Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat intr-un interviu pentru Gandul ca se opune categoric majorarii TVA sau a cotei unice, insa are propria lista de taxe si impozite despre care spune ca sunt prea mici, printre care si cea auto. "Sa creasca impozitul pe masinile cu motoare de peste doi litri (2.000 cmc), ca in Italia, ca sa ajungi in cativa ani sa mai platesti inca o data masina. O sa geama toti astia cu Q7", a spus Berceanu. "Ar trebui sa punem o taxa pe a doua proprietate, pe a treia proprietate. Ar trebui sa punem taxa pe terenurile nelucrate", a continuat ministrul.

Cu privire la documentul prezentat de Crin Antonescu, prin care liderul PNL sustine ca executivul incearca sa majoreze impozitul pe profit la 25% si sa dubleze valoarea taxelor si a impozitelor locale, Berceanu spune ca este posibil sa fie unul dintre scenariile facute de Finante. "Cand n-ai bani te gandesti si la variantele astea. Faci tot felul de simulari. Ia dom'le, cum o fi daca umblam la cifrele astea?", a spus ministrul de la Transporturi.

De asemenea, el a mai povestit pentru Gandul cum a cerut Fondului Monetar, in cadrul negocierilor de luni, sa permita Romaniei sa depaseasca deficitul bugetar, insa banii respectivi sa fie bagati in investitii, si cum oficialii Fondului au recunoscut pe fata ca n-au incredere in Guvernul Boc. "Nu. Aveti deja o problema cu deficitul pentru ca v-a scazut cresterea economica si, in plus, nu avem incredere in voi ca veti folosi banii pentru investitii", a parafrazat Berceanu raspunsul oficialilor FMI.