Trecutul ascuns al lui Sorin Ovidiu Vântu. Povestea informatorului Nuş

48h pe HNFoto: Colaj foto

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate în 1983, dosarul figurind ca inchis in 1988, cu numele conspirativ “Nuş”, după cum rezultă dintr-o serie de documente din ceea ce pare să fie dosarul personal. Un fost ofiţer de Securitate confirmă că Vântu a fost racolat în penitenciar, unde executa o pedeapsă pentru delapidare, şi preluat după eliberare în reţeaua unui ofiţer din Roman, oraşul unde SOV locuia înainte de '89.

Instanta a decis demolarea unui bloc construit ilegal pe strada Aurel Vlaicu

Judecatoria Sectorului 2 a decis pe 5 iulie demolarea unui bloc de zece etaje construit ilegal pe str. Aurel Vlaicu. Pe terenul din str. Aurel Vlaicu nr. 120-122, Primaria Sectorului 2 a emis in aprilie 2008 autorizatie de construire pentru un imobil de 6 etaje. Beneficiarii autorizatiei sunt Busuioc Andrei Horia si Cucu Victor. Potrivit instantei, constructorul si beneficiarii nu au respectat autorizatia si au construit un imobil de 10 etaje, cu amprenta la sol mult mai mare.

INTERVIU Suie Paparude: E suflet in aparat!

"Un pic mai dark, mai rock pe alocuri", este descrierea facuta de membrii formatiei Suie Paparude noului album al trupei, materialul fiind programat sa apara pe piata in luna august. Celebra formatie a vorbit pentru HotNews.ro despre succesul muzicii romanesti in afara tarii, despre rolul versului in cadrul unei piese electronice si a dezvaluit care a fost "cea mai buna zi" din viata trupei Suie Paparude. Michi, Hauteculture si Bean vor concerta vineri, 16 iulie, in cadrul festivalului Ciuc Summer Fest.

VIDEO FOTOGALERIE Inna a castigat cinci premii la Romanian Music Awards 2010 / Premiul Best Rock a revenit trupei Voltaj

Cu ocazia evenimentului Romanian Music Awards 2010 desfasurat pe 10 iulie, la Craiova, Inna a fost desemnata castigatoare la toate cele cinci categorii la care a fost nominalizata: Best Female, Best Website, Best Album, Best Show si Best International Artist. Cea mai controversata sectiune a fost si in acest an categoria rock, lista nominalizatilor fiind alcatuita din nume ca Blaxy Girls, Keo, Publika, Voltaj si Zero. Inna si-a facut aparitia pe scena intr-o masina special modificata pentru eveniment, alaturi de patru dansatoare aduse din Marea Britanie si care apar si in clipul 10 minutes, recent filmat in Londra. Artista a purtat o tinuta Kristian Aadnevik (designer norvegian stabilit la Londra care a mai lucrat cu nume ca Rihanna si Estelle).

VIDEO Cronica de film: "Farul singuratic" - Misogini si rochii frumoase

Regizorul Daniel Adams si-a propus sa creeze un nou gen cinematografic (!) - "eastern", un fel de replica a westernului. Primul film dintr-o trilogie din perioada premergatoare primului razboi mondial a fost "Golden Boys". Al doilea este "The Lightkeepers"/"Farul singuratic", a carui premiera romaneasca are loc in 16 iulie. In ciuda planurilor, "Farul singuratic" e o comedie romantica de epoca lipsita de calitati si care nici nu tradeaza vreun manifest artistic. Duelul dintre Richard Dreyfuss si Blythe Danner i-ar fi cam singurul atu.

Inflatia a urcat la 4,38% in ritm anualizat. Suntem in grafic, dar incertitudinea legata de viitor e foarte puternica. Ne vom intoarce la ritmurile de acum 5 ani?

Scumpirile fructelor, tigarilor, cartilor si ale unor servicii au inflamat moderat ritmul inflatiei, rata de crestere a indicelui preturilor urcand la 4,38% fata de iunie 2009 si la 0,16% fata de mai 2010, se arata intr-un comunicat al INS. Acest nivel al inflatiei nu este insa iesit din grafic, el materializand practic o serie de riscuri pe care BNR, prin guvernatorul Mugur Isarescu le-a luat in calcul atunci cand a facut proiectiile privind cresterea indicelui general al preturilor.

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare