Israelul va coninua sa construiasca in Ierusalim in ciuda reluarii convorbirilor de pace. Noile incercari de a relua procesul de pace din Orientul Mijlociu s-au lovit luni de un obstacol. Israelul se declara hotarat sa continue extinderea asezarilor din Ierusalimul de Est, spre nemultumirea palestinienilor care au protestat catre Washington, scrie AFP. "Este evident ca vom continua sa construim pe parcursul urmatorilor doi ani", a declarat Yuli Edelstein, ministrul israelian al informatiilor intr-un interviu difuzat de radioul public. Presedintele palestinian, Mahmud Abbas, a accentuat insa faptul ca Washingtonul a promis ca va opri extinderea asezarilor evreiesti in Cisiordania si in Ierusalimul de Est. Miscarea Hamas a publicat o replica aspra, afirmand ca "decizia sionistilor de a construi locuinte in mijlocul Ierusalimului arata ca reintoarcerea la masa negocierilor reprezinta un servicu gratuit pentru Israel si planurile sale."

Dmitri Medvedev efectueaza o vizita in Siria. Presedintele rus Dmitri Medvedev si-a inceput luni vizita in Siria, prima deplasare a unui sef de stat rus in tara din Orientul Mijlociu, in vederea reluarii parteneriatului cu un fost aliat din era sovietica, scrie AFP. In cinstea liderului de la Kremlin, la palatul prezidential din Damasc a avut loc o ceremonie, inainte ca Medvedev sa inceapa discutiile cu omologul sau sirian Bashar al-Assad. Rusia urmareste sa devina o putere majora in Orientul Mijlociu si doreste in acest sens intarirea legaturilor cu Siria, slabite dupa destramarea Uniunii Sovietice in 1991. Presa de la Damasc a salutat vizita presedintelui rus. Ziarul guvernamental Tishrin a salutat luni "cresterea influentei Moscovei in Orientul Mijlociu, mai ales in contextul esecului Washingtonului de a mentine pacea si stabilitatea, datorat favorizarii Israelului." Publicatia adauga ca vizita "reflecta sustinerea Rusiei pentru revendicarea Inaltimilor Golan de catre Siria".

40 de morti in urma unor confruntari sangeroase intre talibani si fortele pakistaneze. 10 soldati si 30 de militanti talibani au fost ucisi intr-o confruntare ce a avut loc luni, dupa ce extremistii au organizat o ambuscada asupra unei echipe militare de cautare in regiunea Orkazai, situata langa granita cu Afganistanul, informeaza Reuters. Asghar Khan, un oficial al guvernului de la Islamabad, a declarat ca soldatii au intrat intr-o fortificatie talibana situata la 16 kilometri de Kalaya, principlaul oras din Orkazai, pentru a desfasura o serie de cautari, cand au fost luati prin surprindere de un atac al militantilor. O alta sursa oficiala care a refuzat sa se identifice a afirmat ca numarul talibanilor ucisi se ridica la 37, insa aceasta informatie nu a putut fi confirmata.

Un fost guvernator mexican a fost extradat in SUA pentru a infrunta acuzatii legate de traficul de droguri. Un fost guvernator al statului mexican Quintana Roo a fost extradat in Statele Unite pentru a fi judecat pentru acuzatii legate de traficul de droguri. Mario Ernesto Villanueva Madrid ar fi primit milioane de dolari mita pentru a proteja mai multe transporturi de cocaina peste granita americana, relateaza AFP. Fostul oficial risca inchisoarea pe viata daca va fi gasit vinovat de facilitarea transportulului de cocaina in Statele Unite. Villanueva mai este acuzat si de spalare de bani, infractiune pedepsita cu cel mult 20 de ani inchisoare.

Patru saptamani de greva la British Airways. Insotitorii de zbor de la British Airways vor intra in greva timp de 20 de zile, intre 18 mai si 9 iunie, conform unei declaratii emise luni de sindicatul care ii reprezinta. Greva se va incheia cu doar doua zile inaintea inceperii Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, relateaza CNN. Liderii sindicali Derek Simpson si Tony Woodley au invinuit compania aeriana pentru situatie, dupa ce conducerea British Airways a refuzat in acest weekend sa satisfaca unele revendicari ale angajatilor. BA a replicat ca decizia de a intra in greva nu surprinde, desi este "lipsita de o justificare reala".