Un barbat a injughiat mortal 8 elevi intr-o scoala din China. Conform presei locale, un barbat a injunghiat mortal opt elevi intr-o scoala din estul Chinei, ranind alti cinci. Atacul s-a petrecut la scurt timp dupa ora locala 7 intr-una dintre cele mai prestigioase scoli elementare din orasul Nanping, situat la 1.486 de kilometri de capitala Beijing. Barbatul suspectat pentru cele opt crime are 41 de ani, fiind un fost angajat al unei clinici. Inca nu se stie cu exactitate daca acesta a demisionat sau a fost concediat, scrie CNN.

Netanyahu: Ierusalimul nu este o simpla asezare, ci capitala noastra. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a continuat sa sustina puternic masura cabinetului sau de a construi noi locuinte in Ierusalimul de est, in ciuda disputelor pe aceasta tema avute cu Statele Unite, principalul aliat al Israelului, scrie CNN. Intr-un discurs ferm tinut in fata unei asistente entuziaste, Netanyahu a declarat: "Cartierele evreiesti din Ierusalimul de est reprezinta o parte esentiala si inalterabila a orasului. Legatura dintre poporul evreu si Ierusalim nu poate fii negata. Evreii au inceput sa construiasca Ierusalimul acum 3.000 de ani si tot evreii sunt cei care construiesc Ierusalimul astazi. Ierusalimul nu este doar o simpla asezare. Este capitala noastra".

Statele Unite isi sfatuiesc cetatenii sa nu calatoreasca in Iran. Administratia Obama a emis marti un avertisment catre cetatenii americani prin care acestia sunt sfatuiti sa nu calatoreasca in Iran, invocand riscuri de ostilitati, hartuiri si arestari. Departamentul de Stat de la Washington s-a adresat in mod special persoanelor cu dubla cetatenie, iraniana si americana, precizand ca autoritatile de la Teheran le-au interzis unor astfel de persoane sa parasesca teritoriul statului islamic in mai multe randuri incepand din 2009, noteaza AFP. "Americanii de origine iraniana ar trebui sa ia in considerare riscul de a fi luati in colimator de catre autoritati inainte de a planifica o calatorie in Iran", afirma Departamentul american de Stat.

Ghetarii sunt topiti de vanturile arctice. Descoperirea, care ar putea rasturna teoriile legate de efectele incalzirii globale, a fost facuta de o echipa de cercetatori niponi din cadrul Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology din Yokohama. Conform studiilor si masuratorilor, mare parte din ghetarii topiti in ultimii ani in regiunea Arcticii, au fost, mai degraba, afectati de efectul vanturilor arctice, decat de incalzirea globala. Studiul nu ataca direct teoria conform careia incalzirea globala este cel mai mare factor vinovat de topirea ghetarilor, dar ridica intrebari serioase in fata ipotezelor care sustin ca regiunea Arctica este afectata in mod special de efectul de sera. Integral pe Descopera.

Cercetatorii de la Princeton au descoperit ca siropul de porumb bogat in fructoza duce rapid la ingrasare. O echipa de cercetatori de la Universitatea Princeton a demonstrat ca unii indulcitori ingrasa mult mai repede decat altii. Intr-un experiment desfasurat pe sobolani s-a constatat ca animalele care au primit sirop de porumb bogat in fructoza s-au ingrasat mult mai repede decat cele care au primit zahar de masa, chiar si in cazurile in care consumul caloric a fost egal. Conform cercetatorilor, acest experiment a scos in evidenta unii dintre factorii care contribuie la raspandirea obezitatii in Statele Unite. Cititi mai mult pe site-ul universitatii Princeton.