Aeroportul Tegel din Berlin, blocat din cauza unei bombe din al Doilea Razboi Mondial. Toate operatiunile de pe aeroportul international Tegel din Berlin au fost intrerupte, miercuri, timp de o ora, dupa ce o bomba din al Doilea Razboi Mondial a fost gasita intr-o sectiune a aeroportului, anunta AFP. Potrivit lui Ralf Kunkel, purtator de cuvant al autoritatii aeronautice din Berlin, genistii au sosit la fata fata locului pentru a dezamorsa bomba de 250 de kilograme, descoperita de angajati intr-o sectiune din nordul aeroportului. Toate operatiunile au fost intrerupte in jurul orei 6.00 p.m. (7.00 p.m. ora Romaniei) din motive de siguranta. Cinci zboruri au fost anulate, iar in jur de 20 de zboruri au fost deviate pe aeroportul Schonefeld.

113 morti in Brazilia, in urma inundatiilor si a alunecarilor de teren. Echipele de salvare au cautat, miercuri, supravietuitori in sud-estul Braziliei, dupa ce cele mai grave inundatii din tara din ultimii 50 de ani s-au soldat cu cel putin 113 morti, scrie AFP. Statul Rio de Janeiro este printre cele mai afectate. Dupa trei zile de ploi torentiale, in jur de 5.000 de angajati incearca acum sa curete strazile ingropate in noroi. "Situatia s-a mai imbunatatit fata de ieri", a declarat Eduardo Paes, primarul din Rio de Janeiro, in cadrul unei conferinte de presa, insa i-a sfatuit pe oamenii din zonele de risc sa isi paraseasca locuintele. "In timpul noptii nu au mai avut loc alte alunecari de teren, dar riscul exista in continuare" a mai adaugat acesta. Starea vremii s-a imbuntatatit miercuri, insa numarul victimelor ar putea creste intrucat zeci de oameni sunt dati disparuti. Mai mult de 1.400 de oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele. Cele mai multe victime au fost in mahalalele de pe dealurile din jurul orasului Rio de Janeiro, unde s-au produs cele mai grave alunecari de teren.

Stare de urgenta in Bangkok, dupa ce protestatarii au luat cu asalt Parlamentul. Thailanda a decretat starea de urgenta in capitala, miercuri, dupa ce protestatarii au luat cu asalt cladirea Parlamentului, fortand mai multi oficiali guvernamentali sa fuga cu elicoptere militare, anunta Reuters. "Camasile rosii", sustinatori ai fostului premier Thaksin Shinawatra protesteaza de patru saptamani impotriva guvernului actual pe care il considera nelegitim. Protestatarii au declarat ca "si-au indeplinit misiunea pe ziua de azi" si ameninta ca vineri vor organiza cel mai mare protest de pana acum. Incidentul de miercuri a fost cel mai rasunator din 12 martie si pana acum, de cand au inceput protestele in capitala thailandeza. Sustinatorii fostului premier s-au adunat in fata cladirii si au reusit sa treaca de randurile de jandarmi, mai multe sute de "camasi rosii" reusind sa patrunda in cladirea parlamentului. Acestia au incercat sa treaca si de fortele de securitate din hol, insa au renuntat dupa 20 de minute si s-au regrupat in fata cladirii.

Avionul care functioneaza cu energie solara a efectuat primul zbor de test.Avionul care poate zbura atat ziua, cat si noaptea doar cu energie solara si fara a produce emisii poluante a efectuat miercuri primul zbor de test, deasupra Elvetiei, anunta Reuters. Aeronava numita "Solar Impulse" are 12.000 de baterii solare incorporate in aripi si este prototipul pentru primul avion fara combustibil care va efectua o calatorie in jurul lumii in 2012. Solar Impulse a zburat timp de 87 de minute deasupra Elvetiei, la o altitudine de 1.200 de metri. "Totul a mers cum trebuie" a declarat pilotul german Markus Scherdel, care a efectuat zborul. Avionul a fost construit in decurs de 6 ani si cantareste 1.6 tone. Acesta are patru motoare electrice si poate zbura atat ziua cat si noaptea datorita bateriilor solare foarte performante. In forma finala, avionul va zbura la o altitudine de pana la 8.500 de metri.

Un american a fost condamnat la 8 ani de munca fortata in Coreea de Nord. Agentia oficiala de presa din Coreea de Nord a anuntat, miercuri, ca un cetatean american a fost condamnat la 8 ani de munca silnica pentru ca a patruns ilegal in tara. Aijalon Mahli Gomes, in varsta de 30 de ani, a fost arestat pe 25 ianuarie dupa ce a trecut granita din China in Coreea de Nord, scrie CNN. Potrivit presei din Sud, americanul este un profesor de limba engleza, cu convingeri crestine, care a luat parte la mai multe proteste impotriva statului comunist, organizate in Coreea de Sud. Aceasta este a treia oara in aproape un an cand cetateni americani sunt retinuti pe teritoriul Coreei de Nord pentru ca au trecut ilegal granita. Jurnalistele americane Laura Ling si Euna Lee, care au fost condamnate la 12 ani de munca silnica pentru ca au intrat ilegal in tara in martie 2009, au fost eliberate in luna august dupa interventia fostului presedinte american, Bill Clinton. Robert Park a fost si el arestat dupa ce a intrat in tara in ziua de Craciun cu scopul de a imbunatati situatia drepturilor omului. Acesta a fost eliberat in februarie, dupa ce a declarat in presa nord-coreeana ca s-a inselat in privinta situatiei drepturilor omului in Nord.

Militanti pentru democratie, batuti si arestati in Cairo. Politia egipteana a batut si a arestat, marti, mai multi sustinatori ai democratiei care au protestat in centrul capitalei. Acestia doresc reforme constitutionale si ridicarea starii de urgenta care este in vigoare de 28 de ani, scrie Washington Post. Potrivit organizatorilor protestului, cel putin 90 de persoane au fost retinute in urma demonstratiei de pe 6 aprilie. Protestele au loc in contextul in care urmeaza sa se organizeze alegeri parlamentare anul acesta si alegeri prezidentiale anul viitor. Actualul presedinte, Hosni Mubarak, in varsta de 81 de ani se afla la conducerea tarii din 1981. Aceasta a avut recente probleme de sanatate si nu a anuntat inca daca va candida la alegerile de anul viitor, alimentand speculatiile conform carora Mubarak ar incerca sa il instaleze pe fiul sau la conducerea tarii. Mohamed ElBaradei, fostul director al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) s-a intors in tara in luna februarie si a devenit un important lider al opozitiei.