"Revocarea” lui Geoana costa un milion de euro. Aceasta ar fi nota de plata, din bani publici, pentru cele zece zile de blocaj din Senat, consumate cu incercarea debarcarii PSD-istului. Stiati ca parlamentarii au peste 215 zile libere pe an? Dar ca, in cele doar 150 de zile in care au program de lucru, senatorii si deputatii reusesc de multe ori „performanta” sa nu faca nimic? In aceasta situatie se afla acum Senatul, supranumit si Camera superioara a legislativului. De 10 zile, in Senatul Romaniei nu s-a mai votat nicio lege. Institutia este insa in topul stirilor politice. Semn ca, desi nu au lucrat, senatorii au fost foarte ocupati, scrie EvZ.

Caritasul lui Vanghelie: primarul vrea pe magazinul Bucuresti de trei ori mai mult decat a dat. Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, cere de la statul roman o despagubire de 3,750 milioane euro pentru magazinul "Bucuresti", adica de trei ori mai mult decat a platit el. Imobilul a fost retrocedat fostilor proprietari. Marian Vanghelie a cumparat magazinul "Bucuresti" de la AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) pe ascuns, in septembrie 2003, pe numele varului sau Mircea Sorin Niculae, seful pietelor din sectorul 5 al Capitalei, scrie Romania libera.

Primarul din Sovata: „Un cetatean a arborat steagul secuiesc pe Primarie, sta sub steag si are grija de el. Azi, toata ziua a stat, ieri a avut si o secure”. Un barbat din Sovata, judetul Mures s-a ales cu dosar penal dupa ce a arborat, miercuri, pe un perete lateral al Primariei din localitate, un steag secuiesc pe care l-a pazit apoi toata ziua, inarmat cu o secure, relateaza Mediafax. Potrivit primarului din Sovata, Peter Ferenc, barbatul respectiv l-a amenintat cu linsajul pe un gardian care i-a atras atentia ca nu are voie sa arboreze drapelul secuiesc pe sediul primariei, scrie Gandul.

Misterele Revolutiei: Alex Mihai Stoenescu crede ca era natural sa se sune la Ambasada Sovietica. Regizorul Sergiu Nicolaescu a spus la emisiunea "Nasul" ca Petre Roman a vorbit la telefon in limba rusa pe 22 decembrie. Istoricul Alex Mihai Stoenescu aduce noi detalii despre acest aspect al zilei de 22 decembrie. Istoricul, invitat in studioul B1 TV, a mentionat ca Ion Iliescu a fost rugat sa ia legatura cu Ambasada Sovietica si ca apoi Petre Roman a "trecut la telefon si a continuat convorbirea respectiva. Nicolaescu nu a vrut sa spuna pentru ca ii dauneaza lui Petre Roman", scrie Adevarul.

Romania, raiul mafiotilor fugari. Cosa Nostra, Camorra, Sacra Corona Unita - pe scurt temuta mafie italiana - isi gaseste frecvent refugiu in Romania. In ultimii zece ani, aproximativ 30 de membri importanti ai fiecareia dintre aceste mari familii mafiote au fost arestati aici. „Fluxurile criminale se extind in Europa de Est (...), clanurile vizeaza nu doar traficul cu fiinte umane, arme, droguri, transporturi sau constructii, ci si afacerile cu petrol”, explica, anul trecut, jurnalistul italian Roberto Saviano, potrivit EvZ.

Amenintarea cu bomba de la Timisoara pare sa ascunda o poveste mai complicata. Bagajul suspect, indicat de autorul alarmei de pe aeroport, ii apartine unui fost secretar de stat din Ministerul Comunicatiilor. Procurorii nu au elucidat inca de unde cunostea "teroristul" numele celor din avion. Alarma falsa privind existenta unei bombe la bordul unui avion care a decolat ieri de pe Aeroportul Timisoara a alertat aviatia militara si a bulversat autoritatile aeroportuare, care s-au balbait in a da informatii exacte despre natura incidentului, scrie Romania libera.

Chiezii acuza Romania ca face chinezarii. Calitatea slaba a unor produse de imbracaminte de lux - etichetate ca fiind produse ale Versace, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Zara, H&M, Hermes, Trussardi si Hugo Boss - a fost motivul pentru care autoritatile din provincia chineza Zhejiang au confiscat tone de haine. Iar pentru ca surpriza sa fie si mai mare, intre statele din care provenea marfa se numara unele din UE, adesea invadate de marfuri chinezesti - precum Romania, Franta, Italia. Alte tari de provenienta sunt Turcia, Vietnam, India si Coreea de Sud, scrie Gandul.

Tenorul kamikaze de la Inter. Japonezul din spotul de promovare a revistei "Kamikaze" a aterizat in Romania in urma cu mai bine de doua decenii. Ii place Adi Minune, a cantat la Opera si tine cu Steaua. Crede ca spaga nu e un lucru atat de rau daca deschide usi. Pentru ca trebuia sa poarte un nume, i s-a zis: Atsushi Onoghi George Anton. Atsushi are 46 de ani, este scund, vorbeste repede, rade adesea, gesticuleaza des. Este surprinzator prin tot ceea ce declara, dar si prin aproape tot ceea ce a trait si facut de cand a venit in Romania, in 1988, scrie Romania libera.