Coalitia fostului premier Allawi castiga alegerile parlamentare din Irak. Coalitia Iraqiya condusa de fostul prim-ministru Ayad Allawi a reusit sa obtina cele mai multe mandate in alegerile parlamentare din Irak, conform rezultatelor oficiale publicate vineri de catre oficialii electorali. Gruparea lui Allawi a obtinut doua mandate in plus fata de coalitia premierului in functie Nuri al-Maliki, scrie CNN. Iraqiya a obtinut 91 dintre cele 325 de locuri din parlament, fata de cele 89 ale principalilor rivali. Alianta Nationala Irakiana, dominata de partide siite, a primit 70 de mandate. Allawi trebuie acum sa formeze o majoritate parlamentara, alcatuita din cel putin 163 de parlamentari, pentru a alcatui un guvern de coalitie. Al-Maliki a cerut o numaratoare manuala a voturilor, reclamand o presupusa frauda electorala.

Tancuri israeliene au patruns in Fasia Gaza. Conform surselor palestiniene, cinci tancuri israeliene si doua buldozere blindate au patruns in Fasia Gaza, tragand asupra unor tinte din apropierea orasului Khan Younis situat in centrul enclavei. Un grup de militanti din Gaza a confirmat ca unul dintre luptatorii sai a fost ranit grav de un proiectil, relateaza Reuters. Martorii spun ca focurile de arma au incetat cu o ora inainte de miezul noptii, insa tancurile au ramas pe pozitii. Locuitorii din zona s-au temut de o incursiune israeliana de amploare si au primit avertismente de evacuare. Conform armatei israeliene, doi militari fusesera ucisi dupa ce mai multe persoane inarmate au deschis focul asupra unei patrule.

OMC anticipeaza ca va avea loc o revitalizare durabila a comertului. Organizatia Mondiala a Comertului a afirmat ca preconizeaza o crestere importanta a comertului global in anul 2010, in timp ce economia mondiala isi va reveni dupa regresul suferit anul trecut. Un raport al OMC prevede pentru 2010 o crestere a ratei comertului cu 9.5%, un progres semnificativ ce compenseaza partial scaderea de 12% din 2009, scrie BBC. "Am vazut lumina de la capatul tunelului iar comertul promite sa fie o parte importanta a procesului de recuperare", a declarat directorul general al OMC, Pascal Lamy. Economistii din cadrul Organizatiei cred ca va mai dura un an pana cand volumul comertului va depasi nivelul de varf atins in 2008.

Oamenii de stiinta au obtinut prima "frunza" artificiala. Oamenii de stiinta de la o universitate chineza au proiectat modelul unui dispozitiv capabil sa imite unul dintre miracolele naturii: - obtinerea de energie din apa si lumina solara, prin fotosinteza. Reproducerea in laborator a uimitorului proces care are loc in frunzele plantelor este una dintre marile aspiratii ale stiintei moderne. La Universitatea Jiaotong din Shanghai, China, un grup de cercetatori a reusit sa proiecteze o "frunza artificiala anorganica" (AIL): un dispozitiv in care, cu ajutorul luminii solare si al unor fotocatalizatori, apa este descompusa in elementele componente - hidrogen si oxigen -, urmand ca hidrogenul sa fie folosit drept sursa de energie. Cercetatorii chinezi au infiltrat dioxid de titan in frunzele de Anemone vitifolia - o planta nativa in China - reproducand astfel "arhitectura" interna a frunzei, foarte eficienta in captarea luminii solare. Integral pe Descopera.ro.

Un sac cu 100.000 de dolari a cazut dintr-o furgoneta blindata in Ohio. Un sac de bani ce continea peste 100.000 de dolari a cazut dintr-o furgoneta blindata cu care erau transportati pe un drum din Ohio, Statele Unite, fara ca soferul sa observe. In jur de 20 de conducatori auto au iesit din masini si au inceput sa stranga bancotele de pe strada. "A fost amuzant - ca atunci cand hranesti niste pesti pirahna infometati", a declarat un martor. Oamenii care treceau prin zona erau foarte bucurosi si zambitori in timp ce bagau cat mai multi bani in buzunare, a declarat alt martor. Angajatii unei florarii din apropiere i-au ajutat pe oamenii legii sa recupereze o parte din bani. Alte persoane au raportat o parte a sumei la cel mai apropiat comisariat de politie. Pana la sfarsitul zilei politia a reusit sa stranga doar 12.000 de dolari. Cu ajutorul camerelor rutiere de supraveghere a traficului si a inregistrarilor facute de trecatori cu telefoanele mobile oamenii legii spera sa ii identifice pe toti oamenii care au luat bani. "Speram ca alte persoane vor avea un comportament cetatenesc", a declarat Randy Snider de la politia locala. Potrivit politiei, cei care nu returneaza banii ar putea face obiectul unor actiuni judiciare. Integral pe SkyNews.