Hillary Clinton: Rusia si China sunt de acord cu adoptarea sanctiunilor impotriva Iranului. Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a declarat marti ca Statele Unite, Rusia, China si alte puteri internationale au ajuns la un acord cu privire la adoptarea de sanctiuni impotriva Iranului. Vorbind in fata Comisiei de Relatii Externe a Senatului, Clinton a afirmat ca SUA au "lucrat indeaproape" cu partenerii sai internationali la o rezolutie ce urmeaza sa fie prezentata Consiliului de Securitate al ONU, scrie CNN. Clinton a remarcat oferta iraniana de a trimite uraniu saracit in Turcia, insa a avertizat ca acest lucru nu va schimba politica de sanctiuni adoptata de catre Statele Unite. "Apreciem eforturile sincere ale Turciei si Braziliei pentru gasirea unei solutii pentru problema nucleara iraniana, insa membrii permanenti ai Consiliului de Securitate, plus Germania, vor continua sa sustina impunerea unor sanctiuni dure, care sa poata schimba pozitia Teheranului".

Autoritatile de la Seul vor invinui oficial Coreea de Nord pentru scufundarea unui vas de lupta. Coreea de Sud va invinui oficial Nordul pentru explozia ce a dus la scufundarea uneia dintre navele sale militare in luna martie, scrie The Washington Post, preluat de Reuters. 46 de marinari au murit in urma incidentului. Citand surse neidentificate din Statele Unite si estul Asiei, ziarul relateaza ca oficialii de la Seul au ajuns la concluzia ca Phenianul este responsail de lansarea atacului cu torpile care a distrus nava care se afla in Marea Galbena.

Guvernul thailandez refuza negocierile pentru incetarea protestelor violente din tara. Guvernul de la Bangkok a refuzat marti sa poarte negocieri cu protestatarii pentru incheierea crizei incepute acum mai mult de 9 saptamani, ce ameninta tara cu dezbinarea si in urma careia 67 de persoane au murit. In timp ce oficialii le-au cerut din nou protestatarilor sa se imprastie, violentele au izbucnit din nou intr-un district al Bangkok-ului ocupat de aproximativ 5.000 de rebeli ai caror lideri afirma ca vor lupta pana la moarte pentru inlaturarea premierului Abhisit Vejjajiva, scrie Reuters. Desi protestatarii s-au declarat dispusi sa negocieze incetarea violentelor, guvernul continua sa conditioneze inceperea discutiilor de incetarea imediata a protestelor, ipoteza respinsa de liderii revoltei.

Un cuplu de homosexuali din Malawi a fost condamnat pentru indecenta si comportamente nefiresti. Doi homosexuali au fost gasiti vinovati de "indecenta" si "comportamente nefiresti: de catre un tribunal din Malawi, conform martorilor care au asistat marti la pronuntarea sentintei, scrie CNN. Pedeapsa celor doi va incepe pe 20 mai si ar putea ajunge pana la 14 ani de munca silnica. Steven Mojenza, in varsta de 26 de ani si partenerul sau, Tiwonge Chimbalanga, 20 de ani, au fost arestati in decembrie deoarece si-au oficializat relatia printr-o ceremonie traditionala de logodna. Arestarile au primit sprijinul populatiei conservatoare, insa au fost condamnate de activistii pentru drepturile homosexualilor si de gruparile ce urmaresc respectarea drepturilor omului, printre care Amnesty International si Human Rights Watch, care au cerut eliberarea cuplului.

Asasinul iranian eliberat de Franta a fost intampinat la Teheran de o delegatie oficiala. Ali Vakili Rad, asasinul fostului premier iranian Shapour Bakhtiar, a sosit la Teheran dupa ce a fost eliberat de catre autoritatile franceze. Vakili Rad a fost intampinat la sosirea din Franta, unde a petrecut 16 ani in inchisoare pentru crima sa, de o delegatie oficiala iraniana in frunte cu diplomatul Hassan Ghashghavi, responsabil cu problemele cetatenilor aflati in afara tarii, scrie AFP. Ali Vakili Rad a fost eliberat marti, la trei zile dupa ce autoritatile iraniene i-au permis cetatenei franceze Clotilde Reiss, retinuta de Teheran pentru spionaj, sa se intoarca acasa. Masura a fost criticata de catre politicienii opozitiei, care sustin ca Parisul a efectuat in realitate un schimb de prizonieri cu autoritatile iraniene.