Presedintele kirghiz a impus conditii pentru a demisiona. Presedintele kirghiz, Kurmanbek Bakiyev, a anuntat, marti, ca ar putea demisiona daca guvernul interimar ii garanteaza siguranta si reuseste sa tina sub control situatia din tara, scrie Reuters. Aceasta este prima data cand presedintele ia in calcul posibilitatea de a demisiona, de la izbucnirea protestelor de saptamana trecuta impotriva conducerii sale. Intrebat de jurnalisti in ce conditii ar fi de acord sa renunte la functia sa, Bakiyev a declarat ca in primul rand trebuie sa inceteze violentele, iar in al doilea rand trebuie sa ii fie asigurata siguranta sa si a familiei sale. In plus, acesta a daugat ca ar trebui ca actuala conducere sa organizeze alegeri prezidentiale in urmatoarele doua - trei luni.

A aparut WePad, rivalul iPad. O mica firma germana incearca sa rivalizeze cu Apple. Compania berlineza Neofonie a lansat tableta WePad, care se vrea a fi un competitor al ultimului produs lansat de gigantul american. Numele acestuia face trimitere directa la iPad, iar in strategia de marketing initiata de compania germana se face o critica deschisa la adresa Apple. Nemtii insista asupra distinctiei dintre "eu" ("I" = "eu" in engleza) si "noi" ("we"="noi") si lanseaza sloganul "impreuna vom fi liberi sa realizam mai mult". In plus, acestia sustin ca WePad este o solutie mai inteligenta pentru a te bucura de internet, facand aluzie la ingradirile impuse de produsele Apple, care parca ar fi din cartea 1984 a lui George Orwell.

78 de raniti in urma unui accident aviatic in Indonezia. Un avion de pasageri al companiei Merpati Nusantara Airlines s-a prabusit, marti, intr-un canal navigabil de mica adancime dintr-o zona izolata din provincia Papua. In urma impactului, avionul s-a rupt in doua, transmite CNN. Aeronava Boeing 737-300 trebuia sa aterizeze pe aeroportul din orasul Manokwari, insa a iesit de pe pista din cauza conditiilor meteo nefavorabile. In urma accidentului, 78 dintre cele 103 persoane aflate la bord au fost ranite. Avionul s-a izbit de pista in timpul aterizarii, a alunecat pe o aripa si a plonjat intr-un canal din apropiere.

Michelle Obama a facut o vizita neanuntata in Haiti. Michelle Obama a facut o oprire neanuntata in Haiti, in drumul sau spre Mexic. Prima Doamna a fost acompaniata de Jill Biden, sotia vicepresedintelui, scrie CNN. Cele doua au ajuns in Port-au-Prince in cursul diminetii de marti si au facut un tur al capitalei cu elicopterul, dupa care s-au intalnit cu presedintele haitian, Rene Preval, si cu sotia acestuia, Elisabeth Delatour Preval. Potrivit unui comunicat emis de Casa Alba, scopul vizitei a fost acela de a "reintari angajamentul facut de SUA pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti". Michelle Obama a pornit spre Mexic in aceeasi zi. Aceasta este prima calatorie pe care Michelle o face de una singura de cand este Prima Doamna a SUA.

8 membri din personalul Crucii Rosii au fost rapiti in Congo. Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat, marti, ca o grupare armata a rapit 8 membri din staff-ul sau in provincia Sud-Kivu din Republica Democrata Congo. Crucea Rosie a anuntat printr-un comunicat ca 7 dintre persoanele rapite aveau cetatenie congoleza, iar una elvetiana. Acestia au fost rapiti pe data de 9 aprilie, in jurul orei 2 p.m, de gruparea Mai Mai Yakutumba, scrie The New York Times. Seful delegatiei Crucii Rosii din Congo, Franz Rauchenstein, a lansat un apel pentru eliberarea ostaticilor, insistand asupra naturii umanitare si neutre a implicarii organizatiei in regiune.