Surorile lui Coposu: "Pe Cornel nu l-au lasat in Televiziune!". Rodica si Flavia Coposu rezuma lectiile pe care le-au invatat de la fratele lor, Corneliu, si isi amintesc, rascolite de durere, de zilele Revolutiei si de vizitele minerilor in 1990. Surorile Seniorului Corneliu Coposu vorbesc cu regret despre Romania de azi. Raman insa cu speranta ca noua generatie va fi cea care va aduce, cu adevarat, schimbarea. Rodica (77 de ani) si Flavia Coposu (85 de ani) stiu ce inseamna sa nu-ti negociezi principiile. Au invatat asta de la fratele lor, Corneliu Coposu, fostul presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat. Coposu e cel in jurul caruia gravitau, la inceputul tranzitiei romanesti, ideile schimbarii, scrie Adevarul.

Escrocheria Beck: sejur in Turcia la pret de perna cu aloe. Produse de uz casnic la preturi exorbitante si contracte ilegale. Asta ascunde o firma germana in spatele unei oferte greu de refuzat: excursii gratuite in tara si in strainatate. Zeci de romani s-au lasat pacaliti de mirajul unui „GRATUIT”, asezat la vedere pe un pliant strecurat in cutia postala. Asa au ajuns sa cumpere, mai mult fortat, dupa cum povestesc, produse supraevaluate, de uz casnic, de la firma Beck International, scrie EvZ.

Avantajele spatiilor de stocare online. Cand pe net aveti la dispozitie 10GB, 25GB sau 50GB, de ce ati mai avea nevoie de un stick de memorie de 4GB, 8GB sau 16GB? De cate ori nu v-ati transferat cateva documente pe un stick de memorie, pe care l-ati uitat mai apoi acasa, desi ati fi avut nevoie de el la birou? Cu siguranta de atat de multe ori incat unii dintre dumneavoastra au investit chiar intr-o memorie care putea fi prinsa la breloc. Noi va propunem acum o alternativa la stick-ul de memorie fizic: unul virtual, online. Pe langa faptul ca utilizatorul va avea acces la toate documentele sale de pe orice computer conectat la internet - pe baza unui nume de utilizator si a unei parole-, acesta va mai putea controla fisierele si de pe telefonul mobil, scrie Romania libera.

Secretele turismului romanesc de 1 Mai: marsul cameristelor si trenul Soarelui care va face 2 ore in 2015. Dupa aproape cinci ani de lucrari de modernizare si investitii de peste 500 milioane de euro, de 1 Mai drumul cu trenul spre litoral va dura tot patru ore, pe o distanta de 225 km. Motivul: in proiect nu au fost incluse si podurile de la Fetesti si Cernavoda. Abia de la anul vom face pe drum tot atat cat in 2005, adica doua ore si jumatate, iar timpul calatoriei va scadea sub doua ore in 2015, cand vor fi gata podurile. Nici cu masina nu se ajunge prea rapid, pentru ca Autostrada Soarelui se termina brusc la Cernavoda, apoi traficul se inghesuie pe o singura banda pe sens, scrie Gandul.

Garda Financiara ancheteaza "bibliotecile" lui Oprescu. Proprietarii a doua terase bucurestene figureaza ca fiind beneficiari a doua contracte cu Primaria Capitalei in proiectul „Biblioteci in aer liber“. Garda Financiara sustine ca investitiile s-au facut doar pe hartie. Bibliotecile in aer liber de pe terasele „Boema“ si „Tête-à-tête” nu exista, desi in documentele municipalitatii figureaza investitii de 35.500 de euro, scrie Adevarul.

Aurora Liiceanu: Femeia care fugareste fotbalisti, promovata exagerat. Ce vor femeile?, se intreaba barbatii. Putere, bani, iubire si aventura. Este posibilul raspuns al Aurorei Liiceanu in cea mai recenta carte a sa, "Patru femei, patru povesti". Cunoscutul psiholog explica intr-un interviu pentru EvZ cum au fost incluse in volum biografiile personajelor, care exemplifica "cele patru dimensiun ale femeii". Exista insa si a cincea dimensiune, am spune noi: "autonomia", caracterizata de femeia Aurora Liiceanu, care isi marturiseste regretul ca in paginile tabloidelor "e promovat modelul femeii care fugareste fotbalistii, care vede viata ca o prada". Citeste interviul in EvZ.

Intrelopii au pus un premiu de 2.000 de lei pe capul unui ziarist. Un cunoscut jurnalist din Petrosani a intrat in posesia unor informatii certe conform carora pe capul lui s-a pus un premiu de 2.000 de lei. Suma i-a fost oferita unui membru al lumii interlope de catre o grupare formata din fosti politisti, afaceristi si un primar despre care jurnalistul a scris mai multe materiale negative. Directorul cotidianului „Ziarul Vaii Jiului", Catalin Docea, a fost contactat, in timpul unei emisiuni televizate, de un membru al lumii interlope din Petrosani, cunoscut sub numele de Ciobalc, care a dezvaluit ca a primit o oferta de 20 de milioane de lei vechi ca sa-i aplice lui Docea o corectie, scrie Romania libera.

Bugetarii cu sporuri de vitamine. Ramasi, anul trecut, fara 14 sporuri printre care cel de xerox si de antena, angajatii primariei Bistrita vor fonduri pentru suplimente alimentare. Cele 744 de persoane care muncesc in aparatul administrativ ar putea primi din luna mai, cate 400 de lei pentru suplimente nutritive. Hotararea nu a primit inca avizul de legalitate de la Prefectura. O hotarare judecatoreasca, emisa in vara anului trecut, dar si restrictiile impuse institutiilor bugetare de catre Guvern, prin Legea 330/2009, au redus salariile a 75% din angajatii din primaria bistriteana sub 1.000 de lei. Este vorba despre 588 de persoane, dint-un total de 744 de angajati, scrie Adevarul.

Razboi intre Mitropolitul Ardealului si miliardarul Carabulea. Preotii din Ardeal au fost sfatuiti de IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, sa nu mai accepte sau sa solicite sprijinul omului de afaceri sibian Ilie Carabulea, pe care l-a numit „Pagubitor al Bisericii”. Conflictul dintre cei doi a pornit de la faptul ca Mitropolia Ardealului are de recuperat aproximativ 500.000 de dolari de la Ilie Carabulea, care nu a achitat chiria pentru fostul Hotel Bulevard, scrie EvZ.