Subiectele Zilei: Videanu: Analizam reducerea cotei unice la 10%. Boc: Sa lasam scenarita; Cordunenii. Radiografia unui clan mafiot; Cum forteaza statul mana patronilor sa intre in faliment; Cat costa un an de studentie
Cordunenii. Radiografia unui clan mafiot. Procurorul DIICOT Vasile Chifan a realizat un rechizitoriu de 900 de pagini privind modalitatile de constituire si actiune ale clanului. Dupa o ancheta care a durat doi ani, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi i-au trimis in judecata, la inceputul saptamanii, pe cei 27 de membri ai clanului mafiot Corduneanu. Dosarul in care sunt descrise mecanismele infractionale, prin care fratii Corduneanu au facut avere, are peste 70 de volume, care totalizeaza 30.000 de pagini. Rechizitoriul Cordunenilor are 900 de file, fiind un record la nivel national, scrie EVZ.
Unde vor sa-si continue studiile zecarii de la Bac. Bacalaureatul din aceasta vara a fost unul al recordurilor pozitive si negative, al notelor extreme. Daca 2010 ramane anul cei mai multi nepromovati intr-un deceniu, aceeasi editie a examenului de maturitate consemneaza si cel mai mare numar de note de 10 in aceeasi perioada: 131. Nici unul dintre acesti performeri nu e din Bucuresti. Cei mai multi zecari sunt, in schimb, din judetul Dolj: 22, informeaza Adevarul.
Cum forteaza statul mana patronilor sa intre in faliment. Statul incearca sa rezolve problema firmelor-fantoma, insa astfel ii incurajeaza pe patroni sa declare falimentul mai usor. Firmele sau persoanele fizice care preiau de la debitori insolvabili active la preturi "discutabile" vor raspunde in solidar, potrivit ordonantei de urgenta privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale (nr. 54/ 2010). Aceasta aduce modificari si completari Codului de Procedura Fiscala, precizand categoriile de persoane fizice sau juridice care raspund in solidar cu debitorul declarat insolvabil. Astfel, sunt vizate firmele aflate in legatura cu debitorul si care au preluat in proportie semnificativa activele, personalul si partenerii comerciali, continuand activitatea acestuia sub alta identitate. De asemenea, pentru debitorii declarati insolvabili vor raspunde in solidar si administratorii, asociatii, actionarii si orice alte persoane care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin instrainarea sau ascunderea, cu rea-credinta, sub orice forma, a activelor debitorului, scrie Romania Libera.
Presedintele a confirmat informatia data de Puterea. Basescu: Mass-media a atentat la siguranta nationala. Presedintele Traian Basescu a confirmat ieri informatiile publicate in exclusivitate de Puterea, conform carora anumite relatari despre inundatii pot fi considerate drept atentat la siguranta nationala. Seful statului a sustinut, intr-un interviu acordat postului public de radio, ca Trusturile Intact si Realitatea au decredibilizat autoritatile, ceea ce constituie o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale. Ceea ce ieri parea o posibilitate, a devenit astazi o certitudine. Presedintele Basescu a identificat la postul public de radio mai multe campanii de presa mincinoase, care au atentat la siguranta nationala. Printre acestea se numara relatarile unor posturi de televiziune despre inundatii si informatiile despre familia presedintelui, care a fost acuzata ca a fost implicata in trafic de armament pentru grupari teroriste, informeaza Puterea.
Seful securitatii TiriacAir a furnizat informatii traficantilor de droguri. In decembrie 2009, ministrul Vasile Blaga facea o declaratie socanta la TV: "S-au copiat transcripturi dupa inregistrari cu mandat de siguranta nationala sau de crima organizata, fara a avea dreptul la acest lucru". Blaga a aratat cu degetul spre predecesorul sau Dan Nica, iar telespectatorii care au habar pe ce lume traiesc au inteles ca Blaga se refera la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), unitatea de informatii a Ministerului de Interne. Asteptate de multa vreme, declaratiile lui Blaga veneau dupa ce DGIPI a facut subiectul unor scurgeri grave de informatii, ai caror beneficiari au fost de regula membri ai lumii interlope, informeaza Academia Catavencu.
Cum ii raspunde premierul sefului statului: N-am avut o alta alternativa imediata si legala. Boc anunta restructurarea Guvernului. Seful Executivului a parat, miercuri, declaratiile presedintelui Traian Basescu privind "greseala majorarii TVA" . Incercand sa minimizeze impactul afirmatiilor prezidentiale, Emil Boc s-a scuzat facand apel la decizia nefasta a CCR. "Dupa decizia Curtii Constitutionale, nu am avut la dispozitie o alta alternativa imediata si legala, alta decat aceea de majorare a TVA", a raspuns Boc la solicitarea presei de a comenta declaratiile presedintelui privind majorarea TVA. Intrebat daca ia in calcul o impozitare suplimentara a pensiilor, Boc a raspuns, sec, ca, "astazi pensiile peste 10 milioane (de lei vechi- n.r.) sunt impozitate cu 16%". La insistentele presei care a reluat declaratiile sefului statului, care se declara adeptul impozitarii tuturor veniturlor, Emil Boc a evitat, din nou, un raspuns concret, scrie Gandul.
Cat costa un an de studentie. Anual, un student va plati cel putin 3.700 de lei pe cazare, mancare, transport, carti si inerentele iesiri la terasa. Cei mai avantajati sunt cei care locuiesc cu parintii si cei ce au prins loc in camin. Pretul studentiei poate fi unul decent daca pretentiile sunt mici si facultatea aleasa necostisitoare, insa extrem de piperat pentru cei care doresc conditii, servicii si distractii de lux. Un calcul amanuntit arata ca, adunand banii necesari transportului, studiului, intretinerii personale si distractiei, se ajunge la o suma anuala de 3.700 de lei. Iar aici nu se tine cont de cazare sau taxe de studiu. Pentru tinerii care se cazeaza in camin si platesc taxe, costurile se dubleaza, iar cei ce stau cu chirie vor ajunge la cheltuieli de 15.000 de lei, anunta EVZ.
Un membru CSM le cere colegilor sa-l avanseze. Magistratul Ana Cristina Labus, judecator la Tribunalul Iasi si membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), si-a depus candidatura pentru a promova la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, decizia finala urmand a fi luata chiar de colegii sai. Labus nu a primit insa avizul colegiului de conducere al Curtii Supreme, care, desi consultativ, este important. Asupra candidaturii judecatoarei de la Iasi si a altor 12 depuse de magistrati de la alte instante, membrii CSM se vor pronunta in sedinta de azi. Cererea de promovare a Anei Cristina Labus vine in contextul in care in urma cu cateva luni asociatiile profesionale au criticat in termeni vehementi promovarea secretarului CSM, Corina Corbu, tot la Curtea Suprema, informeaza Romania Libera.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
ma mir cum ai si avut curajul sa spui ca votat cu ei, ca stiu cat sunteti de lasi voi cand gresiti ....
Suna ca dracu. Eu sunt inginer si-mi dau seama de greseala si ala care-a scris articolul e jurnalist si i s-a parut normal sa dea porcaria aia de titlu la tiparit.
Deasemenea o greseala marca Romania Libera, luata din articolul asta: http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/nostalgiile-otomane-ale-ankarei-192898.html este <<Noua politică externă a Turciei, obiectivele ei, relaţiile cu vecinii musulmani (Siria, Iran, Sudan)...>>
Acu nu stiu cati dintre voi cunoasteti cam cum arata lumea asta dar Sudanul nu este vecin cu Turcia pe nici o harta. Ba chiar sunt pe continente diferite.
Acu serios, ce naiba se mai preda la jurnalism? Invatati ceva acolo?