Adrian Nastase are infiltratii la casa din Zambaccian: Cum va ploua in Catedrala Neamului…

Iosif Demian, acum 40 de aniFoto: arhiva personala

Adrian Nastase afirma, pe blogul lui, ca a fost nevoit sa sparga terasa locuintei sale din Zambaccian, din cauza infiltratiilor de apa, si acuza firma Vanel-Exim, care ar fi proiectat casa, dar si castigatoarea licitatiei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, ca nu i-a pus la dispozitie planurile, astfel incat nu stie nici acum unde sunt amplasate "tevile in pereti si eventual microfoanele". Firma respinge insa acuzatiile si spune ca nu are nicio vina in acest caz.

Funeriu despre liceele fara elevi promovati la bacalaureat: Rezultatul unui sistem inadecvat

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut o analiza detaliata privind rezultatele la examenul de bacalaureat cu accent pe liceele fara niciun promovat, apreciind ca acesta este rezultatul unui sistem inadecvat pe care autoritatile s-au facut pana acum ca nu il vad si pe care opozitia il sustine. "Nu avem nevoie de masuri punitive. Deja facem o analiza in sistem pentru a descoperi tarele pe care mai toti le stim, dar acum le vedem cuantificabil. Trebuie sa avem o evaluare foarte exacta. Acum cand bacalaureatul a fost organizat corect punem intrebari pe care nu ni le-am pus", a declarat, marti, agentiei Mediafax, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu.

"Memoria de piatra", de Iosif Demian, un making of nostalgic si tardiv al clasicului "Nunta de piatra"

Anul trecut, Iosif Demian a filmat la Rosia Montana un documentar despre cum s-a realizat "Nunta de piatra". Director de imagine la filmul de debut al lui Mircea Veroiu si Dan Pita, Iosif Demian a revenit pe urmele echipei de acum 40 de ani cautand nu doar amintirile, ci si actul rememorarii. "Memoria de piatra", produs de Fundatia Arte Vizuale, a fost distins cu Trofeul Marii Negre pentru cel mai bun documentar la recent incheiatul Festival International al Producatorilor de Film Independenti ( Mamaia-Constanta, 30 iunie-3 iulie 2010).

VIDEO Cronica de film: "Saga Amurg: Eclipsa"

Lansata (mai bine zis varsata) in Statele Unite in 4.416 sali si 193 IMAX-uri, in 30 iunie - cea mai larga premiera din istorie -, a treia parte a francizei "Twilight" spera sa bata recordurile si in Romania, unde are premiera in 2 iulie. Campania de marketing e mai agresiva ca pana acum. Fanii romani sunt chemati pe 1 iulie in Parcul National din Bucuresti la o, pardon de expresie, "conventie" (de la englezescul "convention" - adunare, congres). De fapt, "Eclipsa" e mai conventional decat a doua parte si mai lent decat amandoua la un loc. Dar, probabil, fanii il vor iubi asa cum e.

Parlamentul a schimbat regula jocului. Legea parteneriatului public-privat elimina licitatiile

Camera Deputatilor (camera decizionala) a adoptat luni seara, in cvasi-unanimitate (un singur vot impotriva) proiectul de lege privind parteneriatele public-privat. Legea elimina licitatia ca modalitate de cistigare a contractelor de catre partenerii privati. Licitatia a fost inlocuita de un proces de selectie si negociere. Legea prevede ca finantarea PPP va fi facuta de partenerul privat. Legea se aplica inclusiv in domenii precum proiecte de infrastructura in transporturi, energie, servicii postale.

Un nou bloc construit la limita legalitatii pe strada Paleologu lasa vecinii fara lumina

Consiliul Local sector 3 a aprobat la sfarsitul anului 2008 un Plan Urbanistic de Detaliu care permite construirea unui bloc cu sapte etaje pe strada Paleologu colt cu strada Zborului, lipit de o constructie de trei etaje. Mai multe familii din cladirea vecina vor ramane fara lumina, deoarece noua constructie le acopera ferestrele. Primaria Capitalei spune ca Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat construirea blocului este ilegal. Cu toate acestea, pe santier se lucreaza de zor, constructia crescand de la o zi la alta.