Trupurile a 9 dintre atacatorii implicati in atentatul din Mumbai au fost ingropate in secret. Trupurile a 9 dintre cei 10 atacatori pakistanezi implicati in atentatele din Mumbai din 2008, au fost ingropate in secret in luna ianuarie, a anuntat, marti, un oficial indian. Trupurile aflate intr-un stadiu avansat de descompunere se aflau intr-o morga de la un spital din Mumbai, intrucat clericii musulmani din oras refuzau sa permita ingroparea lor pe teritoriul indian. Vicepremierul statului indian Maharashtra, R. R. Patil a declarat in cadrul adunarii legislative, marti, ca trupurile au fost ingropate in secret in luna ianuarie a acestui an, scrie Reuters. Anuntul a fost facut in contextul in care procesul singurului atacator pakistanez care a supravietuit s-a incheiat saptamana trecuta la Mumbai, iar verdictul urmeaza sa fie anuntat pe 3 mai.

Noua strategie nucleara americana: armele existente nu vor fi imbunatatite si nu vor fi folosite impotriva tarilor care respecta NPT. Administratia Obama a dezvaluit, marti, noua strategie nucleara americana, actualizata pentru prima data in ultimii 8 ani. Potrivit acesteia, SUA nu va mai crea noi generatii de arme nucleare, iar arsenalul deja existent nu va fi folosit impotriva statelor care nu detin arme nucleare si care respecta Tratatul de Neproliferare Nucleara (NPT). Secretarul Apararii, Robert Gates, a declarat ca aceasta politica are ca scop pe termen lung crearea "unei lumi fara arme nucleare", insa armele nucleare "vor fi folosite in ultima instanta", in situatii extreme, scrie CNN. Gates a a mentionat ca aceasta politica transmite un mesaj puternic unor state precum Iran sau Coreea de Nord - "Daca respecti regulile jocului, noi ne vom respecta obligatiile. Insa daca nu respecti regulile, toate optiunile vor fi luate in calcul".

Conflict intre albi si negri in Africa de Sud in urma asasinarii unui lider neo-nazist. Grupuri de albi si negri s-au confruntat, marti, in fata unui tribunal din Ventersdorp, unde doua persoane acuzate de asasinarea unui lider neo-nazist au fost declarate vinovate. Grupul albilor a cantat "Die Stem van Suid-Afrika" imnul national din perioada apartheidului, iar grupul negrilor a cantat "Nkosi Sikelel' iAfrika", care era un semn de sfidare in aceeasi perioada, scrie CNN. Conflictul a fost starnit in momentul in care o femeie alba a aruncat cu o sticla in grupul negrilor. Politia a intervenit si a separat cele doua grupuri dupa care se pare ca a incercuit tribunalul cu sarma ghimpata pentru a-i impiedica pe oameni sa intre in tribunal. Cei doi suspecti, in varsta de 15 si 28 de ani, au fost gasiti vinovati, marti, de uciderea lui Eugene Terreblanche. In plus, acestia au fost acuzati si de furt, de talharie si de "crimen injuria", o infractiune definita de dreptul comun din Africa de Sud ca prejudicierea grava si deliberata a demnitatii unei persoane. Cei doi au fost gasiti vinovati de crimen injuria intrucat au lasat cadavrul lui Terreblanche cu pantalonii in vine.

Rio de Janeiro, devastat de inundatii. Ploile torentiale au provocat inundatii peste noapte, care s-au soldat, marti, cu 32 de morti in statul brazilian Rio de Janeiro. De asemenea, aeroporturile, statiile de metrou si principalele autostrazi si poduri au fost inchise. Primarul din Rio i-a indemnat pe cetateni sa nu isi paraseasca locuintele, iar alti oficiali locali au avertizat cu privire la alunecarile de teren care vor deveni inevitabile daca ploile nu se opresc curand, scrie The New York Times.

Decanul Colegiului Cardinalilor: Biserica Catolica este acuzata pe nedrept de pedofilie. Angelo Sodano, Decanul Colegiului Cardinalilor de la Vatican, s-a plans, marti, ca Biserica Catolica este "acuzata pe nedrept" de pedofilie, intrucat aceasta nu are nicio legatura cu abuzurile individuale ale unor preoti. "Crestinii se simt jigniti pentru ca se incearca implicarea lor in problemele grave ale unor preoti, transformand greselile si responsabilitatile unor indivizi intr-unele colective" a declarat Sodano pentru L'Osservatore Romano, citat de AFP. "Acum acuzatiile sunt puse pe seama Bisericii. In fata acestor acuze nedrepte ni se spune ca strategia noatra este gresita si ca ar trebui sa reactionam diferit. Biserica are propriul sau stil. Singura strategie pe care o avem este data de Biblie" a mai spus decanul Colegiului Cardinalilor.