211 persoane au fost ucise si alte 119 au fost date disparute, in urma inundatiilor din China, cauzate de ploile masive din ultimele 11 zile. Doua diguri de pe raul Fu, din provincia Jiangxi au fost distruse miercuri, fortand alti 100.000 de oameni sa se alature celor 2,3 milioane de persoane deja evacuate, au anuntat oficiali ai statului. Guvernul chinez a trimis mii de soldati si echipe de salvare in zonele calamitate. Refacerea zidurilor este insa ingreunata de furtunile puternice din ultimele zile. Presa chineza estimeaza ca mai mult de 29 de milioane de persoane au fost afectate de inundatii, informeaza CNN.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Italienii participa la o greva generala organizata de cel mai mare sindicat al tarii pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate adoptate de guvern. Sindicatul CGIL a organizat greva dupa ce coalitia de centru-dreapta a lui Silvio Berlusconi a aprobat masuri, care includ reduceri de fonduri pentru administratiile locale si inghetarea salariilor din sectorul public. Mitingurile au avut loc in marile orase italiene, desi doua sindicate majore, CISL si UIL, nu au participat la proteste. Italia incearca, in prezent, sa reduca datoriile si sa mentina deficitul bugetar scazut pe fondul cresterii economice lente, informeaza BBC.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a hotarat ca statele nu sunt obligate sa permita casatoria intre persoane de acelasi sex, respingand astfel cererea unui cuplu de homosexuali din Austria de a i se oferi posibilitatea de a se casatori. Curtea a declarat ca drepturile celor doi barbati nu au fost incalcate prin incapacitatea lor de a se casatori. In Austria, cuplurile de acelasi sex pot intra in parteneriate legal recunoscute, similare cu cele ale casatoriei, dar diferite, in anumite aspecte. Judecatori au declarat ca exista "un consens european fata de recunoasterea legala a cuplurilor de acelasi sex", dar va lasa statele sa decida individual ce forma ar trebui sa ia aceasta, informeaza FoxNews.

David Cameron: Trupele britanice vor fi retrase din Afganistan pana in 2015. Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron vrea sa retraga trupele britanice din Afganistan in cinci ani de zile. Cameron, care in prezent se afla in Canada pentru summiturile G8 si G20, a declarat ca isi doreste ca trupele militare sa se intoarca acasa pana la urmatoarele alegeri. "Nu mai putem sta in Afganistan inca cinci ani, suntem acolo de noua ani", a declarat Cameron. "Un lucru trebuie sa fie clar- Marea Britanie va avea o relatie pe termen lung cu Afganistanul si va participa activ la antrenarea trupelor si a societatii civile afgane, chiar si dupa retragerea militarilor englezi din zona", a continuat prim-ministrul englez, informeaza BBC.

150.000 de oameni fara adapost in urma inundatiilor din Brazilia. Numarul persoanelor ramase fara adapost in urma inundatiilor din Brazilia a ajuns la 150.000, in timp ce numarul persoanelor disparute a scazut la 140. Presedintele Luiz Inacio Lula da Silva a declarat, vineri, ca nu va participa la reuniunea G20 din Canada si ca va ramane in tara pentru a raspunde urgentelor, a anuntat agentia de stiri Brasil, informeaza CNN. Peste 19.000 de case si 79 de poduri au fost distruse in regiunea Alagoas, au anuntat autoritatile locale. In total, Ministerul de Aparare Civila a anuntat ca 59 de municipalitati au fost afectate in regiunea Pernambuco si alte 28 in Alagoas. Numarul persoanelor disparute in Alagoas, care se ridicase la aproximativ 600, joi, a scazut la aproximativ 135, in urma celor mai recente operatiuni de salvare din zona.

Pakistanul monitorizeaza Google si Yahoo pentru a bloca continuturile anti-islamice. Pakistanul va monitoriza sapte site-uri mari, inclusiv Google si Yahoo, pentru a bloca orice continut anti-islamic, a declarat un oficial, vineri. In prezent, 17 site-uri sunt blocate pentru publicarea unor materiale ofensatoare. Printre site-urile care urmeaza sa fie monitorizate se numara Yahoo, Google, MSN, Hotmail, YouTube, Amazon si Bing, a declarat purtatorul de cuvant al Autoritatii de telecomunicatie din Pakistan, Khurram Mehran, informeaza Yahoo News. "Orice link care are continut ofensator va fi blocat imediat, fara ca acest lucru sa afecteze site-ul principal", a spus Mehran. Mehran a adaugat ca, in urma instructiunilor primite de la Ministerul Tehnologiei Informatiei, autoritatile au inceput procesul de restrictionare si monitorizare a diverse site-uri. Decizia urmeaza interdictiei temporare impusa de Pakistan retelei de socializare Facebook. Cu toate acestea, oficialii au anuntat ca Facebook nu se afla pe lista site-urilor care vor fi supravegheate.