Kamikaze publica in ultimul numar o ancheta despre un contract de publicitate de 200.000 de lei intre Ziarul Tricolorul si o firma abonata la lucrari publice in Sectorul 5.

De doua sute de mii speranța

22 iulie 2009, București. Intre Editura Speranța SRL și T Dancor Romconstruct SRL se incheie un contract de servicii de publicitate. Conform documentului, Editura Speranța SRL se obliga sa presteze “activitați de vinzare-cumparare de spațiu publicitar destinat publicitații”, iar T Dancor Romconstruct sa plateasca aceste activitați. Cu 200.000 de lei noi. Banii au și fost platiți, pina la ultimul leuț, pe 10 august 2009. Durata contractului se intindea de la 1 august 2009 pina la 31 decembrie 2009. Timp de cinci luni, deci, sereleul T Dancor platea 200.000 de lei noi pentru ca Speranța sa-i plaseze publicitate. De banii aștia, intr-un an de criza, s-ar fi putut cumpara zeci zeci de difuzari ale unor spoturi publicitare la una din primele doua televiziuni din Romania sau s-ar fi tiparit cite o reclama, zilnic, intr-un ziar național de mare circulație timp de doua luni.

Publicitate in trei culori

Da' de unde televiziuni de succes sau ziare de mare circulație? Nu, cele doua sute de mii de lei noi au intrat in conturile celebrei gazete Tricolorul, foaia de impaturit laturi a tribunului Vadim Tudor. Exact: Editura Speranța SRL editeaza Tricolorul peremist, ziarul pe care Vadim il vinde doar pentru ca amenința membrii PRM sa-și faca abonament, altfel peremiștii risca excluderea din partid. De altfel, pe contractul invocat mai sus semneaza, din partea Editurii Speranța SRL, chiar Vadim Tudor (deținator a 95% din parțile sociale ale sereleului). Cine, deci, a fost suficient de nebun incit sa arunce 200.000 de lei in haznaua tapetata cu hirtie de ziar a PRM pentru publicitate? Cum cine? T Dancor Romconstruct SRL, normal.

Fițuica peremista, platita cu banu' jos

Dar cine e T Dancor Romconstruct SRL? Este, cum ii zice și numele, un sereleu. Principalul obiect de activitate al sereleului consta in “lucrari de construcții ale cladirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Bun, deci e o firma de construcții. Vasazica, firma asta de construcții a platit, in plina criza, 200.000 de lei noi unei fițuici extremiste ca sa-i faca reclama. Și a platit tot o data, nu s-a țiganit, a facut un transfer bancar și gata. Am vrut, deci, sa-l cunoaștem pe nebunul care a facut un astfel de calcul economic. Și am descoperit ca il cheama Cornel Ciocan, ca deține in proporție de suta la suta firma de construcții și ca e oltean-oltean, adica nascut in județul Olt. Unde are un frate, Dan, consilier județean PSD. Hopa, ce face criza economica din politica romaneasca: se apuca pesedistu' oltean sa dea banu' la peremist, asta facu! Nasol, vericule!

Sponsoru' Tricolorului, Ciocan, face banu' cu Marean

Dar chiar și așa, cu olteni, am zis ca tot nu se brodește. Și am mers mai departe cu olteanul asta de Ciocan, sa vedem ce cuie pe unde a mai batut. Și ce vazuram, vere? Vazuram ca fratele Ciocanului, Dan, ala de e consilier județean la Olt, e subordonat politic lui Ion Toma, șeful PSD Olt. Care Toma tragea sfori la greu in 2008 sa-l puie ministru la Interne pe Catalin Voicu, sfori tragea, cu Vanghelie și Hrebenciuc.

Ei, vericule, da' Ciocan nu-i dadu sfori lui Vadim, bre, nu sfori ii dadu, bani ii dadu. De unde face el banu', Ciocan asta? Pai, sa contabilizam: lucrari de zeci de milioane de lei anual de la Administrația Domeniului Public sector 5 București (subordonata Primariei sector 5), pentru rețele publice de alimentare cu apa, pentru lucrari de canalizare, pentru reabilitare sistem rutier; lucrari de milioane de lei noi anual de la gradinițele din sectorul 5, finanțate de Primaria sector 5; lucrari de milioane de lei de la Universitatea Politehnica București, condusa de Cati Andronescu, tanti aia care aparea pe afișe, in campania din alegerile parlamentare, ca garantata de Vanghelie. Care Vanghelie, ca sa vezi coincidența, e fix primarul de la 5 care a umplut de bani sereleul lui Ciocan.

Citeste tot pe site-ul revistei Kamikaze