbatul a fost transportat intr-un vehicul blindat, ce apartine consulatului britanic, pana la Erez, punct de trecere in Israel. Autoritatile Hamas nu au dat prea multe detalii cu privire la motivul pentru care a fost retinut jurnalistul britanic, insa au precizat ca acesta a incalcat anumite prevederi de securitate dupa ce a "incercat sa angajeze un numar mare de translatori si soferi" si a vizitat tunelurile contrabandistilor palestinieni de la granita cu Egiptul, a declarat Mahmoud Zahar, cel mai influent lider Hamas din Gaza, citat de New York Times.

Amnesty International a cerut guvernului italian sa stopeze evacuarile fortate ale romilor. Amnesty International le-a cerut autoritatilor italiene sa revizuiasca un plan controversat care a dus la evacuarea fortata a sute de romi, deoarece acesta incalca drepturile omului. Masurile prevazute in plan presupun distrugerea a mai mult de 100 de asezari ale romilor din capitala italiana, in jur de 6.000 de romi urmand sa fie cazati in 13 tabere noi sau extinse la marginea orasului. Cel putin 1.000 de romi ar putea ramane astfel fara un acoperis deasupra capului. "Aceste masuri trebuie regandite urgent. Familiile de romi din capitala italiana risca sa isi piarda toate bunurile, contactele sociale, accesul la locuri de munca si servicii de stat", a declarat Ignacio Jovtis, reprezentant Amnesty International in Italia.

Masina de curse care merge cu ciocolata. Alimentata cu resturi de ciocolata si chiar cu morcovi, amidon de cartofi si in, prima masina de curse Formula 3 “verde” din lume atinge viteza maxima de 217 km/h si ajunge de la 0 la 100 km/h in numai 2,5 secunde. Daca prezentarea de pana aici pare nebuneasca, ar mai trebui mentionat si ca placutele de frana pe care le va intrebuinta automobilul vor fi confectionate din acaju sau mahon, scrie Descopera.