Soldat NATO ucis intr-un atac in Afganistan. Un soldat NATO a murit intr-un atac in sudul Afganistanului, a declarat miercuri ISAF, care nu a dezvaluit nationalitatea soldatului sau alte detalii despre atac. Numarul soldatilor straini morti anul acesta ca urmare a razboiului din Afganistan a ajuns la 181. NATO si Statele Unite au trimis mii de trupe suplimentare in Afganistan, in cadrul unei strategii care incearca sa puna capat conflictului, anunta AFP.

UE solicita Canadei ridicarea vizelor pentru cetatenii romani, bulgari si cehi. Uniunea Europeana va face din nou apel ca guvernul Canadei sa renunte la obligativitatea vizelor pentru cetatenii din Bulgaria, Romania si Cehia, facand posibila calatoria fara viza pentru toate tarile membre UE. Guvernul Canadei a eliminat obligativitatea vizelor pentru cetatenii din Polonia, Slovacia, Lituania si Ungaria in martie 2008 si a promis ca vor continua cu Bulgaria si Romania, scrie Novinite.

Peste 40 de cadavre descoperite in garajul unei firme de pompe funebre din SUA. Inspectorii au suspendat miercuri licenta unei firme de pompe funebre dupa ce au gasit in camera funerara peste 40 de saci ce contineau ramasite umane. Sacii erau imprastiati pe podea, iar o parte din etichetele de identificare nici nu mai erau lipite de saci, se arata in ordinul de suspendare, anunta AFP.

Comunistii ucrainieni au inaugurat bustul lui Stalin in ciuda protestelor. Comunistii ucrainieni au dezvelit miercuri bustul dictatorului sovietic Iosif Stalin, in fata biroului Partidului Comunist din orasul Zaporizhya, provocand furia nationalistilor ucraineni. Dezvelirea a avut loc inaintea aniversarii a 65 de ani de la infrangerea Germaniei naziste. A fost difuzata chiar si o inregistrare a vocii lui Stalin in timp ce steagurile rosii si florile au acoperit postamentul statuii, scrie FoxNews.

Freddie Mac a cerut miercuri un sprijin federal suplimentar de 10.6 miliarde de dolari. Freddie Mac a cerut miercuri sprijin federal suplimentar de 10.6 miliarde de dolari (8,2 miliarde de euro) dupa anuntarea unor pierderi de 8 miliarde dolari (6.2 miliarde euro) in primul trimestru. Freddie Mac si Fannie Mae se afla sub supravegherea guvernului SUA dupa prabusirea pietei imobiliare. Cele doua companii au un rol crucial pe piata creditelor ipotecare deoarece detin aproximativ jumatate din toate creditele ipotecare din Statele Unite.

Bulgaria nu mai creste TVA, taie 20% din cheltuielile publice. Guvernul de la Sofia a adoptat miercuri un plan de reforma bugetara ce prevede taierea cheltuielilor publice cu pana la 20%, renuntand astfel la ideea de majorare a taxei pe valoarea adaugata (TVA), aflata in prezent la nivelul de 20%. Dupa o serie de discutii pe marginea taxei pe valoarea adaugata, in care executivul bulgar a avansat varianta majorarii acesteia cu 2-4%, premierul Boiko Borisov a anuntat miercuri ca guvernul sau condus de GERB (partid de centru-dreapta) nu va majora nicio taxa in acest an, informeaza Novinite.com.