Fostul director general al "Electrica" era santajat cu un scandal sexual. Corneliu Stan, fost director general al Electrica, i-a dat unui partener de afaceri aproape un milion de euro pentru a nu divulga escapadele amoroase. Stan ar fi obtinut fabuloasa suma de la prieteni si colegi. Orgii sexuale la Madrid, fotografii compromitatoare si fapte de coruptie. Acesta este tabloul santajului facut asupra unui director de la Electrica. Pretul "tacerii" presupusului santajist: 910.000 de euro platiti cash si alti 600.000 de euro promisi. Provenienta banilor: imprumuturi, dupa cum sustine oficialul Electrica, Corneliu Stan, care este si autorul denuntului la DNA, informeaza Adevarul.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Romania inregistreaza cel mai mic numar de angajati din ultimii 20 de ani. Piata muncii, lovita de criza, a pierdut sute de mii de locuri de munca. Din februarie 2010, fiecare luna aduce un nou minim de salariati. Intr-un an si jumatate de criza, Romania a pierdut toate cele peste 500.000 de locuri de munca ce au fost create in perioada de crestere economica din 2002-2008. In septembrie 2008, cand lumea intra oficial in recesiune, economia Romaniei inca "duduia". Piata muncii implinea sase ani de crestere, dupa ce in ianuarie 2002 atinsese cel mai scazut nivel de dupa Revolutie: 4,3 milioane de salariati in intreaga economie, comparativ cu cei peste opt milioane inregistrati in 1990, scrie Adevarul.

Cazul Vintu, "pe rol" la CNSAS. Verificat de CNSAS, SOV spune ca documentele publicate despre relatia sa cu Securitatea nu sunt autentice. SOV i-a amenintat pe jurnalisti cu judecata. La o zi dupa ce HotNews si revista "Kamikaze" au publicat un articol despre dosarul de Securitate al lui Sorin Ovidiu Vintu, omul de afaceri a dat un comunicat de presa in care sustine ca documentele sunt fabricate, sugerand ca este tinta unei campanii ce a inceput pe 7 decembrie 2009, ziua care a marcat victoria lui Traian Basescu in alegerile prezidentiale. Vintu a mai declarat ca va da in judecata HotNews. "Daca instanta va decide ca am fost colaborator voi plati eu; daca nu, vor fi obligati sa plateasca ei. Pana la pronuntarea definitiva a instantei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu", si-a incheiat Sorin Ovidiu Vintu comunicatul de presa. Integral in EVZ.

Marele jaf de la inundatiile din 2008. Un document al Curtii de Conturi dezvaluie modul in care au fost "sifonati" banii publici destinati indepartarii efectelor acestor calamitati. Desi in anii anteriori au construit prost, multe dintre firme au fost selectate din nou sa reabiliteze infrastructura anti-inundatii. O nota de documentare ce poarta antetul Curtii de Conturi, intrata in posesia "Evenimentului zilei", releva mecanismul prin care s-au "sifonat" din bugetul de stat o buna parte dintre fondurile alocate pentru inlaturarea efectelor inundatiilor. Este vorba de fondurile alocate Administratiei Nationale "Apele Romane" pentru finantarea lucrarilor de inlaturare a efectelor inundatiilor din perioada 22 iulie-5 august 2008, produse pe cursul raurilor Tisa, Siret si Prut, care s-au soldat cu importante pagube materiale, scrie EVZ.

Ultima luna cu inflatie mai mica. Urmeaza explozia. Inflatia anuala in iunie a scazut putin de la 4,42% la 4,38%, insa rata pe iunie a fost mai mare decat cea de pe luna mai. Precupetii din pietele Timisoarei "someaza" in lipsa de clienti. Aceasta este ultima luna de inflatie redusa, in conditiile in care, pentru luna iulie, este asteptata o explozie a ratei inflatiei, in urma majorarii taxei pe valoarea adaugata de la 19% la 24%. Totodata, comparativ cu luna mai, preturile au crescut cu 0,16% in luna iunie, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). Mancarea s-a ieftinit cu 0,06%, marfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,16%, iar tarifele serviciilor au urcat usor cu 0,57%. Luna trecuta, ouale s-au ieftinit cu aproape 8%, iar citricele si fructele meridionale s-au scumpit cu 3,21%. Integral in EVZ.

Primarie executata silit pentru un pod al armatei. Primaria Francesti, judetul Valcea, are conturile blocate de la inceputul acestei luni de Ministerul Apararii Nationale din cauza unei datorii de 240.000 de lei. Dupa inundatiile din iunie 2005, cand un pod din metal de peste raul Bistrita a fost luat de ape, iar cele 200 de familii din satul Viisoara au ramas izolate, Unitatea Militara 01784 Ramnicu Valcea, la cererea Comitetului Judetean pentru Situtaii de Urgenta, a montat un pod mobil provizoriu. Intre Primaria Francesti si armata a fost incheiat, pe o perioada de sase luni, un contract de locatiune si montaj, informeaza EVZ.

Cum sa-ti iei vacanta cinci luni pe an. Refugiatii anti-stres sunt cei care s-au saturat de politica, finante, televizor, stres, asfalt incins, galagie, mitocanie. Atat de satui, incat isi iau jumatate din casa de la oras si se muta, cat e vremea calda, in pustietate, pe Valea Cerbului. Reporterul RL a trait opt zile in Bucegi, printre oamenii din pustiu. Acolo renaste, an de an, de mai bine de un deceniu incoace, o ciudata localitate. Pentru ca e pe roti - vine in aprilie si pleaca in septembrie. Integral in Romania Libera.

Debransatii vor fi obligati sa achite caldura degajata din tevile si peretii vecinilor. Cine pierde si cine castiga din triplarea "caldurii comune". Pentru partile comune, procentul ar putea ajunge si la 50 la suta din valoarea facturii la caldura. Costurile pentru incalzirea partilor comune s-ar putea tripla din aceasta iarna. Si cei care s-au debransat total de la sistemul centralizat de termoficare ar putea fi obligati sa achite intre 30 si 50 la suta din factura la caldura. Potrivit unei initiative legislative, cota parte pentru incalzirea partilor comune ar putea creste de la 10 la suta, cat este in prezent, pana la 50 la suta. Procentul va fi stabilit de Adunarea Generala a Asociatiilor de Proprietari, nu va putea fi mai mic de 30 la suta si nici mai mare de 50 la suta din totalul energiei termice inregistrate pentru incalzirea unui bloc de locuinte, scrie Gandul

Pedelistii, dupa ce au primit planul B de la Basescu: "Ce e razboiul asta intre Palate?" Boc: "Nu trebuie sa ne framante conflictul cu presedintele". Liderii PDL nu s-au inghesuit, in sedinta de ieri, sa dea curs cererii presedintelui de revenire la cota veche a TVA si de impozitare a pensiilor mici. La reuniunea Biroului Permanent National, singurul care a deschis problema conflictului cu Traian Basescu a fost vicepresedintele Ioan Oltean, spun surse din PDL. "Ce e conflictul asta intre palate, asa cum ii zice presa?", l-a intrebat el pe Emil Boc. Sigur pe el, seful Guvernului a explicat ca nu este vorba de asa ceva. "Au fost mai multe puncte de vedere. Am avut niste variante, inclusiv impozitarea pensiilor si cresterea TVA. Nu trebuie sa ne framante pe noi chestiunea asta (conflictul cu Basescu de care vorbeste presa - n.red.). Nu e un razboi. Comunicam in continuare cu presedintele", ar fi raspuns Boc, informeaza Gandul.

Gunoaie in trafic. Ce face un politist cand primeste un chistoc de tigara in fata. Cateva mii de soferi bucuresteni s-au ales cu amenzi, pentru ca au aruncat pe geam gunoaiele din masini. Asta dupa ce, la inceputul acestui an, primarul general al Capitalei a ordonat Politiei Locale sa-i sanctioneze pe cei care fumeaza si nu folosesc scrumierele sau pe cei care confunda intersectiile cu ghena de gunoi. Daca amenzile Politiei locale nu depasesc cinci milioane de lei vechi, cele date de agentii de circulatie pot ajunge pana la 12 milioane de lei vechi. "Eram la semafor la Unirii, si la cativa pasi de mine a oprit un Mercedes de teren", povesteste Marian Noghi, agent al Politiei locale Bucuresti. "Soferul asculta manele cu volumul la maxim. A aruncat pe geam un pachet de tigari si dupa ce a mai scotocit prin masina a gasit si o sticla goala de plastic. A aruncat-o chiar in timp ce mergeam spre el. M-am prezentat, eram oricum in uniforma si i-am atras atentia ca nu e bine ce face". Soferul s-a enervat si s-a luat la cearta cu politistul. Integral in Gandul.