Secretarul Trezoreriei SUA si vicepremierul Chinei s-au intalnit la Beijing. Timothy Geithner, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, si Wang Qishan, vicepremierul Chinei, s-au intalnit joi la Beijing. Cei doi ar putea fi foarte aproape de solutionarea disputei prinvind valoarea monedei nationale chineze. Oficiali din cadrul Departamentului Trezoreriei SUA au declarat ca Geithner si Qishan au abordat problema relatiilor economice dintre SUA si China, dar nu au mentionat subiectul monedei nationale. Americanii sustin ca yuanul este subevaluat, fapt ce confera Chinei avantaje comerciale, noteaza AP.

Rio de Janeiro: Cel putin 154 de morti in urma inundatiilor si a alunecarilor de teren. Zeci de locuinte au fost inghitite de alunecarile de teren produse in Rio de Janeiro in urma ploilor torentiale ce au durat mai multe zile. Numarul total al victimelor a ajuns la cel putin 154 de morti. Mii de oameni au ramas fara locuinte in urma alunecarilor de teren. Peste 200 de locatari se afla inca sub daramaturi, iar echipele de salvare fac eforturi sustine pentru a-i salva. Ploile ce au inceput luni seara in jurul orei 17:00 le-au creat mari probleme locuitorilor care incercau sa se intoarca acasa de la locurile de munca, noteaza CNN.

British Airways si Iberia semneaza un acord de fuziune. Companiile aeriene British Airways si Iberia au semnat un acord pentru a fuziona si a crea unul din cele mai mari concerne aeronautice din lume. Se asteapta ca fuziunea, ce a fost convenita in noiembrie anul trecut, sa fie finalizata pana la sfarsitul lui 2010. Compania rezultata din fuziune se va numi International Airlines Group (IAG) si va avea sediul la Londra. Atat British Airways cat si Iberia vor continua sa opereze normal. IAG va detine in total 408 aeronave ce vor transporta anual peste 58 milioane de pasageri. Prin aceasta fuziune cele doua companii aeriene spera sa realizeze economii de peste 400 milioane de euro, de pe urma carora vor beneficia actionarii, angajatii dar si clientii, informeaza BusinessWeek.

Aeroportul din Los Angeles a fost inchis mai bine de o ora din cauza unei alerte de securitate. Trei terminale ale aeroportului din Los Angeles au fost inchise joi mai bine de o ora din cauza unei alerte de securitate. Conform purtatoarei de cuvant a aeroportului, Nancy Castles, alerta a fost declansata dupa ce angajatii si-au dat seama ca bagajul de mana al unui pasager nu a fost scanat. Pentru mai bine de o ora, timp in care serviciile de securitate l-au localizat si interogat pe pasagerul al carui bagaj nu fusese scanat, terminalele 5, 6 si 7 au fost inchise si 14 zboruri au plecat cu intarziare. Incidentul a avut loc la doar cateva ore dupa ce un diplomat qatariot a fost arestat la bordul unei curse Washington-Denver. Acesta a incercat sa isi aprinda o tigara in toaleta aeronavei, iar echipajul a crezut ca intentia barbatului era sa detoneze o bomba, informeaza Los Angeles Times.

Noutati in protectia mediului: cultul mortilor online. Guvernul din Taiwan i-a indemnat pe locuitorii insulei sa renunte la practicile funerare traditionale – arderea tamaii si a hartiilor ce imita bancnotele - si sa opteze, in schimb, pentru omagierea online a celor disparuti. Recomandarea a fost facuta cu putin timp inaintea Zilei Stramosilor (sarbatoare oficiala in Taiwan; este numita si Festivalul Curatarii Mormintelor) care a avut loc pe 5 aprilie; in aceasta zi, persoanele de etnie chineza merg in cimitire, unde duc flori si ofrande de hrana, ard tamaie si hartii pe care sunt tiparite imagini ce amintesc de bancnote (plus diverse alte obiecte-daruri din hartie), acestea fiind practici ceremoniale menite sa asigure confortul celor disparuti, in lumea de dincolo. Din pacate, practicile care implica arderea unor obiecte sunt, in acelasi timp, daunatoare mediului, inrautatind poluarea atmosferica si putand cauza incendii, scrie Descopera.