Hugh Hefner salveaza semnul "Hollywood" de la demolare. O organizatie nonguvernamentala americana isi propusese sa stranga 12,5 milioane de dolari pentru a salva celebrul semn "Hollywood" inainte ca acesta sa fie demolat de o firma de constructii ce planuia sa ridice un cartier de locuinte de lux in zona respectiva. Organizatia a anuntat, luni, ca a primit de la fondatorul Playboy suma de 900.000 de care mai avea nevoie pentru a cumpara terenul. "Astazi avem parte de sfarsitul hollywoodian la care speram, iar de acum incolo dealul Cahuenga Peak va fi protejat" a declarat Will Rogers, presedintele ONG-ului care a organizat strangerea de fonduri. Hugh Hefner, care a contribuit cu suma care mai era necesara pentru cumpararea terenului, a numit semnul "Turnul Eiffel al Hollywood-ului", adaugand ca imaginea Hollywood-ului l-a influentat foarte mult in viata si in cariera, scrie CNN.

Fostul dictator panamez Noriega a fost extradat in Franta. Manuel Noriega a fost extradat in Franta, luni, dupa ce secretarul de stat american, Hillary Clinton, a semnat ordinul de extradare. Fostul dictator panamez este acuzat in Franta de spalare de bani, scrie CNN. Noriega a petrecut ultimii 20 de ani intr-un penitenciar din Miami, Florida. Acesta a fost inchis in 1992 pentru trafic de droguri, inselaciune si spalare de bani si si-a ispasit pedeapsa in urma cu 2 ani si jumatate. O instanta a decis ca fostul dictator va fi trimis in Franta si nu in Panama, starnind nemultumirea lui Noriega, care spera sa fie trimis inapoi in Panama.

Scufundarea platformei din Golful Mexic a provocat o fisura in putul de extractie. Deversarile de titei ameninta coasta americana. Dupa ce platforma petroliera "Deepwater Horizon"din Golful Mexic a explodat si s-a scufundat saptamana trecuta, Paza de Coasta americana a descoperit sambata ca exista o fisura in putul de extractie, 1000 de barili de titei deversandu-se in Golf in fiecare zi. Luni au fost timisi 4 roboti subacvatici intr-o incercare de a activa un prevenitor de eruptie, singura solutie pentru a opri rapid deversarea. S-ar putea sa mai treaca inca o zi inainte de a stabili daca robotii isi pot indeplini misiunea. In caz contrar, ar putea dura cateva luni pentru a izola fisura din putul de extractie de pe platoul oceanic, scrie The Guardian. La ora actuala, titeiul acopera o arie de aproape 5000 de kilometri patrati, si s-a emis o alerta de poluare pentru coasta din Louisiana, Texas, Mississippi si Florida.

Cum au "intinerit" presedintii americani pe bancnote. Imaginea presedintilor americani este ca vinul - cu cat trece timpul, cu atat devine mai buna. Dupa ce au analizat evolutia chipurilor de pe bancnotele americane, jurnalistii de la Newsweek au ajuns la concluzia ca presedintii americani par sa fi "intinerit" treptat, iar unele trasaturi faciale le-au fost vizibil modificate. Bancnota de 20 de dolari pe care se afla portretul lui Andrew Jackson a fost pusa in circulatie in 1928. Aceasta a fost modificata in 1998 si in 2003. In ultima versiune a bancnotei, Jackson nu mai are riduri si nici pungi sub ochi, iar parul sau pare mai ingrijit. In ansamblu, noua imagine a presedintelui este usor mai efeminata decat originalul. Chipul lui Abraham Lincoln a aparut pe bancnota de 5 dolari in 1923. Aceasta a fost schimbata in 2000 si in 2006. "Noul" Lincoln are o frizura schimbata, sprancene mai putin stufoase si o barba mai ingrijita. Insa, schimbarile cele mai mari sunt la nas si pometi, care au o cu totul alta forma, dand impresia unui barbat mult mai tanar si mai odihnit.

iPad "Made in China" - un iPhone mai mare care ruleaza cu Windows. Desi lansarea internationala a ultimului produs Apple a fost amanata pentru sfarsitul lunii mai din cauza cererii masive din SUA, utilizatorii chinezi pot cumpara deja mult-doritul produs. Sau cel putin ceva ce seamana cu un iPad. Pe piata chineza, cunoscuta deja in intreaga lume pentru produsele contrafacute, a aparut deja iPad-ul. In magazinele chienzesti din Shenzhen alaturi de IPad se mai gasesc si produse Apple ca iPhone, MacBook si MacBook Air, dar si sisteme de operare Windows 7 la pretul de 2 dolari. Produsul chinezesc este mai mare, cu o forma mai patratoasa si arata mai degraba ca un iPhone gigant decat ca un iPad. Acesta are trei porturi USB, ruleaza cu un program de operare Windows si costa 410 dolari, fata de 499-699 de dolari pretul produsului original, scrie Reuters.