Istoria de sub pres: razboiul ascuns de la marginea Europei. In 1999 a reizbucnit al doilea razboi cecen si nu s-a incheiat nici astazi, desi Putin s-a incapatanat sa-i nege existenta. E un conflict mutat in Rusia si, maine, poate in Europa. „Pe cat posibil, vom incerca sa evitam tintele civile, dar, pentru mine, nu exista civili in Rusia. De ce? Pentru ca genocidul poporului nostru se face cu acordul lor tacit”, declara DoKu Umarov, presedintele Emiratului Caucazului in vara trecuta. Nu va chinuiti sa cautati Emiratul pe harta. Tara nu exista, este o proiectie, un vis al mujahedinilor membri ai organizatiei Sariat Jamaat, din partea de nord a Caucazului, cea mai fierbinte zona a terorismului mondial, scrie EvZ.ro

Fata de politist, calcata in picioare de iubitul ei interlop. Fata sefului postului de politie al localitatii dambovitene Pietrosita a fost snopita in bataie de prietenul ei. Andreea Galie, de 19 ani, avea de gand sa il paraseasca pe iubitul ei, mai mare cu doi ani, deoarece tatal ei i-a cerut acest lucru. Tanarului nu i-a suras ideea, asa ca a facut ce a stiut el mai bine: a dat cu pumnii si cu picioarele. Intreaga scena a fost filmata de o camera de supraveghere, scrie Adevarul.

Cosul de Paste – mai sarac in lipsa primelor. Oamenii s-au orientat dupa promotii si au preferat pietele in locul hypermarketurilor. Marile centre comerciale s-au aglomerat si anul acesta, inaintea Pastelui, dar parca nu la fel ca anii trecuti. De asemenea, nici carucioarele nu erau atat de pline. Familii intregi au venit organizate si fiecare membru cauta produsele cele mai ieftine sau aflate la promotie. Multi dintre cumparatori spun ca anul acesta au fost nevoiti sa faca mari sacrificii financiare pentru a avea parte de o masa decenta de Paste, in conditiile in care nu au mai beneficiat nici de prime in bani, nici de tichete cadou, noteaza Gandul.

Salinele in care iti risti viata. Vizitatorii exploatarilor miniere de sare din Romania isi pun in pericol viata coborand pe scari ce dateaza de la 1800 si cu lifturi subrede prin care se vad peretii. Salinele din Romania, obiective cu potential turistic nevalorificat nici in Epoca de Aur, au devenit adevarate „capcane” in care vizitatorii isi risca viata la fiecare pas. Acestea sunt doar cateva dintre concluziile ce reies „printre randuri” dintr-un studiu de prefezabilitate realizat, in octombrie 2009, de specialistii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si care ar putea sta la baza unui proiect de reabilitare a acestor puncte turistice, noteaza EvZ.ro

Misterele Revolutiei: Cine sunt complotistii din WC-ul lui Vasile Milea. Mihail Montanu ii numeste pe cei care au hotarat moartea dictatorilor: generalul Militaru, Silviu Brucan si Voican Voiculescu. In ultima parte a interviului, Mihail Montanu povesteste despre o presupusa tentativa de asasinare a lui Ion Iliescu, despre cum a vrut sa-i lase pe dictatori in viata, cu conditia sa traiasca in Ferentari, intr-o garsoniera, despre cum i-a trecut prin gand sa inhate intreaga putere din Romania, mai ales ca se afla la Ministerul Apararii Nationale, „la butoane", informeaza Adevarul.

Pedelistul Flutur si Preasfintitul Varsanufie sustin impreuna Lampa lui David: parteneriat PD-L – Patriarhie pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim. Vicepresedintele responsabil cu Cele Sfinte in PD-L recidiveaza: Flutur va zbura si anul acesta la Ierusalim de unde va aduce la Bucuresti, la bordul unui charter, in Lampa lui David, Lumina Sfanta. Pentru a nu mai fi afurisit, al doilea an consecutiv, de catre intaistatatorii Bisericii romanesti, Flutur a unit mireanul si fata bisericeasca intr-o unica echipa, ce va face, vineri si sambata, deplasarea la Ierusalim. Pastele trecut, s-a dus si s-a-ntors de capul lui de la Sfantul Mormant, pe motiv ca "grecii, moldovenii si ucrainenii fac lucrul asta de mult". Anul acesta, a cerut Patriarhiei sa-l includa si pe el in lotul selectat de clerici pentru deplasarea in Tara Sfanta, scrie Gandul.

Afacere de-o vara la indemana: plantatia de rosii sau capsuni. O cultura de tomate pe o suprafata de doua hectare necesita o investitie de 18.400 de lei. Cu ajutorul unor specialisti in agricultura am calculat bugetul de care este nevoie pentru o plantatie de rosii sau de capsune. Suprafata in camp pe care am ales-o a fost de un hectar pentru cultura de capsuni si de doua hectare pentru cea de tomate. Am ales acest tip de plantatie, pe camp deschis, pentru ca e mult mai ieftina decat cea care este protejata cu materiale din mase plastice sau in sere, scrie EvZ.ro

Scenariu de filme cu prosti la Serviciul de Ridicare a Masinilor din Timisoara. O situatie incredibila scoate la iveala incompetenta si modul in care se ridica masinile din Timisoara. Un episod petrecut pe strada Circumvalatiunii confirma ca manipulantii masinilor de ridicat si baietii cu veste fosforescente actioneaza haotic. In ultima sedinta de Consiliu Local consilierul Adrian Pau i-a „urecheat” pe seful ADP, Liviu Barbu si seful Politiei Comunitare, Doru Spataru. Mai exact Pau a spus ca la sfarsitul lunii februarie au fost ridicate ilegal mai multe masini de pe strada Circumvalatiunii, iar dupa o zi, cand au constatat ca nu trebuia sa ridice autoturismele, reprezentantii ADP au adus masinile din nou in fata blocului si le-au descarcat in parcare. Consilierul a cerut lamuriri de la cei doi directori. „Masinile erau parcate pe drum. Acolo decide Politia Rutiera daca se ridica sau nu”, s-a aparat Doru Spataru in sedinta de plen, noteaza Adevarul.