Presedintele brazilian se afla la Teheran pentru discutii cu privire la programul nuclear iranian. Presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a sosit la Teheran cu scopul de a purta discutii cu omologul sau iranian Mahmoud Ahmadinejad cu privire la controversatul program nuclear al statului islamic, conform CNN. Liderii internationali spera ca vizita conducatorului brazilian sa duca la o deblocare a problemei nucleare iraniene. Atat presedintele francez Nicolas Sarkozy cat si cel rus, Dmitri Medvedev au declarat ca sustin eforturile lui Lula de Silva de a solutiona criza. "Aceasta ar putea fi ultima sansa a Iranului inainte ca intrunirea Consiliului de Securitate al ONU sa adopte sanctiuni", a afirmat Medvedev.

Fondul Monetar International critica reactia Uniunii Europene la criza din Grecia. Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a criticat Uniunea Europeana pentru reactia tardiva la criza din Grecia intr-un interviu publicat duminica in cotidianul Ethnos, relateaza AFP. "Sunt convins ca daca problema ar fi fost gestionata in februarie, costurile ar fi fost mai mici. Insa totul a durat prea mult", a declarat Strauss-Kahn pentru ziarul grec. "Europenii nu sunt obisnuiti sa gestioneze asemenea situatii. Este prima data dupa o lunga perioada de timp cand o asemenea situatie s-a petrecut intr-o tara europeana si la inceput au crezut ca pot rezolva problema singuri. Insa apoi si-au dat seama ca au nevoie de experienta si resursele Fondului si ne-au cerut sa intervenim. Noi am raspuns si situatia s-a rezolvat in doua saptamani", a adaugat directorul FMI.

11 morti in Somalia dupa ce rebelii au atacat cladirea parlamentului. Rebelii islamisti din Somalia au atacat duminica noua cladire a parlamentului din Mogadishu, provocand inclestari violente cu fortele de ordine si cu trupele de mentinere a pacii apartinand Uniuniii Africane, scrie AFP. Militantii Al-Shabab, care mentin legaturi cu al-Qaeda, au folosit mortiere pentru a ataca cladirea proaspat renovata a parlamentului, ce urma sa gazduiasca o intrunire pentru prima data in ultimii 20 de ani, iar trupele guvernamentale au ripostat cu artilerie grea. Conform serviciului local de ambulanta, 11 civili au fost ucisi de proiectilele trase si alti 52 au fost raniti.

Marina sud-coreeana a tras focuri de avertisment asupra unor nave ale Coreei de Nord. Marina sud-coreeana a tras cateva focuri de avertisment in noaptea de sambata spre duminica dupa ce doua ambarcatiuni de patrula ale Coreei de Nord au intrat in apele teritoriale ale Sudului. Cele doua ambarcatiuni nord-coreene au trecut independent granita maritima din Marea Galbena. Una dintre ele s-a retras dupa ce a primit o atentionare din partea marinei sud-coreene, iar cea de-a doua s-a intors dupa ce au fost trase doua focuri de avertisment, scrie CNN. Tensiunile dintre cele doua tari s-au intensificat dupa ce o nava de lupta sud-coreeana s-a scufundat pe 26 martie in urma unei explozii petrecute in apropierea granitei. 46 dintre cei 104 membri ai echipajului au murit.

Aeroportul londonez Heathrow se va inchide din nou din cauza cenusii vulcanice. Mai multe aeroporturi britanice, printre care si Heathrow, vor fi inchise timp de 6 ore incepand de la 0:00 GMT, din cauza unui nou nor de cenusa vulcanica provenit din Islanda care se abate spre sud. Conform autoritatii care gestioneaza traficul aerian britanic, NATS, intre orele 0:00 si 6:00 GMT, aeroporturile londoneze Heathrow si Gatwick nu vor putea fi utilizate, informeaza AFP.