Arhiepiscopul german Robert Zollitsch: Vinerea Mare trebuie sa reprezinte un nou inceput pentru Biserica Romano-Catolica. Arhiepiscopul german Robert Zollitsch a spus ca Vinerea Mare, una din cele mai importante zile din calendarul crestin, trebuie sa marcheze un nou inceput pentru Biserica Romano-Catolica dupa recentele dezvaluiri privind acte de pedofilie comise de preoti. Acesta a mai adaugat ca abuzurile dezvaluite au umplut inimile credinciosilor de teama, durere si rusine, informeaza BBC.

Baiat de 10 ani, ucis de un autobuz in Disney World. Un baiat in varsta de 10 ani a murit joi dupa ce a fost lovit de un autobuz in timp ce se plimba cu bicicleta prin Disney World, Florida. Acesta se plimba impreuna cu o prietena de 11 ani, neinsotiti de vreun adult. In autobuzul care l-a lovit pe baiat se aflau 28 de persoane. Soferul si pasagerii autobuzului urmeaza sa fie intervievati de catre autoritati, noteaza AFP.

Turcia: Ciocniri violente intre muncitorii din industria tutunului si politie. Turcia a avut parte de o serie de scene de violenta in capitala Ankara, in cursul unui protest al muncitorilor din industria tutunului. Ciocnirile au inceput cand politia a incercat sa impiedice o conferinta de presa a demonstrantilor, in fata sediului celui mai mare sindicat din Turcia, Turk-is. Sute de muncitori au ajuns joi la Ankara, dupa trei saptamani de negocieri, pentru o greva de 24 de ore impotriva concedierilor si impotriva pierderii drepturilor muncitoresti, in urma privatizarii Terkel, o importanta companie de stat din domeniul tutunului si al alcoolului. Pentru a calma spiritele politia a apelat la tunuri cu apa si gaze lacrimogene, iar mai multe persoane au fost arestate. In februarie, mii de persoane s-au adunat in capitala tarii pentru a-i sustine pe muncitori. Guvernul a declarat protestele ilegale, au oferit salarii compensatorii, dar au refuzat sa intervina mai mult in aceasta problema, informeaza Euronews.net

SUA: Noi masuri pentru a spori siguranta transportului aerian. Autoritatile din Statele Unite au anuntat ca vor incepe sa-i examineze mai atent pe toti cei care vor sa intre pe teritoriul american pentru a imbunatati securitatea si a scadea riscurile in transportul aerian. Oficialii au hotarat, dupa atentatul esuat la bordul unui avion pe ruta Amsterdam-Detroit in ziua de Craciun, ca pasagerii provenind din 14 tari sa fie supusi unor verificari secundare. Masurile au fost criticate ca discriminatorii si "excesiv de greoaie". Calatorii vor fi examinati mai cu atentie in functie de cat de mult se potrivesc caracteristicilor potentialilor teroristi. Nationalitatea, varsta si tarile recent vizitate de pasageri sunt principalele criterii dupa care vor fi alesi calatorii pentru o examinare secundara, noteaza BBC.

Criminalii olandezi vorbesc cu mortii. Inchisorile din Olanda folosesc mediumuri insarcinate sa ii calauzeasca pe detinuti in vederea contactarii rudelor decedate. Un astfel de medium este clarvazatorul Paul van Bree, angajat de Directia Olandeza a Penitenciarelor, pentru a-i invata pe prizonieri tainele impacarii cu sinele. "Le spun ca rudele lor decedate sunt bine si ii iubesc de acolo unde se afla. Acest lucru ii linisteste. Barbati mari si puternici izbucnesc, uneori, in lacrimi", declara van Bree, care se ocupa si de publicarea anuala a predictiilor pentru viitor. Barbatul pretinde a fi descendent al unei stravechi linii de oameni cu puteri supranaturale, intre care s-au numarat atat mama, cat si bunica lui, noteaza Descopera.