Canada: Politia si-a cerut scuze in cazul unui imigrant ucis pe un aeroport din Vancouver. Politia din Canada a cerut scuze mamei unui polonez care a fost ucis in 2007 cu un pistol cu electrosocuri pe aeropoertul din Vancouver. Barbatul in varsta de 40 de ani, Robert Dziekanski, nu cunoastea limba engleza, si venise Canada pentru a se stabili aici impreuna cu mama sa. Pe aeroport barbatul s-a pierdut, a devenit agitat, iat politistii l-au imobilizat folosind pistoale cu electrosocuri, noteaza Washington Post.

Trei persoane au fost arestate in urma incidentelor armate din Washington. Trei suspecti au fost acuzati de omor, printre care si un baiat de 14 ani, dupa doua incidente armate ce au avut loc in sudul Washingtonului. Acestea au lasat in urma 4 morti si 5 raniti. Un al patrulea suspect este cautat de politie. Primul incident a avut loc marti si a dus la moartea adolescentului Travon Nelson in varsta de 17 ani. La ce-l de-al doilea incident politia a gasit opt persoane impuscate, dintre care 3 mortal. Suspectii sunt Nathaniel Dwight Simms de 26 de ani, Orlando Carter, in varsta de 20 de ani si inca un baiat in varsta de 14 ani, noteaza CNN.

Machu Picchu a fost redeschis vizitatorilor. Machu Pichu, una dintre cele mai frumoase si enigmatice locatii stravechi din lume, si cel cunoscut sit arheologic din Peru, a fost oficial redeschis vizitatorilor dupa ce a fost izolat timp de doua luni din cauza ploilor abundente si alunecarilor de teren de la inceputul lunii ianuarie ce au blocat caile de acces. Aproximativ 4.000 de turisti au ramas blocati la momentul respectiv. Sute de turisti, pentre care si actrita americana Susan Sarandon au vizitat ruinele incase dupa redeschidere. Ministrul peruan al Turismului a declarat ca tara a pierdut peste 200 milioane de dolari din cauza inchiderii sitului incas, noteaza BBC.

Marea Britanie va crea cea mai mare rezervatie marina din lume. Autoritatile din Marea Britanie a declarat joi ca vor crea cea mai mare rezervatie marina din lume prin interzicerea pescuitului in jurul insulelor Chagos din Oceanul Indian. Secretarul de Externe, David Miliband, a declarat ca pescuitul comercial va fi interzis in jurul insulelor pentru a permite cercetarea stiintifica, conservarea recifelor de corali si a celor aproximativ 60 de specii aflate pe cale de disparitie. Locuitorii originari au parasit aceste insule in urma cu mai bine de 40 de ani, fiind deportati pentru a face loc construirii unei baze aeriene care este in prezent folosita de armata Statelor Unite. Fostii locuitori ai Insulelor Chagos isi cauta si in prezent dreptatea in instante si au declarat ca daca pescuitul comercial va fi interzis, in caz ca vor castiga in instanta si se vor intoarce acasa, nu vor avea din ce trai. Grupurile de conservare si oamenii de stiinta au salutat initiativa de a proteja zonele din jurul insulelor si sustin ca aceasta rezervatie marina ar putea deveni la fel de importanta pentru cercetatori precum Marea Bariera de Corali sau Insulele Galapagos. "Aceasta zona ofera mari sperante cercetarilor din toate domeniile oceanografiei, biodiversitatii si a schimbarilor climatice, unele din cele mai importante domenii de cercetare ale Marii Britanii", a declarat joi Miliband. Zona protejata ar putea acoperi o suprafata de 544.000 de kilometri patrati de ocean ce gazduieste peste 220 de tipuri de corali, 1.000 de specii de pesti si 33 de specii de pasari marine, noteaza New York Times.

Manusa cu detector de metale – noua “arma" a politistilor britanici. "Manusa" este un mic dispozitiv fixat pe mana si destinat detectarii armelor albe in timpul perchezitiilor corporale. Dispozitivul vibreaza atunci cand trece peste un obiect de metal, iar politistii considera ca va fi util pentru descoperirea unor arme ascunse sub haine. "Manusa" detectoare de metale e deja utilizata de politistii din Leicestershire, iar autoritatile planuiesc ca toti membrii fortelor de politie din Marea Britanie sa aiba acces la ea, in urmatorii cinci ani, scrie Descopera.