Numarul mortilor in urma inundatiilor si alunecarilor de teren din doua provincii din China centrala a crescut la 34 si cel al disparutilor la 87, informeaza agentia de stiri Xinhaunet. Inundaţiile au provocat 26 de decese in provincia Sichuan, alte opt persoane si-au pierdut viata in provincia Shaanxisi si 87 de persoane au fost date disparute, potrivit agentiei de stiri nationale. Saptamana trecuta, rapoartele autoritatilor estimau moartea a 146 de persoane in sudul Chinei. Inundatiile din ultima perioada din China au afectat mai mult de 35 de milioane de oameni si au provocat daune in valoare de 3,8 miliarde dolari.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Siria a interzis purtarea valului islamic in universitatile din tara. Interdictia Ministerului Educatiei cu privire la articolele vestimentare care acopera in intregime trupul femeilor vine dupa ce mai multe tari europene iau in considerare interzicerea valului islamic, informeaza Fox News. Un oficial al ministerului spune ca interdictia afecteaza universitatile publice si private si are ca scop protejarea identitatii Siriei.

O primata nocturna a fost fotografiata in centrul Sri Lankai, dupa ce timp de zeci de ani a fost considerata disparuta, informeaza Fox News. Un Horton Plains Loris a fost surprins de camerele de fotografiat, dupa indelungi cautari in padurile tarii. Cautarile au fost conduse de oameni de stiinta de la Societatea Zoologica din Londra, Universitatea din Colombo si Open University din Sri Lanka. Liderul echipelor de cautare, Saman Gamage a declarat ca astfel de mamifere nu au mai fost vazute de peste 60 ani, pana in 2002, cand un cercetator ar fi vazut animalul, fapt ce a inspirat intensificarea cautarilor in zona, in ultimii ani.

Presedintele Barack Obama va trimite 1200 militari din Garda Nationala la frontiera SUA-Mexic pentru a asigura securitatea zonei si pentru a contribui la reducerea traficului ilegal de droguri, relateaza Huffington Post. Obama va solicita, de asemenea, 500 milioane dolari pentru protectia frontierelor si a activitatilor de aplicare a legii. Trupele Garzii Nationale vor asigura supravegherea zonei si vor furniza sprijin fortelor de ordine mexicane pentru blocarea traficului de droguri. Acestea vor suplimenta temporar agentiile de patrulare de la frontiera cu Mexicul pana cand agentiile vamale vor putea sa recruteze si sa formeze ofiteri si agenti suplimentari care sa contribuie la securizarea zonei.

Temperaturile scazute din ultimele zile au ucis cel putin opt persoane in Argentina si au provocat intarzieri si anulari de zboruri pe aeroportul din Buenos Aires, informeaza CNN. Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca temperaturile vor continua sa scada in capitala Buenos Aires, in timp ce in alte 10 provincii ale tarii acestea se afla deja cu mult sub 0 grade. Jumatate din tara este acoperita cu zapada, iar capitala a inregistrat cele mai scazute temperaturi din ultimul deceniu.

Germania a dezvoltat un program de ajutorare a islamistilor care doresc sa renunte la extremism. Serviciile de informatii ale Germaniei au dat startul unui program pentru radicalii islamisti care doresc sa renunte la extremism, o initiativa prin care oamenii vor fi ajutati sa-si gaseasca noi locuri de munca si noi locuinte in Germania, informeaza Fox News. Un purtator de cuvant al agentiei a refuzat sa spuna cati bani au fost alocati sau cati oameni vor fi angajati pentru dezvoltarea acestui program. Programul, numit Hatif ("telefon" in limba araba) este destinat, de asemenea, membrilor familiei sau prietenilor celor care se afla sub influenta extremistilor.