Seful FMI: Noi am spus nu taierii salariale cu 25%. Am propus impozitarea bogatilor. Guvernul roman s-a opus. Vladescu: Au cerut si taieri de salarii si cresterea TVA. Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, sustine ca Fondul nu a fost de acord cu propunerea guvernului roman, de a reduce cu 25% salariile bugetarilor, si ca a propus oficialilor de la Bucuresti sa creasca taxele in special pentru cei "mai bogati", scrie Gandul

Legea prin care se taie salariile si pensiile. Pe lista cu minus 25% sunt bursele pentru elevi si studenti si indemnizatiile pentru mame. Taierile de pensii si salarii anuntate de Cabinetul Boc vor fi insotite si de reduceri drastice si in cazul altor indemnizatii sau ajutoare acordate pana in prezent de stat. La ora 13.00, premierul Emil Boc are o intalnire cu patronatele pentru a vorbi pe aceste masuri. Negocierile cu patronatele survin dupa intalnirea de joi cu sindicatele, cand nu s-a ajuns la niciun acord intre Guvern si marile confederatii, scrie Gandul.

Omul de tip nou: emigrant in halat alb. Farmacista Monica Radulescu pleaca in Anglia peste doua luni. Va fi una din „Cei 4.700”. In 2010, numarul cadrelor medicale care parasesc Romania s-a triplat fața de anii precedenti. Doua femei isi impartasesc de la distanta setea de reusita. Sunt reprezentantele a doua generatii: una a facut parte din primul mare exod de personal medical romanesc, iar a doua, din noul val ce se umfla de la o zi la alta ca un tsunami, scrie Evenimentul Zilei.

Ca in „Toate panzele sus!”: corabia salvata de la fier vechi. Din broasca raioasa, Ileana Cosanzeana: doi vechi marinari au transformat un pescador ruginit de 56 de ani, care trebuia sa sfarseasca intr-o topitorie turceasca, intr-un velier de toata frumusetea. Dintr-o epava ruginita, data la fiare vechi, „Marea” a ajuns vedeta Portului Tomis. Zeci de ani a brazdat, anonima, Marea Neagra in lung si-n lat. A adus la cherhana mii de tone de stavrid, scrumbie, chefal sau lufar. Apoi, in anii ’90, a avansat la statutul de nava de scafandri. A mai avut cinci „surori”. Una dintre ele a fost celebra goeleta „Speranta”, scrie Evenimentul Zilei.

Seful FMI isi face campanie pe barba Romaniei. Cine minte, Jeffrey Franks sau Dominique Strauss-Kahn? Romania este a doua tara, dupa Grecia, de care presedintele FMI, Dominique Strauss-Kahn, se foloseste pentru interesele sale electorale din Franta. Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI, declara ca masura luata de guvernul Boc este cea corecta. Seful sau, Kahn, il contrazice, pozand in protectorul bugetarilor. Cine minte?, scrie Adevarul.

Doi tineri romani au nascocit avertizorul de accidente. Aparatul scaneaza drumul si in caz de pericol franeaza! Elevii Cristian Rosu si Paul Sucala i-au uimit pe americani cu dispozitivul care ii scapa pe soferi de evenimente rutiere grave. Cei doi tineri de clasa a XII-a au castigat premiul I la Concursul International de Stiinte si Inginerie INTEL, organizat zilele trecute in California, SUA. Tema competitiei INTEL a fost ca participantii sa propuna o rezolvare pentru o problema cu care se confrunta oamenii zi de zi. „In fiecare concurs te adaptezi dupa cerinte, scrie Adevarul

Dusmanii invizibili: speculatorii care au dat foc Casei Europa. Atacurile la moneda europeana, declansate de fonduri mutuale conduse din umbra de anonimi ilustri, au adus UE pe marginea prapastiei. Sunt ca impuscaturile unui lunetist de la distanta. Manifestațiile din Grecia continua, deși guvernul și-a platit, deocamdata, datoriile. Situația in toata Europa ramane pe muchie. „Moneda euro este un element esential al Europei. N-o putem lasa prada speculatorilor. Nu vom lasa pe nimeni sa distruga ceea ce generatii intregi au creat”. Este declaratia lui Nicolas Sarkozy, omul care a avut cea mai categorica pozitie impotriva dusmanului invizibil reprezentat de speculatorii bursieri, scrie Evenimentul Zilei.

Cea mai noua captura a Fiscului: 16.000 de haine, parfumuri si pantofi contrafacuti luate de la chinezii din complexul comercial Europa. Inspectorii vamali au confiscat vineri din complexul comercial Europa din Capitala 16.000 de articole despre care se presupune ca ar putea fi contrafacute. Cea mai mare parte a capturii din centrul comercial in care chinezii vand produse ieftine o reprezinta articolele vestimentare, respectiv cele 13.347 de bluze, tricouri, costume trening, pantaloni, ciorapi, sorturi si sepci pe care erau inscriptionate marci celebre cum ar fi Nike, Puma, Armani, Adidas, Lacoste sau Dolce&Gabanna, scrie Gandul.

De ce nu sunt personalizate statiile de metrou. La fel ca in cazul marilor stadioane de fotbal, metroul bucurestean ar putea adapta aceasta idee pentru a primi sponsorizari si pentru a schimba aspectul invechit al statiilor. La Moscova, statiile de metrou sunt adevarate muzee. La Bruxelles, admirand decorul s-ar putea sa uiti ca ai venit sa astepti metroul. T-Centralen Station din Stockholm, construita in roca, nu a mai fost finisata; designerul a venit cu ideea colorarii peretilor, au fost pictate flori si a iesit o adevarata opera de arta, scrie Evenimentul Zilei

Un nou Stonehenge în Dobrogea, pe malul Dunarii. Cu siguranţă că populaţiile neolitice aveau un sistem religios mult mai complicat decât îl înţelegem noi azi, prin prisma descoperirilor şi a ipotezelor, uneori incomplete, alteori riscante, emise în legătură cu ele. Locuri misterioase, pline de semnificaţii sacre, devin tot mai enigmatice. Astfel, la numai un kilometru şi jumătate distanţă de cel mai important loc sacru din Europa, Stonehenge, în luna octombrie a anului trecut a fost descoperit un alt monument megalitic circular. Această descoperire vine după ce în luna iunie a anului trecut, la Damerham, situat la nici 24 de kilometri de faimosul monument circular, era descoperit un uriaş complex ceremonial preistoric, format din cel puţin 12 cercuri, cu o mie de ani mai vechi decât cel de la Stonehenge, scrie inventatori.ro