Un soldat afgan a ucis trei soldati britanici. Un soldat afgan este inca in libertate dupa ce si-a ucis trei colegi britanici si a ranit alti cativa soldati intr-un atac premeditat ce a avut loc marti in sudul Nahr-e Saraj, provincia Helmand. Autoritatile au pornit o investigatie completa afirmand totodata ca incidentul de astazi nu ar trebui sa afecteze increderea fortelor straine in aliatii afgani. Premierul britanic a declarat si el ca trupele britanice nu vor schimba modul de lucru si nici atitudinea fata de colegii lor afgani. Purtatorul de cuvant al Task Force Helmand a declarat ca atacul a fost o actiune individuala a unui soldat care a tradat atat International Security Assistance Force cat si pe camarazii sai afgani, anunta AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Un tribunal libanez a condamnat la moarte un spion al Israelului. Un barbat acuzat de spionaj in favoarea Israelului a fost condamnat la moarte marti de un tribunal din Liban. Acesta a oferit statului Israel informatii privind securitatea Libanului care au fost folosite in razboiul de 34 de zile cu Hezbollah din anul 2006. Arestarea si procesul lui Ali Mantash fac parte dintr-o actiune ampla impotriva spionajului care s-a soldat cu 50 arestari din aprilie 2009 si pana in prezent. Mantash este a doua persoana condamnata la moarte pentru spionaj in favoarea Israelului. Recent o alta persoana a fost arestata sub aceeasi acuzatie, Charbel Qazzi, director al companiei de telefonie mobila Alfa din Liban. Arestarea lui a socat opinia publica datorita functiei detinute. Daca va fi gasit vinovat si el risca pedeapsa cu moartea, scrie Reuters.

Cercetatorul iranian disparut s-a refugiat la Ambasada Pakistanului. Un cercetator iranian disparut a cautat refugiu la Ambasada Pakistanului de la Washington. Teheranul sustine ca cercetatorul a fost rapit de CIA. Agentia de presa iraniana Mehr a anuntat marti ca omul de stiinta Shahram Amiri rapit de americani a ajuns la Ambasada Pakistanului de unde solicita sa fie trimis acasa cat mai repede. Pakistanul a declarat ca il va ajuta pe cercetator cu actele necesare intoarcerii si cu procurarea biletului de calatorie. Secretarul de stat Hillary Clinton sustine ca Amiri se afla in SUA dupa propria dorinta si ca nu are restrictii de circulatie, dar a solicitat din nou Iranului eliberarea a trei turisti americani arestati in Iran, informeaza CNN.

Patronul echipei de baseball New York Yankees, George Steinbrenner, a murit la varsta de 80 ani. George Steinbrenner, cel care a transformat echipa de baseball New York Yankees intr-un imperiu sportiv care valoreaza peste un miliard de dolari a murit marti la varsta de 80 ani in urma unor crize cardiace. Steinbrenner a fost proprietarul echipei de baseball New York Yankees timp de 37 de sezoane si a castigat sapte titluri in liga americana de baseball. George Steinbrenner a cumparat echipa in anul 1973 de la CBS Inc pentru suma de 10 milioane de dolari. A revolutionat franciza si baseballul american prin crearea unei retele tv si a uneia alimentare care au contribuit la crestera fondurilor si a faimei echipei sale. Forbes a evaluat valoarea clubului de baseball The Yankees la 1,6 miliarde de dolari in prezent depasiti in top doar de clubul de fotbal Manchester United (1,8 miliarde de dolari) si de echipa de fotbal american Dallas Cowboys (1,65 miliarde de dolari). Veste mortii sale este a doua lovitura pe care The Yankees o primesc in ultimele zile. Duminica a fost anuntat decesul lui Bob Sheppard (99 ani), cel care a fost crainicul stadionului timp de 56 de ani intre 1951 si 2007, anunta Yahoo News.

Mahmoud Abbas: Bulgaria este o natiune prietenoasa. Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene a ajuns impreuna cu o delegatie a guvernului intr-o vizita de doua zile in Bulgaria. Acesta i-a spus omologului sau bulgar Georgi Parvanov ca vede Bulgaria ca pe o tara frumoasa si prietenoasa pentru care palestinienii au mult respect. Parvanov a declarat la randul sau ca sustine crearea unui stat Palestinian independent. Cele doua parti au discutat despre formarea unui consiliu alcatuit din oameni de afaceri si autoritati din ambele tari care sa ajute la extinderea si imbunatatirea legaturilor bilaterale. Bulgaria doreste urgentarea incheierii unor contracte intre companiile sale de constructii si cele palestiniene si a sugerat Palestinei ca poate oferi oportunitati in ceea ce priveste educatia studentilor palestinieni, scrie Novinite.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului sanctioneaza Turcia pentru detentia ilegala a unui activist iranian. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru retinerea in arest a unui activist iranian desi acesta castigase de mai multe luni statutul de refugiat. Iranianul in varsta de 26 ani care s-a aflat in arest mai bine de 2 ani este un activist comunist care si-a parasit tara dupa ce mai multi colegi ai sai au fost arestati. El a patruns ilegal in Turcia in anul 2008 si a fost arestat de autoritati. Desi ONU i-a acordat statutul de refugiat in martie 2009, iar Suedia a acceptat sa il primeasca, autoritatile turce l-au tinut in centre de detentie pana in luna februarie 2010. Mai mult, Turcia a intentionat sa il repatrieze. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru detentie ilegala si a somat Ankara sa plateasca daune de 11.000 euro iranianului, informeaza AFP.