Programul de austeritate al Guvernului va da roade numai in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor, fara sa stimuleze economia, afirma, la RFI, ministrul Culturii si presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

"Va da roade doar in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor bugetare, doar in acest sens. Nu va stimula economia si aceasta este marea problema a acestor masuri. De aceea noi spunem de cateva saptamani si discutam cu colegii de la PDL si ei au fost de acord ca trebuie destul de rapid, pana la sfarsitul lunii, inceputul lunii viitoare sa adoptam niste masuri prin care sa reusim sa stimulam economia. Astfel, aceste masuri poate reusesc sa mentina un echilibru bugetar pana la sfarsitul anului, pentru acest an bugetar, dar nu va reveni economia datorita acestor masuri", declara ministrul Culturii.

Liderul UDMR crede ca formatiunea pe care o reprezinta va suferi in planul imaginii, din cauza masurilor de austeritate. "O pierdere de imagine vom suferi si noi. Primim mesaje, stam de vorba cu oameni si reactia lor nu este una favorabila, dar daca ai curajul sa explici de ce trebuie sa faci lucruri neplacute, de ce trebuie sa iei niste masuri dure, de ce nu putem sa mergem mai departe cu aceste cheltuieli bugetare uriase, nesustenabile... Si atunci nu toti, dar foarte multi inteleg si nu sunt multumiti, dar inteleg aceste explicatii rationale", apreciaza Kelemen Hunor.

UDMR va pierde din credibilitate, spune ministrul: "Vom pierde in 2010, poate si in 2011, la inceputul anului, din credibilitate si imaginea noastra nu va fi ca in 2009, cand eram in Opozitie, dar eu sper ca un om responsabil, un om curajos, un om politic care nu vrea sa fie popular tot timpul si nu spune doar ce vrea sa auda omul de rand, cand ajunge sa fie masurat daca a fost corect sau nu, va fi masurat asa cum actiunile erau sau nu erau corecte si eu sper ca dupa primele luni din 2011, incet-incet reusim sa restabilim un echilibru si putem sa mai castigam si imagine, daca munca noastra si responsabilitatea noastra si eficienta masurilor luate vor fi vizibile si omul de rand va simti ca ceea ce am facut am facut pentru societate".