Rusia doreste adoptarea unui program nou pentru achizitiile de armament. Documentul prevede modernizarea anuala a unui segment de pana la 11% din echipamentul militar rus, astfel ca pana in 2020 aproximativ 70% din echipamentul militar ar fi de generatie noua. Conform acestui program, fortele armate ruse ar urma sa se imbogateasca pana in 2020 cu 1.500 de avioane de lupta si aproape 200 de sisteme de aparare aeriene. Vicepremierul Serghei Ivanov ceruse anterior presedintelui Medvedev sa aprobe cresterea finantarii in industria de aparare cu 3,4 miliarde de dolari anual pana in 2020 pentru asigurarea implementarii acestui program, scrie Ria Novosti.

Hotii de buzunare romani si bulgari terorizeaza navetistii londonezi. Bandele se afla in spatele unui nou val de furturi din metrourile Londrei, potrivit politiei londoneze. Rata agresiunilor din metrouri a scazut cu 4 procente in 2009, in timp ce numarul hotilor a crescut cu 11 procente. Politia londoneza a lansat o actiune speciala cu numele de cod "Silence" pentru a rezolva aceasta problema. Un caz a fost raportat in aceasta luna cand membrii unei familii din Bulgaria care au furat 100.000 de lire sterline de la pasagerii din transportul public londonez au fost trimisi inapoi in tara natala pe cheltuiala contribuabililor din Marea Britanie, informeaza Novinite.com.

Procurorul sef al tribunalului ONU face presiuni asupra Croatiei pentru predarea unor documente militare. Serge Brammertz s-a intalnit marti cu presedintele croat Ivo Josipovic incercand sa obtina documente militare legate de razboiul de independenta din anii 1991-1995. Documentele sunt legate de operatiunile conduse impotriva rebelilor sarbi. Posibila aderare a Croatiei la Uniunea Europeana in 2012 depinde in mare masura si de predarea acestor documente catre Tribunalul ONU. Croatia a declarat ca a predat toata documentatia solicitata mai putin o parte care a fost distrusa si alta care s-a pierdut, anunta AFP.

Iranul a eliberat un regizor cu renume international. Jafar Panahi, premiat la festivalurile de film de la Chiago, Cannes si Berlin a fost eliberat pe cautiune dupa mai mult de doua luni petrecute in arest. Desi acuzatiile aduse lui Panahi nu au fost dezvaluite se stie ca acesta a fost de partea opzitiei dupa ce actualul presedinte Mahmoud Ahmadinejad a castigat alegerile din iunie 2009. Iranul a tinut in arest peste 80 activisti politici acuzati de instigare impotriva noii conduceri a tarii. Acestia au primit condamnari la moarte sau la inchisoare intre 6 luni si 15 ani. Ministrul francez al Afacerilor Externe Bernard Kouchner a salutat eliberarea prizonierului. La festivalul de anul acesta de la Cannes, Panahi a fost numit simbolic membru al juriului si un scaun gol a fost lasat in numele lui drept mijloc de protest, informeaza New York Times.

Cadavrul gasit in portul din Toronto a fost identificat. Potrivit politiei, cadavrul turnat in beton descoperit intr-un container de metal din apele Lacului Ontario apartine unui cetatean chinezo-canadian cu legaturi in cadrul crimei organizate. Quang Lu in varsta de 47 ani a disparut in octombrie 2007 la scurt timp dupa ce sosise din China. Cadavrul a fost bine conservat si a fost identificat pe baza amprentelor, scrie AFP.

Festivalul gotic din Leipzig a adunat 25.000 de oameni. Cu fetele acoperite de mult machiaj, purtand bijuterii stralucitoare si pierce-uri extravagante, fanii stilului gotic din toata Europa au transformat orasul intr-un fantastic taram negru pentru trei zile. In timpul festivalului Wave Gotik Treffen, participantii s-au bucurat de concerte rock, spectacole de teatru, premiere de film si discutii pe diverse teme filozofice, anunta Oddity Central.