„Copiii Domnului”, sapte mirese pentru sapte sectanti. Una dintre cele mai controversate secte internationale, „Copiii Domnului”, si-a facut „cuib” in Romania. Cea mai mare comunitate, formata din 21 de oameni, se afla in Timisoara. Sapte barbati isi impart la propriu sapte femei. Impreuna cresc sapte copii. Cel mai mic e un baietel de un an si jumatate, iar decanul de varsta are 64 de ani. Adeptii cultului traiesc la comun. Pretind ca Dumnezeu le-a zis sa vina in Romania pentru a raspandi „legea iubirii”. Sectantii sunt cu toti straini, din Statele Unite ale Americii, Spania, Bulgaria si Germania. Legea cultelor din Romania le-a asigurat linistea, departe de scandalurile sexuale pentru care „Copiii Domnului” sunt acuzati in Occident, scrie EvZ.ro

Primarii s-au vopsit in verde: De la "plantele flotante" ale lui Oprescu, la "vegetatia suspendata" a lui Ontanu. Plus: ce solutie minune da Oprescu pe graffiti. Primarul general a inaugurat ieri "platanul Oprescu": "Este un nume onorabil", a spus primarul general. Trotuare spalate cu sampon, ziduri si pasaje curatate de graffiti, afise dezlipite de pe stalpi sau amenajarea podurilor si a malurilor Dambovitei sunt doar cateva dintre obiectivele ultimei campanii lansate de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Megacampania se numeste "Capitala creste verde"- partea a doua, tine pana in luna octombrie si cuprinde mai multe subcampanii sau actiuni. Printre acestea se numara "Luna curateniei", "Ziua mondiala a apei", "Curatenia in scoli, spitale, campusuri universitare" sau "Ora pamantului". Oprescu a precizat ca, pana in octombrie, la actiunile programate vor participa reprezentantii Directiei de Mediu, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Administratiei Strazilor, dar si cei ai spitalelor si ai studentilor, noteaza Gandul.

Cum a ramas notar sotia lui Miron Mitrea. Stenogramele „Catalin Voicu“ readuc in prim-plan un scandal inabusit la Inalta Curte: modul in care sotia liderului PSD Miron Mitrea si-a obtinut titlul de notar public. In interceptarile pentru care DNA ii cere arestarea, Catalin Voicu s-a laudat ca, datorita influentei sale, sotia lui Miron Mitrea si-a recastigat functia de notar. „Acolo stateau Miron Mitrea si domnul procuror Bostina, acolo unde stai dumneata. O sa-l bata Dumnezeu! Si i-am castigat dosaru' lu' nevasta-sa, de notariat, ca pierduse la Curtea de Apel. Si era vai de curu' lui daca pierdea! Il bate Dumnezeu!" - i-a spus Catalin Voicu lui Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, Radu Mazare, conform interceptarilor SRI, informeaza Adevarul.

Hotii reactiveaza „Pisicuta” de Sarbatori. In perioada premergatoare Pastelui, hotii „cibernetici” profita de apetitul romanilor pentru cumparaturi si-si indreapta atacurile catre bancomate. „Dupa modelul «Bancpost», consacrat cu doi ani in urma chiar de Paste - cand mii de romani, multi dintre ei politisti, procurori sau parlamentari, s-au trezit fara bani in conturi -, si anul acesta hotii vor profita de apetitul oamenilor pentru cumparaturi ca sa-si reorienteze «atacurile» catre bancomate”, noteaza EvZ.ro

Laszlo Borbely: “Putea sa fie razboi civil la Targu-Mures!” Fundatia ministrului Mediului a difuzat un film la 20 de ani de la evenimentele sangeroase din martie 1990 pentru a explica ce s-a intamplat la Targu-Mures. Laszlo Borbely a acordat un interviu pentru ziarul "Adevarul", concluzionand ca "am fost cu totii victimele unor diversionisti profesionisti". - Domnule Borbely, ce le raspundeti celor care va acuza in legatura cu provenienta banilor pentru acest documentar? - Au aparut in presa niste aprecieri pe care le consider ca nu au nicio legatura cu fondul problemei. Domnle, noi am pus pe masa un film documentar si trebuia sa facem demult acest lucru. A durat doi ani pana cand am adunat toate documentele, a fost o munca titanica, o munca stiintifica. Dar oricine poate sa conteste ce vrea, ca asa suntem noi, aici, in Romania. Integral in Adevarul.

Harta locurilor de unde pandesc piratii de masini. Un milion de masini inmatriculate, inca un milion de masini aflate, zilnic, in tranzit si doar o jumatate de milion de locuri de parcare amenajate disponibile in spatiile publice - inclusiv parcarile de resedinta. Adica, un singur loc de parcare pentru patru masini. Edilii au vazut in aceasta situatie o mare afacere, care va depasi cifra de 5 milioane de euro, anual, dupa intrarea in hora ridicarilor de masini a Sectorului 4, in care "joaca" deja sectoarele 1, 2, 3 si 6. Acesti bani nu intra in bugetele primariilor, ci exclusiv in ale firmelor desemnate pentru ridicarea masinilor (o exceptie exista la sectorul 1, unde 20% din incasari ajung in bugetul local). Cu concursul politistilor de la circulatie, firmele respective s-au transformat in adevarati pirati de masini, ridicand, de-a valma, masini parcate neregulamentar care incurca circulatia, masini parcate neregulamentar care nu incurca circulatia si chiar masini parcate regulamentar. Gandul va prezinta harta celor mai "fierbinti" locuri din Capitala preferate de piratii de masini.

Basescu, zburat de piloti de la imobiliarele cu radacini in paradisul fiscal cipriot. Pilotii avioanelor oficiale folosite de presedintele Romaniei sunt angajatii unei firme particulare al carei actionar majoritar este este un SRL de intermedieri imobiliare. Firma face parte dintr-un holding specializat in constructiile de imobile. Contractul pentru inchiriea pilotilor aeronavelor oficiale ale statului roman i-a fost atribuit unei societati cu raspundere limitata, Alfa Air Servicies, al carei actionar majoritar este un alt SRL, Forum Service Imobiliare. Acest din urma SRL il are ca actionar majoritar pe omul de afaceri, Yigal Zuhar. Nu in mod direct, ci prin doua firme inregistrate in Cipru, tara ce trece drept un paradis fiscal. La randul lor, cele doua firme inregistrate in Cipru, amintite mai sus, figureaza – fiecare - ca actionare, in nu mai putin de alte zece firme din Romania, tot din zona de imobiliare ale lui Zuhar, scrie Gandul.

Reteaua Voicu, initiata pe 22 decembrie 1989. Senatorul PSD Catalin Voicu si-a inceput ascensiunea inca din 22 decembrie 1989, cand Ion Iliescu l-a desemnat sa-i asigure protectie noului procuror general. Din aceasta pozitie, Voicu ar fi aflat informatii compromitatoare despre magistrati, politisti si politicieni. Cu TAB-ul in Baricada de la Inter. In noaptea zilei de 21 decembrie 1989, Catalin Voicu era locotenent specializat in transmisiuni la Regimentul 3 Mecanizat, condus de capitanul Ionel Marin si de subordonatii sai Dumitru Veniciu Iliescu si Gabriel Nagy, sustin surse din Parchetul Militar, noteaza Romania Libera.