Presa interna despre discutiile despre TVA si cota interna: Guvernul Boc prezinta solutia anti-taxa: ultima sansa e „talentul de negociator” al lui Basescu. Surse guvernamentale au declarat pentru Gandul ca ministrii i s-au plans presedintelui ca reprezentantii Fondului sunt inflexibili si preseaza pentru o crestere a cotei unice la 20% si a TVA la 24%. Scenariile groazei: cu cât ne reduce statul salariile. Toţi salariaţii din România ar putea ajunge să plătească din propriul buzunar cheltuielile scăpate de sub control ale statului, scrie Romania Libera. La un an cu FMI, mai săraci şi plini de datorii, titreazaAdevarul. După un an de acord cu Fondul Monetar, România are cu aproape 250.000 mai mulţi şomeri şi datorii ce vor apăsa pe umărul plătitorilor de taxe. FMI ne-a dat banii, iar noi i-am folosit pentru pensii şi salarii. Nicio investiţie şi nimic care să ne scoată din recesiune. Pentru asta vom plăti tot mai scump în următorii ani.

Geoana a intermediat legatura "Suta"- Voicu. Interceptarile unor conversatii dintre Mircea Geoana si Maria Schutz dezvaluie cat de adanca este implicarea liderului PSD in dosarul „Voicu". Discutiile au debutat prin SMS. Care este adevarata legatura dintre presedintele Senatului, Mircea Geoana, omul de afaceri cercetat odinioara penal Maria (Lili) Schutz si senatorul PSD Catalin Voicu, aflat in arest preventiv, sub acuzatia de trafic de influenta? Apoi, cat de adanca este implicarea lui Mircea Geoana in actualul dosar „Voicu"?, scrie Romania Libera.

Moastele Sfantului Nectarie au fost furate la comanda. Cele patru persoane care au sustras ieri-dimineata moastele de la Manastirea „Radu Voda” din Capitala erau inarmate. Trei dintre hoti au fost prinsi imediat, iar racla a fost recuperata. Racla aurita cu moastele Sfantului Nectarie e din nou la locul ei, printre lumanari, flori si icoane. Alaturi, o femeie sta in genunchi, iar alte trei asteapta la rand. Un calugar vine dinspre altar, se uita cu luare-aminte inspre moaste, isi face o cruce mare si iese din biserica, scrie EVZ.

Europa scapa de cersetorii romani. Europa ia masuri impotriva romanilor care apeleaza la mila publica. Cersetorii sunt vanati de politie in Austria si expulzati din Franta. Franta, Spania, Norvegia, Finlanda si Austria sunt doar o parte dintre tarile care au probleme cu romani care traiesc, la colt de strada, din mila trecatorilor. Iritate de numarul mare de cersetori romani, primaria si politia din orasul austriac Salzburg au organizat zilele acestea o operatiune de amploare in urma careia au prins peste 30 de romani care cereau insistent bani de la trecatori, scrie Adevarul.

PDL, aripa populara, catre propriul Guvern: Nu aveti girul nostru pentru marirea taxelor! Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan: majorarea TVA-ului si cotei unice nu este oportuna deocamdata. Fostul premier indica, pentru viitor, varianta de avarie - majorarea taxelor care nu lovesc puternic in firme si angajati. Preconizata marire a cotei unice si a TVA-ului intoarce PDL impotriva propriului guvern, mesajul transmis de democrat-liberali fiind clar: executivul nu are girul partidului sa umble la taxe!, anunta Gandul.

Judecatoarea Lidia Barbulescu, "profesoara" lui Voicu? Lidia Barbulescu, presedintele interimar al Inaltei Curti, a fost audiata ieri ca martor in dosarul in care a fost arestat pentru trafic de influenta senatorul PSD Catalin Voicu. Potrivit unor surse judiciare, Lidia Barbulescu ar fi „doamna profesoara" invocata in discutiile lui Voicu, care ar fi intervenit in litigiul comercial al omului de afaceri Costel Casuneanu, anunta Romania Libera.

Ipoteza-soc. Epidemia cu Burkholderia cepacia se extinde si in alte spitale din Romania. Medicii de la Spitalul Universitar din Capitala, unde a fost salvata Amelia Antoniu, au facut o descoperire care a declansat alerta de grad zero in sistemul sanitar romanesc. Astfel, ei au stabilit ca microbul care a produs o septicemie la o pacienta in varsta de 30 de ani, infectata martea trecuta in Maternitatea din Pitesti, este tot Burkholderia cepacia, germenul incriminat la CF2. In plus, germenul are aproape acelasi tip de rezistenta la antibiotice si acelasi mod de actiune ca in cazul CF2, anunta Puterea.

Doctor, doctora sau doctorita? Limba romana le-ar putea face dreptate femeilor. Indexul ocupatiilor din Romania este macho de la cap la coada: in el, aproape toate cuvintele care denumesc profesii sunt de genul masculin. Exceptiile sunt putine: menajera, ingrijitoare, infirmiera, femeie de serviciu sau stewardesa. Dar nicaieri directoare, arhitecta sau inginera, scrie Gandul.

Vreti sa platiti 6.800 lei pensie fiecarui magistrat? Vreti, nu vreti, o faceti deja si veti face asta in continuare, gratie Comisiei juridice din Senat si inteleptului senator Iulian Urban. Povestea este simpla. Guvernul vrea sa impuna un principiu atat de simplu incat te miri cum de o persoana cu simt moral minim il poate pune la indoiala: fiecare primeste pensie proportional cu contributia la sistemul de pensii. Acesta este principiul de baza. De ce ne-am abate de la el?, scrie Romania Libera.