Cu cat traieste lunar o familie de romani. Care sunt costurile lunare ale unei familii? Mancare, utilitati, imbracaminte si timp liber. Toate acestea, produs cu produs si factura cu factura, le-am adunat si la final am tras linie ca sa vedem, in medie, care ar trebui sa fie bugetul mediu al unei gospodarii in Romania. Modelul nostru: o familie cu un copil, elev de scoala generala. Locuiesc la oras, intr-un apartament cu doua camere, sunt proprietari si nu au niciun credit la banca, deci nicio datorie. Doi adulti si un copil au nevoie de 2.100 de lei / luna pentru un trai la limita decentei. Atentie: n-au fost luate in calcul ratele bancare sau chiria, scrie evz.ro.

5 secunde in plus ar fi permis evitarea catastrofei de la Smolensk. Inregistrarile efectuate de cutiile negre ale aeronavei prezidentiale poloneze, care s-a prabusit la 10 aprilie in Rusia, arata ca accidentul ar fi putut fi evitat, daca pilotii ar fi avut la dispozitie inca cinci secunde, relateaza RIA Novosti in pagina electronica, citata de Mediafax. Conform inregistrarilor, comandantul aeronavei, capitanul Arkadiusz Protasiuk si-a dat seama prea tarziu ca avionul se afla foarte aproape de sol, afirma cotidianul rus Komsomolskaia Pravda, care citeaza cotidianul polonez Dziennik Gazeta Prawna, potrivit agentiei. In momentul in care si-a dat seama de acest lucru, Protasiuk a incercat imediat sa il redreseze. Insa, avionul nu a avut timp sa recuperze decat 60 la suta din puterea necesara in vederea planarii, scrie Romania libera.

Nesimtitii de lux: Mihai Bujor Sion, Ioana Pavelescu si Maria Marinescu nu platesc chirie in Primaverii. Mihai Bujor Sion, sotia sa, actrita Ioana Pavelescu, si fiica acesteia, vedeta Maria Marinescu, refuza de doi ani sa plateasca chiria pentru vila de protocol in care locuiesc. Copilul de suflet al fostului presedinte Ion Iliescu, Bujor Mihai Sion, risca sa fie evacuat din vila din cartierul Primaverii, intrucat a acumulat datorii la chirie de aproape 100.000 de euro. Insarcinatul cu afaceri al Romaniei in Thailanda, Bujor Mihai Sion (56 de ani), sotia sa, actrita Ioana Pavelescu Sion (55 de ani), si fiica acesteia din urma, creatoarea de moda Maria Marinescu (32 de ani), nu si-au platit de peste doi ani chiria la vila si la garajul din cartierul Primaverii, scrie Adevarul.

Razboi intre euro si dolar. Cum il vor simti romanii la rate si preturi. Plus: cateva cifre ingrijoratoare pentru cei care au credite in franci elvetieni. Analistii financiari sustin ca tendintele de pe pietele europene nu sunt tocmai favorabile Romaniei. "Sigur, pentru cei care au luat credite in valuta deprecierea euro ar avea un efect benefic, pentru ca ar trebui sa stranga mai putini lei pentru a plati rata. Situatia nu ar fi insa convenabila pentru exportatori. Principalele piete de export ale Romaniei sunt in zona euro", a declarat pentru Gandul analistul financiar Bogdan Baltazar. Pe de alta parte, oficialii Bancii Nationale au declarat raspicat, in nenumarate randuri, ca plaja de 4,1-4,3 lei pentru un euro este "intervalul sanatos" pentru curs, astfel incat sa nu aiba de suferit exporturile. De altfel, euro s-a mentinut in interiorul acestui interval, stabilizandu-se chiar in jurul valorii de 4,2 lei, ceea ce denota interventia BNR pe piata valutara, scrie Gandul.

Directorul CFR Marfa, Mihai Frasinoi, demis pentru ca si-a schimbat limuzina Audi A6. Directorul CFR Marfa, Mihai Frasinoi, a fost demis vineri-seara, dupa ce conducerea Ministerului Transporturilor a aflat ca acesta si-a schimbat limuzina Audi A6 cu una mai noua, in valoare de peste 65.000 de euro. In parcul auto al CFR Marfa exista doua limuzine Audi A6, una cumparata in urma cu 4 ani, si una achizitionata anul trecut de fostul director al CFR Marfa, Calin Gratian. Masina cumparata in 2009 a fost tinuta in garaj, dupa ce conducerea Ministerului Transporturilor a anuntat ca CFR Marfa este intr-o situatie financiara dezastruoasa si ca vor urma mii de concedieri, scrie Puterea.

Nunta, pasaport pentru maturitate si reproducere. De ce ne casatorim? Ca sa nu fim singuri, din dragoste, pentru bani – acestea sunt posibile raspunsuri pentru oamenii care traiesc intr-o societate moderna. In lumea satului insa, casatoria nu era in primul rand o relatie intre doi indivizi, ci intre doua neamuri. „Pentru societatile traditionale, erai un membru deplin al societatii din momentul in care te casatoreai, nu din momentul in care te nasteai. Ceea ce noi numim „adolescenta” e o inventie moderna, nu e o chestiune biologica. In societatile traditionale esti copil pana la un moment dat cand, dupa un rit de trecere, devii adult. Nu e perioada asta difuza si conflictuala, adolescenta”, explica Vintila Mihailescu, director general al Muzeului Taranului Roman, scrie evz.ro.

Povestea singurului supravietuitor al accidentului din Libia. Singurul supravietuitor al accidentului aviatic din Libia se intorcea dintr-un safari petrecut in Africa de Sud. Probabil pentru Ruben a fost vacanta vietii sale alaturi de fratele sau mai mare Enzo, de 11 ani si de parintii sai Trudy si Patrick Van Assouw, care au dorit sa sarbatoreasca 12 ani de casatorie printr-un voiaj exotic , noteaza ziarul Las Provincias, citat de Agerpres. Din pacate, Ruben, de 9 ani nu va uita niciodata aceasta vacanta. Nimeni nu isi explica cum s-a intamplat. Ce defectiune a putut sa aiba un avion nou intr-o zi senina, care s-a facut bucati inainte sa atinga pista de aterizare. Baiatul nu stia ca nici parintii, nici fratele sau nu supravietuisera accidentului. De fapt, cu exceptia lui, niciunul din cei 104 de pasageri ai zborului 8U771 al liniilor aeriene Afriqiyah Airlines, care s-a prabusit la primele ore ale diminetii miercuri langa aeroportul din Tripoli, nu a scapat cu viata, scrie Romania libera.

Miliardarul Dinu Patriciu a intrat in afacerea pariurilor sportive. Omul de afaceri Dinu Patriciu, considerat cel mai bogat antreprenor roman, a inceput asediul si pe piata pariurilor sportive, o afacere in crestere, deschizand in ultimele saptamani cel putin 14 agentii in Bucuresti si in alte orase din tara. Miliardarul a inceput in paralel doua afaceri bazate pe spatii comerciale stradale - Mic.ro Retail si Bet Arena Cafe - si inchiriaza zeci de spatii pentru a dezvolta aceste businessuri. "Unde gaseste spatii mai mari, deschide un magazin alimentar Mic. Miliardarul a inceput in paralel doua afaceri bazate pe spatii comerciale stradale - Mic.ro Retail si Bet Arena Cafe - si inchiriaza zeci de spatii pentru a dezvolta aceste businessuri, scrie Ziarul Financiar.

Secretara la CJ Satu Mare: peste 8.000 de lei venit lunar. Cornelia Bota, secretara Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, a reusit sa-si mareasca salariul de incadrare de la 4.026 lei, la 7.645 de lei. La acest venit se adauga alti 403 lei, lunar, pentru conditii de munca vatamatoare, spor primit de angajatii din Palatul Administrativ Satu Mare datorita antenelor amplasate pe cladire. Bota este al doilea caz de functionar public din Satu Mare care a tras foloase de pe urma legii salarizarii unice, dupa secretara orasului Livada, care si-a marit leafa cu 1.700 de lei, scrie Adevarul.