O persoana si-a pierdut viata dupa ce o bomba a explodat intr-o gara din Rusia. Conform oficialilor locali, o femeie a murit si alte cinci persoane au fost ranite dupa ce o bomba a explodat vineri pe peronul unei gari din regiunea rusa Dagestan. Un purtator de cuvant al politiei locale a declarat ca bomba a fost plasata intr-un cos de gunoi din gara orasului Derbent, scrie Reuters. "Explozia s-a petrecut in timp ce un grup de navetisti se urca in tren", a declarat oficialul care mai precizeaza ca printre victime se numara si trei politisti. Autoritatile ruse se afla in alerta, asteptandu-se la eventuale atacuri in preajma aniversarii a 65 de ani de la infrangerea Germaniei naziste in Cel de-al Doilea Razboi Mondial. Insurgentii ceceni au organizat in trecut atentate de Ziua Victoriei, sarbatoare pe care o asociaza cu deportarea in masa a etnicilor ceceni de catre liderul sovietic Iosif Stalin.

Hamid Karzai va efectua o vizita de patru zile la Washington. Presedintele Afganistanului, Hamid Karzai va efectua saptamana vitoare o vizita de patru zile la Washington care ar putea duce la ameliorarea relatiilor dintre Statele Unite si administratia de la Kabul, tensionate in urma unor declaratii publice facute luna trecuta. Barack Obama il va primi miercuri pe Karzai la Casa Alba intr-o incercare de consolidare a parteneriatului dintre cele doua tari, iar presedintele afgan va fi insotit de o delegatie numeroasa, fapt ce urmareste "adancirea colaborarii cu ministrii afgani, precum si intarirea parteneriatului la nivel local", dupa cum declara consilierul prezidential american Ben Rhodes, citat de AFP.

O moschee din Pakistan este acuzata de legaturi puternice cu militantii extremisti. Moscheea Bat'ha, situata intr-un cartier locuit de clasa mijlocie din nordul orasului Karachi este acuzata de catre oficiali si localnici de legaturi cu colaboratorii barbatului acuzat pentru atentatul esuat din Times Square. Contestatarii sustin ca moscheea a reprezentat un centru de recrutare pentru gruparile extremiste si ar putea avea in continuare legaturi cu o grupare scoasa in afara legii, scrie Reuters. Conform localnicilor, moscheea este vizitata frecvent de liderii gruparii Jaish-e-Mohammad (JeM), formata in anul 2000 cu scopul de a elimina prezenta indiana din provincia Kashmir. JeM este acuzata de numeroase atacuri asupra unor obiective civile si militare apartinand Pakistanului si este considerata vinovata pentru uciderea jurnalistului american Daniel Pearl. Gruparea recruteaza si antreneaza tineri pentru a lupta impotriva fortelor vestice din Afganistan, avand o veche influenta in zona.

Statele Unite: Iranul a ratat inca o sansa de iesi din blocajul nuclear. Administratia Obama a declarat vineri ca Teheranul a mai ratat inca o sansa de a-si imbunatati relatiile cu comunitatea internationala, tensionate de programul sau nuclear. Iranul a organizat joi un dineu la care au fost invitati reprezentanti ai tuturor celor 15 natiuni membre in Consiliul de Securitate al ONU, prilej cu care s-au purtat covorbiri cu privire la un acord de schimb al combustibilului nuclear iranian, informeaza AFP. Negocierile nu au produs insa nici un rezultat, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Philip Crowley afirmand ca "propunerea Teheranului se abate in mod semnificativ de la sugestiile AIEA" pe care statul islamic le-a acceptat in luna octombrie a anului trecut, ignorandu-le ulterior.

Convorbiri intre Coreea de Nord si China pe tema inarmarii nucleare. Presedintele nord-coreean Kim Jong Il a declarat, dupa o intalnire cu omologul sau chinez Hu Jintao, ca administratia sa sustine ideea unei peninsule coreene fara armament nuclear. Agentia chineza Xinhua informeaza ca cei doi lideri considera ca pacea, stabilitatea si prosperitatea peninsulei coreene sunt importante pentru interesele tarilor lor si pentru intreaga Asie de nord-est. Cele doua parti vor face eforturi comune pentru inlaturarea armamentului nuclear din Coreea in conformitate cu declaratia comuna de pe 19 septembrie 2005. Pe fondul intensificarii speculatiilor conform carora Phenianul a atacat o nava militara apartinand sudului in martie, conducerea nord coreeana doreste reluarea convorbirilor pe tema inarmarii nucleare, desfasurate impreuna cu SUA, China, Coreea de Sud, Japonia si Rusia. Integral pe CNN.