SUA confirma ca cei mai importanti doi comandanti Al-Qaeda din Irak au fost ucisi. Surse americane au declarat luni ca cei mai importanti doi comandanti Al-Qaeda din Irak au fost ucisi in timpul unui raid al fortelor americane si irakiene la nord de Bagdad, scrie AFP. Moartea celor doi reprezinta o lovitura majora pentru reteaua terorista condusa de Osama bin Laden. Abu Omar al-Baghdadi si Abu Ayub al-Masr, doi apropiati directi ai liderului Al-Qaeda au fost ucisi in dimineata zilei de duminica, intr-un schimb de focuri ce a avut loc la aproximativ 10 kilometri de Tikrit, orasul natal al fostului dictator Saddam Hussein. Premierul irakian Nuri al-Maliki a declarat ca Al-Qaeda este acum mult slabita si ca a disparut un pericol major pentru siguranta tarii sale.

Ministrul israelian al apararii este ingrijorat de deteriorarea relatiilor cu Statele Unite. Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, s-a declarat ingrijorat de deteriorarea relatiilor tarii sale cu Statele Unite si a avertizat ca "instrainarea" de administratia Obama nu este benefica pentru Israel, scrie CNN. "Este important sa actionam pentrui imbunatatirea relatiilor cu Statele Unite. Avem un parteneriat strategic cu americanii. De la ei primim 3 miliarde de dolari in fiecare an, alaturi de cele mai bune avioane. Ne-au fost alaturi atunci cand a trebuit sa luptam", a afirmat Barak. Desi crede ca legaturile cu administratia Obama nu vor fi niciodata la fel de puternice ca cele cu administratiile americane precedente, fostul premier israelian este de parere ca acestea trebuie imbunatatite prin reluarea procesului de pace cu palestinienii.

Un nou nor de cenusa din Islanda se indreapta spre Marea Britanie. Autoritatea britanica pentru controlul traficului aerian, NATS, a afirmat ca un nou nor de cenusa vulcanica ar putea ajunge deasupra Marii Britanii. Ora redeschiderii aeroporturilor din Scotia ramane 6:00 GMT, insa situatia aeroporturilor din Irlanda de Nord este acum neclara. Desi programul reluarii traficului aerian din Regatul Unit nu va fi deocamdata modificat esential, NATS afirma ca situatia se poate schimba peste noapte, scrie AFP.

22 de persoane au murit in urma unui atentat terorist petrecut in orasul pakistanez Peshawar. Cel putin 22 de persoane si-au pierdut vietile, iar alte 27 au fost ranite dupa ce un atacator sinucigas s-a aruncat in aer la ora locala 18:30 in mijlocul unei piete aglomerate a orasului Peshawar din nord-vestul Pakistanului, conform unor oficiali locali citati de CNN. Seful politiei din Peshawar, Liaqat Ali, a declarat ca activitatea militantilor s-a intensificat brusc dupa 4 luni de acalmie, insa este increzator in capacitatea fortelor de ordine de a face fata actiunilor acestora.

Un dispozitiv minuscul ar putea salva milioane de vieti. Mare doar cat un timbru, dispozitivul de purificare a apei construit la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din SUA, ar putea reduce considerabil numarul cazurilor de imbolnaviri fatale din tarile in curs de dezvoltare. Aparatul - o placuta dintr-un polimer siliconic - utilizeaza campuri magnetice pentru a separa contaminantii nocivi si a produce, astfel, apa curata. Apa contaminata trece prin microcanale, unde este supusa actiunii unui camp magnetic; orice particulele incarcate (de la ionii prezenti in saruri pana la bacterii) sunt separate astfel de apa pura (care e lipsita de incarcatura electrica). Dezvoltat intr-o versiune mai mare (o placa de polimer siliconic cu latura de de cca. 20 cm) si utilizat pe scara larga, acest dispozitiv ar putea salva milioane de vieti omenesti, prevenind raspandirea unor boli contagioase (precum holera), transmise prin intermediul apei contaminate. Integral pe Descopera.ro.