Cuba doreste sa imparta Havana in doua provincii. Propunerea se afla deja in dezbaterea Parlamemtului cubanez si face parte din programul de cresterea a productivitatii tarii initiat de presedintele Raul Castro, anunta Reuters. Cele doua provincii ar putea fi numite Mayabeque si Artemisa. Prin aceasta masura se doreste crestera accesibilitatii serviciilor, scaderea distantelor pentru angajatii din provincie si cresterea influentei politice la nivel local. Daca propunerea presedintelui va fi aprobata Cuba va avea 15 provincii.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Rochia de logodna a Printesei Diana valoreaza peste 275.000 dolari. Rochia neagra de tafta purtata de Printesa Diana la prima ei aparitie publica in calitate de logodnica a Printului Charles (1981) a fost vanduta marti unui muzeu al modei din Chile pentru suma de 276.000 dolari (232.000 euro). Rochia estimata intre 45.000 si 80.000 dolari a fost creata de tanarul cuplu de designeri Elizabeth si David Emanuel care ulterior au realizat si rochia de mireasa a printesei. Diana si Charles s-au casatorit in iulie 1981 si au divortat in 1996 cu un an inainte de moartea Dianei, scrie AFP.

Cea mai inalta cladire rezidentiala va fi construita in India. Ansamblul din care va face parte cea mai inalta cladire rezidentiala se va numi World One. Amplasat in zona sudica a Mumbaiului la Worli, ansamblul se va intinde pe o suprafata de aproape 70.000 metri patrati. Turnul va avea 117 etaje si va fi inalt de 450 metri. Constructia va incepe in cateva luni si se estimeaza ca va fi gata in 2014. Un apartament in cea mai inalta cladire rezidentiala din lume va costa in jur de 1,5 milioane de dolari, informeaza Yahoo News.

Lider catolic din Turcia, ucis intr-un ritual de sacrificiu musulman? Seful Bisericii Romano-Catolice din Turcia, Luigi Padovese, ucis prin decapitare saptamana trecuta de catre soferul sau a fost victima unui "ritual de sacrificiu musulman". Presa turca afirma ca asasinul Murat Altun ar fi fost eliberat dintr-un spital de psihiatrie cu cateva zile inainte de crima. Acesta a declarat politistilor ca a avut o "revelatie divina". Purtatorul de cuvant al Vaticanului Federico Lombardi nu a dorit sa comenteze ipoteza asasinatului ritualic, iar Papa Benedict al XVI a declarat ca aceasta crima nu poate fi una bazata pe motive politice sau religioase. Autoritatile au exclus varianta unui asasinat politic, scrie AFP.

Republica Moldova respinge acuzatiile de contrabanda ale Bulgariei. Ministrul bulgar de Finante Simeon Djankov a declarat ca autoritatile vamale impreuna cu Departamentul Antifrauda al UE au capturat o cantitate record de tigari de contrabanda intr-o operatiune de o amploare fara precedent. Tigarile proveneau din Republica Moldova si aveau ca destinatie finala Egiptul. Autoritatile din Republica Moldova sustin insa ca transpotul era legal, tigarile fiind produse in Republica Moldova de compania locala Tutun CTC. Acestea resping acuzatia de contrabanda pe baza verificarilor efectuate la vama cat si in Romania, anunta Novinite.

Turkmenistanul doreste un parteneriat cu Europa in proiectul conductei Nabucco. Ministrul Afacerilor Externe din Turkmenistan a declarat ca acorda o importanta sporita cooperarii in domeniul energiei cu Europa si doreste inceperea unor discutii pentru un parteneriat pe termen lung. In opinia ministrului piata energiei din Europa este una dintre cele mai mari iar partenerii europeni acorda conditii de cooperare avantajoase si preturi rezonabile. Constructia conductei de gaze naturale care va lega nord-estul Turkmenistanului de Marea Caspica a inceput in luna mai. Conducta Nabucco va face legatura din acel punct cu Europa traversand Turcia. Cei 3300 km ai conductei Nabucco, care ar trebui sa fie operationala in 2015, vor asigura gazul natural pentru Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Romania si Austria ocolind Rusia, informeaza Ria Novosti.