Afaceristul PDL de sub fusta mamei. Afacerile de milioane de euro derulate cu statul de senatorul PDL Marius Necula sunt atribuite oficial parintilor acestuia. Am vrut sa-i cunoastem pe cei doi afaceristi de succes din Galati si am aflat ca tatal lui Necula a decedat in 2007, iar mama acestuia are 72 de ani. Am reusit sa discutam cu cea din urma doar prin telefon, deoarece femeia era internata in spital. La 72 de ani, Georgeta Necula, mama senatorului PDL Marius Necula, a devenit unul dintre cei mai activi oameni de afaceri din Galati. Astfel, in timp ce aproape toate santierele de constructii din acest oras si-au inchis portile, o firma de-a batranei a reusit sa contracteze lucrari de constructii in valoare de aproximativ 5,2 milioane euro de la stat, scrie Romania Libera.

Spitalul din Constanta, indemnat sa apeleze la mila publica. Consiliul Judetean Constanta vrea sa instaleze cutii ale milei in incinta Spitalului Judetean, dar si in malluri si supermarketuri. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta este in pragul falimentului. Ca sa poata fi tratati in acest spital, pacientii sunt nevoiti sa vina cu medicamentele de acasa, iar operatiile sunt amanate si doi ani. Ca urmare a datoriilor mari pe care le are catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare, unitatea risca sa nu se mai poata aproviziona, scrie Romania Libera.

Cum se jefuieste un spital. Seful Serviciului administrativ capuseaza sute de mii de euro de la spital prin propria firma: Mavexped. Viorel Cristea vine la munca intr-un Mercedes de 50.000 de euro. Sistemul medical romanesc a devenit un serial de povesti de groaza, asemanator „Povestirilor din cripta”. La Slatina, un copil de 9 ani moare cu zile in urma unei fracturi deschise tratate superficial de catre medici. Parintii plangeau in fata camerelor de filmat, acuzand doctorii ca le-au ignorat copilul pentru ca sunt saraci si n-au avut bani de spagi. La spitalul din Slatina, pacientii sunt trimisi la farmaciile din oras sa-si cumpere medicamente. Justificarea: spitalul nu mai are bani. In schimb, in celalalt colt al tarii, la Vaslui, sute de mii de euro din bugetul Spitalului Judetean ajung in buzunarul sefului Serviciului administrativ, sub protectia directa a managerului Nicu Oprisan. Integral pe EvZ.ro.

Furat sub ochiul camerei de supraveghere. Un tanar reclama ca i-a disparut rucsacul cand se afla intr-un fast-food din Capitala si ca i se refuza furnizarea casetelor cu inregistrarile din restaurant. Alex Stefan, un student in varsta de 25 de ani din Bucuresti, este nemultumit de faptul ca, dupa ce i s-a furat rucsacul in timp ce lua masa la restaurantul fast-food Springtime din zona Universitate, agentul de paza nu l-a ajutat in niciun fel sa solutioneze problema, sustinand ca nu e treaba lui. Reprezentantii restaurantului sustin ca ei nu sunt responsabili pentru siguranta bagajelor clientilor si spun ca au dreptul sa refuze furnizarea casetelor cu inregistrari catre clienti, care oricum nu acopera zona unde stau acestia pentru ca „le-ar viola intimitatea”. Integral pe EvZ.ro.

Berceanu: In campanie s-a mintit „prin omisiune” pentru a ascunde faptul ca mergeam spre prapastie. In campania electorala din 2009 politicienii au ascuns anumite informatii despre situatia economica dezastruoasa a Romaniei, de frica rezultatelor la urne, respectiv pentru ca niciunul dintre partidele politice nu este "sinucigas", pentru a declara in campanie ca tara merge spre prapastie. Marturisirea a fost facuta nu de un membru al opozitiei, ci de ministrul Transporturilor si Investitiilor, Radu Berceanu. Ascunderea situatiei reale nu reprezinta insa o minciuna propriu-zisa, dupa cum explica Berceanu, ci o "minciuna prin omisiune". "Practic, minciuna la care va referiti a fost o minciuna prin omisiune. Adica n-a existat un partid atat de «sinucigas» - cum nici in alte tari nu cred ca sunt asemenea partide «sinucigase» - care in campania electorala sau oricand, daca pot sa n-o faca, doar asa, pentru dorinta de a arata ca sunt «sinucigase», sa iasa si sa spuna ca este extraordinar de rau si ca ne ducem spre prapastie", a declarat ministrul in cadrul unei emisiuni TV. Integral in Gandul.

243.000 de angajati din companiile de stat scapa momentan cu leafa intreaga. Ce cadou le pregateste Guvernul. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, avertizeaza insa ca in cateva zile Executivul va gasi solutia legala pentru a taia si din salariile angajatilor de la companii precum Tarom sau Romatsa. Guvernul nu a gasit inca metoda legala prin care sa-i poata obliga pe cei peste 243.000 de angajati din companiile de stat sau din regiile autonome sa ridice de la casierii lefuri mai mici. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat luni ca acestia vor scapa de reducerea de 25%. Integral in Gandul.

Ștergerea datoriilor firmelor de stat, la mana UE. Desi Parlamentul a aprobat Ordonanta de Urgenta 128/2006 privind stergerea datoriilor bugetare la 34 de societati de stat, noua lege nu va intra in vigoare fara avizul Comisiei Europene (CE), ne-a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Acesta a precizat ca, desi ordonanta a fost votata de Parlament in forma propusa initial de Guvernul Tariceanu, valoarea datoriilor nefiind modificata, exista inca neclaritati din punct de vedere juridic in ceea ce priveste aplicarea legii. “Pentru ca pe acest subiect, Comisia Europeana ar putea declansa o investigatie impotriva Romaniei, am notificat la Bruxelles inca de acum cateva luni intentia adoptarii legii, insa nu am primit deocamdata un raspuns”, a spus Chiritoiu. Integral in Puterea.

Tot mai multi romani vor ramane fara case. In primele trei luni ale anului, a crescut cu peste 40% numarul executarilor silite in cazul celor care au ramas restantieri la credite ipotecare si imobiliare. Pentru anul curent, previziunile sunt sumbre in ceea ce priveste numarul celor care vor ajunge sa isi piarda casele pentru neplata ratelor catre banci. La nivel statistic, in intervalul ianuarie-martie din acest an, bancile si statul au executat silit peste 6.500 de proprietati, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). Integral in Adevarul.