Noi criterii la concediul medical. Concedii medicale, doar pentru cei cu adevarat bolnavi. Acesta este principiul care sta la baza propunerilor inaintate de Minsiterul Sanatatii cu privire la modificarea sistemului de acordare a concediilor medicale. Masura, care ar trebui sa intre in vigoare incepand de luna viitoare, urmareste reducerea semnificativa a numarului celor care fraudeaza sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel incat de acestea sa poata beneficia numai cei care au intr-adevar nevoie de ingrijiri medicale, scrie EvZ.ro

Monstrii sexuali ataca prin calculator. Cazul adolescentei din Anglia, violata si ucisa de un obsedat intalnit pe Facebook, releva riscul la care se expun milioane de adolescente naive. Cat de sigure sunt retelele de socializare pentru adolescentii care le folosesc? Saptamana aceasta a fost condamnat la inchisoare pe viata Peter Chapman, acuzat ca a violat si ucis o tanara pe care o cunoscuse pe Facebook. Cazul, desi nu este singular, poate fi incadrat in randul exceptiilor. Insa presa britanica arata ca abuzurile sexuale asupra adolescentilor pe retelele de socializare sunt mai degraba un pericol constant. CEOP, unitatea de combatere a exploatarii copilului si de protectie on-line a politiei britanice, cere vehement introducerea de catre companiile de internet a unor „butoane de alarma” impotriva pradatorilor sexuali, noteaza EvZ.ro

S-a gasit originea tuturor celulelor pielii. Oamenii de stiinta au gasit celula-mama sau originea tuturor celulelor pielii, descoperirea fiind esentiala pentru imbunatatirea tratamentelor pentru victimele arsurilor. Hans Clevers si o echipa de cercetatori suedezi si olandezi au realizat un studiu pe cobai si au descoperit ca celula stem care duce la formarea tuturor celulelor pielii se gaseste in foliculul pilos, conform Romania Libera.

Oameni pentru viata. Cancerul la san si col uterin. Doua diagnostice medicale care iti schimba definitiv viata. Multe dintre femeile din Romania insa nici nu apuca sa ajunga la un medic de specialitate din cauza problemelor financiare ori a lipsei de informare asupra acestor boli. O statistica sumbra arata ca, in Romania, riscul de deces prin aceste tipuri de cancer este de 6,3 ori mai mare decat in restul Europei, din cauza ca nu se da o importanta deosebita controalelor periodice si astfel se ajunge la o diagnosticare tarzie. Ceea ce trebuie sa atraga atentia noastra este faptul ca rata de supravietuire a pacientilor cu cancer depistat in prima faza este de 85-90%, in timp ce femeile depistate in faza terminala au o sansa de numai 5-10%. Integral in Cotidianul.

Calciul te ajuta sa traiesti mai mult. O doza suplimentara de calciu te-ar putea ajuta sa traiesti mai mult, arata un nou studiu. Cercetatorii suedezi au descoperit ca oamenii care prefera sa consume alimente bogate in calciu au un risc cu 25% mai scazut de a muri in urmatorii 10 ani decat cei care evita aceste alimente. Studiul a fost realizat pe persoane care nu iau suplimente de calciu, scrie Romania Libera.

Un american din sase are herpes. O aventura de o noapte va poate costa mult. Spre exemplu, multi americani sufera de herpes si foarte putini sunt constienti ca au aceasta boala. Potrivit unui nou studiu publicat de Reuters, 13% dintre americanii cu varsta cuprinsa intre 16 si 49 de ani au herpes, pe care il transmit partenerilor cu care fac sex neprotejat. Situatia e cu atat mai grava, cu cat 80% dintre purtatorii acestei boli nu stiu ca o au, noteaza Libertatea.

Circula bani falsi. Hartiile de 100 si 500 de lei sunt cel mai des plasate de falsificatori, in special la magazinele de cartier. Aveti grija ce bagati in portofel, pentru ca s-ar putea sa va treziti ca banii pe care ii aveti n-au nici o valoare, la propriu! Reporterii Click! au dovada. Un cititor ne-a adus la redactie o bancnota de 100 de lei falsa, primita de vanzatoarea unei cofetarii din Capitala. Am incercat si noi sa o folosim si, culmea, ne-am fi facut linistiti cumparaturile, pentru ca nimeni nu a sesizat falsul grosolan.