Iranul a testat cinci noi tipuri de racheta. In aceasta duminica Iranul a declarat ca a testat cinci noi tipuri de racheta de fabricatie proprie in ultima etapa a programului sau de manevre militare din Golful Persic, denumit "Marele Profet 5". Cele cinci rachete au fost lansate simultan si au lovit o singura tinta in acelasi timp, o performanta considerata "foarte importanta" de catre Garda Revolutionara iraniana, scrie CNN. In timpul exercitiilor militare de duminica s-a desfasurat si o simulare in cadrul careia 5 barci au desfasurat un atac asupra unui vas de lupta. Manevrele au avut loc cu prilejul celei de-a 31-a aniversari a fortelor de elita iraniene si au avut ca scopt testarea unor noi arme. Generalul de brigada Hossein Salami, adjunctul conducatorului Garzii Revolutionare a declarat pentru media iraniana ca exercitiile reprezinta o demonstratie de forta a Iranului si arata faptul ca statul islamic este hotarat sa-si apere independenta si integritatea teritoriala.

Biserica Catolica vrea ca Susan Boyle sa cante pentru papa Benedict al XVI-lea. Biserica Romano-Catolica din Scotia vrea ca interpreta Susan Boyle sa cante pentru papa Benedict al XVI-lea in timpul vizitei acestuia in Marea Britanie care va avea loc in acest an. Un purtator de cuvant al Bisericii a declarat ca Boyle, care a devenit vedeta internationala dupa ce a aparut in emisiunea "Britain's got Talent", ar putea reprezenta "un mare castig" pentru evenimentele planificate cu ocazia vizitei papei din septembrie. Cu toate acestea, inca nu s-au facut demersuri oficiale pentru asigurarea serviciilor cantaretei la eveniment. Suveranul Pontif se va afla in Marea Britanie intre 16 si 19 septembrie, urmand sa viziteze orasele Londra si Coventry, unde il va beatifica pe cardinalul John Henry Newman, un teolog din secolul al XIX-lea.

Israelul ridica interdictiile impuse pentru dispozitivele iPad. Israelul a ridicat duminica interdictiile impuse asupra calculatoarelor Apple iPad, afirmand ca utilizatorii pot introduce dispozitivele in tara fara sa se teama ca le-ar putea fi confiscate. Ministerul israelian al Comunicatiilor a declarat ca aceasta decizie a fost luata dupa desfasurarea unor "investigatii tehnice intensive in colaborare cu Apple", scrie CNN. In ultimele doua saptamani, oficialli vamali au confiscat dispozitivele iPad ale tuturor persoanelor care au intrat in Israel prin aeroportul Ben Gurion. Conform autoritatilor israeliene, standardul Wi-Fi ale iPad-ului nu corespund cu cel din Israel, care este folosit si in Europa. Deoarece semnalul wireless al tabletei este de 40 de ori mai puternic decat normele acceptate, oficialii de la Tel-Aviv au considerat ca folosirea noilor dipozitive poate dauna retelelor, insa Ministerul Comunicatiilor a afirmat sambata ca iPad va putea functiona in Israel conform standardelor locale.

Hugo Chavez: S-ar putea sa avem razboi daca Juan Manuel Santos va fi ales presedinte in Columbia. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a avertizat duminica asupra unui posibil conflict militar intre tara sa si Columbia daca fostul ministru al apararii Juan Manuel Santos va castiga prezidentialele din statul vecin. In cadrul emisiunii "Buna ziua, domnule presedinte", care este transmisa saptamanal la televiziunea si radioul venezuelean, liderul de stanga a declarat ca "alegerea lui Santos ca presedinte ar putea duce la razboi in aceasta parte a lumii". Santos, un apropiat aliat al presedintelui columbian in exercitiu, Alvaro Uribe, este acuzat de catre Venezuela pentru ordonarea unui bombardament acum doi ani asupra unei tabere a gherilelor de stanga FARC, aflata la granita dintre Columbia si Ecuador. "Daca vrea sa fie presedinte ar trebui sa inceapa spunand <> si sa isi ceara iertare pentru bombardament", afirma Chavez, conform AFP.

Americanii au lansat primul avion spatial militar complet autonom. Prototipul unui avion spatial militar, dezvoltat de US Air Force (USAF), a fost lansat cu succes pe orbita de la baza Cape Canaveral din Florida. Botezat X-37B, avionul spatial este prima naveta din istoria Statelor Unite capabila sa decoleze, sa ajunga pe orbita Terrei si sa aterizeze 100% autonom, fara interventia unui operator sau pilot uman. Avionul spatial are 9 metri lungime si o deschidere a aripilor de 4,5 metri, fiind de 4 ori mai mic decat o naveta spatiala NASA obisnuita. De asemenea, in vreme ce o naveta spatiala se foloseste de un sistem de propulsie pe baza de carburant, vehiculul militar este alimentat de panouri solare si baterii litiu-ion, o tehnologie prietenoasa cu mediul inconjurator. Integral pe Descopera.ro.